Under Siege 2: Dark Territory


Colosseum (4005939564827)
Varèse Sarabande (0030206564822)
Film | Veröffentlichungsdatum: 01/08/1995 | Filmfreigabe: 1995 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Main Titles: Dark Territory2:37
2.Casey's Family2:03
3.Compound Assault1:47
4.Access Codes1:57
5.Intruder Discovered4:38
6.Dead, Not Dead1:46
7.The Gates of Hell/Penn's Wish8:53
8.Casey's Farewell0:49
9.After the Train Has GoneTodd Smallwood, Jean McClean and Steven Seagal2:04
 26:34
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Under Siege 2: Dark Territory - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De actiethriller Under Siege 2: Dark Territory is het vervolg op de oorspronkelijke Under Siege film, waarin Steven Seagal hetzelfde personage Casey Ryback speelt. Waar de eerste film zich afspeelde op een Amerikaans slagschip, dat overvallen werd door terroristen, is het nu een voortrazende trein die gekaapt wordt. Waar de eerste film een behoorlijk succes was, is het vervolg dat veel minder en de film wordt dan ook algemeen als het matige broertje van deel 1 gezien.
Het verhaal draait om een trein waarop ex-marinier Ryback en zijn nichtje Sarah (Katherine Heigl) op weg zijn naar Los Angeles. De trein wordt echter gekaapt door een groep terroristen onder leiding van een expert in satelliet gestuurd wapentuig en die wil in de trein via een satelliet raketten op diverse doelen afsturen. Dat wordt dan ook gedemonstreerd, waarna de expert vanuit het Midden-Oosten voor veel geld gevraagd wordt om het Pentagon op te blazen. Maar hij en z'n mede-terroristen hebben natuurlijk buiten Ryback gerekend. En terwijl de trein door de Rocky Mountains raast en daar onbereikbaar is voor het treinbedrijf om de trein op afstand te kunnen stoppen, het zogenaamde 'Dark Territory' uit de titel, nadert er een andere trein uit tegenovergestelde richting, ook in het 'Dark Territory'...

Basil Poledouris componeerde ook al de score voor de eerste Under Siege film (samen met Gary Chang) en is opnieuw gevraagd voor deel 2, nadat hij een jaar eerder ook al de film On Deadly Ground van muziek voorzag, een film waarbij Seagal naast de hoofdrol ook de regie in handen had.
Voor dit type actiefilms draaide Poledouris z'n hand niet om. Met veel gevoel en beheersing van het orkest is Poledouris erin geslaagd om een stevige actiescore te componeren voor deze evenzo stevige actiefilm.
De Original score die is uitgebracht van de muziek van Poledouris is echter nogal aan de korte kant, met nog geen half uur lengte en dat is een tegenvaller. Want voor een stevige actiescore is dit muzikaal zonder meer een van de betere.

Verwacht niet teveel rustige muziek, de score is vrijwel geheel voorzien van behoorlijk adrenalinegedreven tracks. Maar Poledouris weet die actiemuziek op zo'n manier te componeren dat de muziek bijna altijd toch harmonisch blijft. Echt chaotische of atonale muziek kom je in scores van Poledouris maar weinig tegen en ook hier vindt je nauwelijks van die onaangename muziek terug.
Daarnaast is de score heel behoorlijk melodieus, iets wat in menige actiescore van andere componisten vaak ontbreekt. Het orkest wordt goed ingezet en de melodieën worden dan ook vaak door strijkers of meestal door koperblazers gespeeld. Daarnaast speelt de percussie een stevige rol. De melodieën zijn echter wel zo gemaakt dat de spanning bijna continu voelbaar is. Dat maakt dat die melodieën niet direct zorgen voor een warm gevoel bij het beluisteren, vooral ook omdat de arrangementen en instrumentaties daarvoor toch wat te heftig zijn. Maar voor een actiescore is de muziek zeker heel toegankelijk.

Daarnaast bevat de score ook de nodige rustpunten. De tweede track 'Casey's Family' is zo'n rustige track, waarin de muziek mooi voor het voetlicht wordt gebracht, met houtblazers in de hoofdrol, op underscore van mooie glijdende strijkers. Ook de pianoklanken doen het erg fraai. Daarmee is dit gelijk ook de mooiste track van de score.
Maar ook in een paar andere tracks komen kortere of wat langere rustiger delen voor. Die vallen echter wat meer weg in de omringende actiemuziek.

Het album sluit af met de song 'After the Train has gone', die een beetje vreemd overkomt, omdat hij niet echt bij de muziek van de score past. Het is een soort gospelsong, die als een negrospiritual werkt, ook qua tekst. De song wordt nog voorafgegaan door een stukje fraaie muziek van Poledouris, met 'Casey's Farewell', van driekwart minuut lengte.

Maar lengte is eigenlijk niet het goede woord voor deze score. 'Kortte' komt eerder. Want het album bevat slechts een krappe 24 minuten aan scoremuziek, als je de song niet meerekent. De muziek van Poledouris is niet echt speciaal, maar voor een actiescore is deze prima beluisterbaar. De muziek is harmonisch en vol orkestraal en zit gedegen in elkaar. Alleen jammer dat er niet wat meer echte rustmomenten op de score staan, en ook niet echt in de adrenalinegedreven score aanwezig zijn. De thematiek van de titeltrack komt af en toe terug, zij het wat verdekt. De waardering voor dit Original album komt op 70 uit 100 punten.

Van de muziek zijn op internet ook ruimschoots de nodige verschillende bootlegs te vinden, die soms tot wel drie keer zoveel muziek bevatten. Als deze stevige, maar melodieuze actiemuziek van Basil Poledouris je aanspreekt, ga dan voor zo'n bootleg versie.

Andere Veröffentlichungen von Under Siege 2: Dark Territory (1995):

Under Siege 2: Dark Territory (1995)
Under Siege 2 : Dark Territory (1997)
Under Siege 2: Dark Territory (2017)
Under Siege 2: Dark Territory (2021)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr