Cleopatra


TV-Serie / TV-Film | Freigegeben: 1999 | Filmfreigabe: 1999 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Cleopatra3:19
2.Egypt is Yours for Only One Day6:07
3.The Tomb of Kings6:55
4.Rome Decress8:27
5.The Roman Forum6:47
6.The Eye of Horus5:07
7.Temple of the Sun4:44
8.Prayer to Isis4:01
9.To Speed You on Your Way2:32
10.In the Eyes of the Gods We Are One6:55
 54:54
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Cleopatra - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Hallmark was in 1999 producent van de driedelige tv-serie Cleopatra. Deze miniserie is nooit in de bioscoop verschenen, maar wel als video of dvd en via dat medium heb ik de serie als bijna 3 uur durende film gezien. Een goed gemaakte en groots opgezette tv-productie, die niet onderdoet voor menige bioscoopfilm en die zeker niet verveelt.
Het verhaal draait om Cleopatra en haar relatie met Ceasar, vanwaaruit een zoon geboren wordt. Als Ceasar in Rome wordt vermoord wil zijn opvolger van die baby-erfgenaam af (waar hebben we dat meer gehoord...) en stuurt troepen naar Egypte. Ondertussen is Markus Antonius als vriend van de vermoorde Ceasar naar Egypte gereisd om Cleopatra en haar zoon te beschermen, maar ze vallen voor elkaar. Als de troepen van Rome dan ook nog sterker blijken dan de troepen van Egypte en de soldaten van Markus Antonius, lijkt er maar een uitweg...

De componist van de score is Trevor Jones. Hij heeft de score een duidelijke ethnische setting meegegeven. De score bevat dan ook de nodige klanken van citar en andere inheemse instrumenten. Die worden overigens in een orkestrale omlijsting gezet, waardoor het geheel goed klinkt. De score is stevig orkestraal opgezet en bevat een prachtig en melodieus thema, die regelmatig terugkomt.
De middentracks van de score, waarin de intrige zich ontwikkelt hebben vooral een wat onheilspellende ondertoon. De ene keer in een stevige zetting versterkt door veel percussie en zware tonen (Rome Decrees), de andere keer in een rustiger toonzetting, maar wel steeds dreigend (The Roman Forum). In deze track heeft Jones het prachtige thema zelfs dat karakter van dreiging meegegeven, wat hij erg fraai doet.
Toch zijn de meer harmonieuze tracks de fraaiste, vooral die waarin het thema op een mooie orkestrale manier ten gehore wordt gebracht. Dit zijn vooral de eerste drie tracks en de laatste drie tracks. Met name wanneer het prachtige thema door een trompet boven het orkest uitklinkt is dat geweldige muziek.
Maar ook in het middengedeelte zit goede muziek, al heeft dit een wat dreigender karakter, waardoor het minder gemakkelijk in het gehoor ligt.

Kortom, Trevor Jones heeft met Cleopatra een fraaie score gemaakt, die goed weergeeft wat zich zoal in de film afspeelt. Het bijzonder fraaie thema is memorabel en komt regelmatig terug in verschillende kleuringen, wat het een mooi consistent geheel maakt.
Cleopatra - 08/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
De figuur van Cleopatra in een film is steeds fascinerend. Deze Cleopatra is eigenlijk een tv film, nu ook in de videotheek te huur. De setting van Egypte biedt een componist een palet aan etnische klanken en instrumenten die hij met zijn muziek kan vermengen. Trevor Jones, vooral bekend van zijn monstersucces Last of the Mohicans. Cleopatra is een compositie die in de epische momenten zowat in dezelfde lijn, maar voor de underscore meer subtielere sfeer muziek brengt. Uitgevoerd door het prestigieuze The London Symphony Orchestra levert de score een prachtige uitvoering met een uitmuntende geluidskwaliteit.
Cleopatra - 10/10 - Überprüfung der alvaro rebolledo soto, eingereicht am (Spanisch)
Exquisitamente elaborado. Trevor jones es un talentoso que deberia componer para mas bandas sonoras que las que posee. Por favor productores no sean tan ciegos a veces.james horner, jhon williams, danny elfman, el inolvidable y fallecido jerry goldsmith y por supuesto joe hisaishi son lo mejor que existe de mi apreciacion.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr