Beethoven


MCA Records US (0008811059323)
Film | Freigegeben: 1992 | Filmfreigabe: 1992 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Opening4:19
2.Discovering The Neighborhood2:22
3.Ciao, Baby0:40
4.Ted And The Bullies2:34
5.Beethoven To The Rescue2:10
6.A Stroll Through Town1:40
7.Puppy Snatchers3:00
8.The Dog Has To Go2:02
9.Table Spin0:49
10.Sparkie's Chase1:50
11.George Gets Turned On1:27
12.Family In Pursuit1:39
13.The Break-In1:51
14.Our Heroes2:18
15.The Dogs Let Loose1:24
16.A Sad Return2:18
17.Ryce's Theme1:29
18.Roll Over BeethovenPaul Shaffer4:43
 38:34
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Beethoven - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Update 2016-06-21

De Amerikaanse komedie Beethoven is geregisseerd door Brian Levant, die net vanuit de tv-films naar het bioscoopgenre was overgestapt. De hoofdrolspeler van de film is een grote St. Bernardhond, die genoemd is naar de klassieke componist Ludwig von Beethoven. De film is een groot succes geworden, wat leidde tot een aantal opvolgers, waarvan alleen het tweede deel de bioscopen haalde. De overige zes films gingen direct naar DVD.
Wanneer een aantal puppies wordt gestolen, weet eentje van hen te ontsnappen. Hij kruipt in het huis van de familie Newton, waar moeder Alice (Bonnie Hunt) en de kinderen de hond vervolgens willen houden, maar vader George (Charles Grodin) niet. Toch blijft de hond, die Beethoven wordt genoemd wanneer hij meeblaft op de maat van de 'Vijfde', die door dochter Emily wordt gespeeld. Ook helpt de hond de kinderen, of redt hen zelfs uit gevaarlijke situaties. George denkt op een gegeven moment al dat zijn gezin meer van de hond houdt dan van hem. Op een dag moet de hond naar de dierenarts voor een controle. Maar de dierenarts is in het geheim bezig met dierenexpirimenten en heeft daarvoor allerlei honden nodig en inmiddels gevangen. Ook Beethoven kan hij wel gebruiken...

De score voor de film is van Randy Edelman, maar in de film worden allerlei klassieke stukken van Ludwig gespeeld, terwijl ook Edelman een aantal van die stukken in z'n score verwerkt heeft.

Als eerste thema heeft Edelman een mooi en snel gespeeld solo pianomelodietje gemaakt op basis van een symfonie van Ludwig van Beethoven (vanwege Ludwig heet de hond dan ook Beethoven). Dit pianothema komt in veel tracks terug en maakt van de score een mooie eenheid. Het is een thema dat perfect het komische van de film ondersteunt, zonder mickey-mousig te zijn. Ook het tweede, wat melancholieke thema - Ryce's Theme - is in meerdere tracks te horen.
Edelman staat bekend om de romantische inslag van z'n scores met veel melodie en mooie harmonieën en ook deze score voor Beethoven bevat veel van die prachtige muziek. Maar ook de komische elementen komen terug in de score. Als de film spannend wordt voegt Edelman daar ook spannende muziek aan toe. Maar het blijft daarin niet hangen en donkere muziek wordt al snel afgewisseld met lichtvoetiger werk, waarbij ook vaak het thema wordt gebruikt. Uitzonderingen zijn er wel: 'Puppy Snatchers' is een 3 minuten durende spannende track, zonder die harmonieuze klanken, terwijl 'Family In Pursuit' ook een spannende track is, maar daar behoudt Edelman de harmonieuze klanken wel, evenals bij 'The Break-in' en bij 'Our Heroes'. Het leuke van 'Our Heroes' is dat Edelman de track besluit met een prachtig stukje heldhaftige muziek.
Sommige tracks hebben last van die typische 'plok-muziek' die bij komedies schijnt te horen. Gelukkig zijn dat korte stukjes waardoor het niet stoort.
'The Dog Let Loose' is een van de mooiste tracks, waarbij met vol orkest een spannende track verweven wordt met het thema en andere stukjes van Ludwig van Beethoven.
Een aparte track is 'George gets turned On', die een wat laid back jazzy kleuring heeft.
De laatste echte scoretrack is 'Ryce's Theme', een rustige en prachtige track, met daarin het tweede thema dat doorheen de score te horen is in verschillende tracks.

De laatste track is het bekende 'Roll Over Beethoven', Chuck Berry's bekende hit, in een rock 'n roll stijl gespeeld door Paul Shaffer and The World's Most Dangerous Band. De song is op zich best aardig, maar misstaat volledig op dit score-album. Voordeel is dan weer dat het de laatste track is. Wellicht is de song alleen vanwege de titel opgenomen in de film.

Kortom, Randy Edelman heeft met Beethoven een fraaie score gemaakt, met veel afwisseling van thematiek in en tussen de verschillende tracks. De typische comedykleur is duidelijk aanwezig maar overheerst zeker niet. Er zijn komische, lieflijke, dramatische en spannende tracks in de score aanwezig. Edelman heeft een paar mooie thema's gemaakt die de score boven het gemiddelde uittillen. De waardering voor de score (zonder de afsluitende song) is 77 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von Beethoven (1992):

Beethoven (1992)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr