Lethal Weapon 3


Reprise Records (0075992698924)
Reprise Records Germany (0075992698917)
Film | Freigegeben: 1992 | Filmfreigabe: 1992 | Format: CD, Vinyl
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.It's Probably MeSting and Eric Clapton6:22
2.Runaway TrainElton John and Eric Clapton5:25
3.Grab The Cat1:35
4.Leo Getz To The Hockey Game2:57
5.Daryl Dies4:54
6.Riggs And Rog2:55
7.Roger's Boat5:00
8.Armour Piercing Bullets4:33
9.God Judges Us By Our Scars1:57
10.Lorna - Quiet Evening By The Fire3:34
 39:12
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Lethal Weapon 3 - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Lethal Weapon serie heeft 4 delen en deel 3 heet gewoon Lethal Weapon 3. Weer een net zo spectaculaire, spannende en komische versie als deel 1 en 2, met alleen een iets andere verhaallijn. Het personage van Leo Getz die in deel 2 geïntroduceerd werd, beviel zo goed dat hij ook in deel 3 voor een extra komische noot mocht zorgen.

De soundtrack opent met de song 'It's Probably Me', uitgevoerd door Sting en Eric Clapton. Het is dan ook een jazzy getinte song in de typerende Sting-stijl, waarin het jazzy karakter nog versterkt wordt door de gitaar van Clapton.
De tweede song is een stevige song van de Elton John en opnieuw Eric Clapton, die hier ook met zang de song versterkt. De song ligt lekker in het gehoor, vooral door de vlotte en stevige poprock instrumentatie.

Dan volgt de score, die gecomponeerd is door Michael Kamen. Ook nu weer was er de hulp van Eric Clapton en David Sanborn.
De score muziek heeft door die medewerking van Clapton en Sanborn een stevige jazzy klank gekregen. Dat begint gelijk al bij de eerste tracks van de score, die tamelijk staccato Sanborn's saxofoon prominent laat spelen. De muziek bevat slechts een beperkte instrumentatie. Dat wordt pas in de track 'Darryl Dies' beter. Dit is de eerste stevig georkestreerde track van deze score. De dreiging en de actie wordt begeleid door tamelijk grillige muziek met de nodige dissonanten en relatief weinig melodie.
'Riggs and Rog' is weer een jazzy sax-track, en ook 'Roger's Boat' is vrij rustig, terwijl de saxofoon weer overuren maakt. Ook de tokkelende gitaar van Clapton komt er in de laatste minuut nu bij.
De track 'Armour Piercing Bullets' is de eerste echte actietrack van dit album. De stevige orkestraties met dissonanten en zware percussie en de vele koperblazers laten de adrenaline flink oplopen. Melodieën zijn echter niet noemenswaardig, het is vooral grillige muziek, waarbij het orkest volop aan de bak moet.
De gitaar van Clapton speelt pas weer flink mee op beide laatste tracks, die tamelijk rustig verlopen. Clapton's getokkel is fraai, maar de melodieën minder, al is de afsluitende track zeker heel behoorlijk beluisterbaar.

Kortom, deze soundtrack van Lethal Weapon 3 is redelijk goed beluisterbaar, al moet je wel van die jazzy stijl houden. De muziek van David Sanborn drukt op dit album wel een verhoudingsgewijs groot stempel. Veel groter dan je op basis van de algehele score zou mogen verwachten. Dat geldt ook voor de beperkte hoeveelheid actiemuziek op dit album. De scoremuziek is vooral van Michael Kamen, maar op dit album komt dat onvoldoende uit de verf.
Algehele waardering is 62 uit 100 punten, ook omdat de jazzy stijl mij niet zo ligt.

Andere Veröffentlichungen von Lethal Weapon 3 (1992):

Lethal Weapon 3 (1992)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr