Assassins


Film | Freigegeben: 1997 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.¨La Muerta¨Ouverture2:08
2.Anna & Joseph1:13
3.¨La Muerta¨Ouverture2:08
4.Rath´s Contract1:33
5.The Mark Has Been Retired2:11
6.Next Mark0:51
7.Cemetary Scene4:36
8.Miguel Escapes1:10
9.Taxi Driver Trap3:41
10.¨Move¨!0:48
11.First Copnfrontation2:18
12.Tracking The Dutch ManPart 11:44
13.Tracking The Dutch ManPart 20:54
14.Room 7182:51
15.Room 5423:06
16.Elektra Is The Mark2:01
17.Miguel Is On His Way0:36
18.Miguel Enters0:41
19.Second Copnfrontation3:40
20.Elektra´s Breakdown1:57
21.The Disc1:51
22.Night Chat1:38
23.The Trade1:48
24.Out Of The Metro0:18
25.Out Of The MetroAlternate0:21
26.The Suitcase Trap0:35
27.The Port0:44
28.The Price Has Changed0:57
29.¨Say Please¨/The Old Club1:33
30.Rath´s Flashback2:57
31.Going After Elektra2:15
32.Miguel The Sniper4:31
33.Time Is Money3:47
34.Final Confrontation6:16
35.Nicolai´s Ressurection3:19
 72:57
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Assassins - 04/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De thriller Assassins is geregisseerd door de bekende regisseur Richard Donner en draait om twee huurmoordenaars. Robert Rath (Silvester Stallone) wil eigenlijk graag stoppen en heeft nog een grote opdracht nodig voor een goed pensioen. Hij heeft nog steeds problemen om zijn moord op z'n eigen leermeester te verwerken, ondanks dat dit al weer langer geleden is. Dan is er ook nog Miguel Bain (Antonio Banderas), die niet helemaal spoort. Ook hij is huurmoordenaar en blijkt dezelfde doelwitten te hebben als Rath. Dan krijgt Rath een laatste opdracht, waarmee z'n pensioen verzekerd is en waarbij een vrouwelijke hacker (Julianne Moore) een belangrijke rol speelt. Maar ook nu gooit Bain weer roet in het eten. En Rath wil weten waarom...

De muziek voor deze magere film is van Mark Mancina, die het stokje overnam van Michael Kamen, nadat zijn score was afgewezen. In die score van Kamen zou ook David Sanborn weer een flinke rol hebben gehad. In 1995 zou Mancina nog een andere score overnemen van Kamen, van wie ook de score voor Fair Game was afgewezen. De producent heeft ook voor deze film Mancina gevraagd, wiens score wel in de film te horen is.

De score van Mancina voor Assassins is te categoriseren onder de naam 'thriller- en horrormuziek'. De hele score lang blijft de muziek hangen in effectmuziek, terwijl enige melodieuze ontwikkeling alleen ergens in wat korte cues te vinden is. Die effecten passen eigenlijk onder elke willekeurige thriller uit het B-film segment. Vaak hebben de tracks effecten die ook in menige horrorfilm niet zouden misstaan.
Veel muziek is voorzien van een grommende elektronische underscore, waarop vooral percussie en effecten geplakt zijn. Met muziek heeft dit allemaal weinig van doen. Mancina heeft vooral een spannende sfeer gecreëerd en veel muziek heeft dan ook een hoog soundscape gehalte.

Al die effecten en dat totale gebrek aan melodie in de tracks maakt dat deze score geen aangename luisterervaring is. Daarbij duurt deze score ook nog eens ruim een uur, terwijl je er na vijftien minuten al wel genoeg van gehoord hebt. Maar voor het hogere doel van deze recensie heb ik mij overgegeven aan het meermaals beluisteren van de hele score. Je moet er als recensent wel wat voor over hebben... Er zijn slechts een paar lichtpuntjes, waarvan de track 'Chocolate Night' de eerste is. Hier horen we eindelijk enige melodie, met een prettig losjes gespeelde melodie op piano en op lichte underscore. Helaas gaat het effectbejag hierna gewoon verder met elektronisch gesamplede geluiden en percussie. In de track 'Miguel back in Business' horen we op het einde van de track een fraai tokkelende gitaar en in 'Miguel Arrives' wordt dat kort herhaald. Dit zijn de meer aangename, maar korte rustpunten. Ook de afsluitende track laat een piano mooi, maar wel heel erg kort, samenspelen met een tokkelende gitaar. De track drijft op elektronische underscore, die eigenlijk het grootste deel vult van die slechts een minuut durende track.

Kortom, ondanks dat Mark Mancina de capaciteiten heeft om prachtige melodieuze scores te componeren, heeft hij dat voor Assassins niet gedaan, wellicht vanwege de vraag vanuit de productiemaatschappij. En dat pakt voor de beluisterbaarheid toch wel erg slecht uit. Alleen als je veel plezier beleeft aan het beluisteren van thriller- en horrormuziek is deze score wellicht een goede keuze. Maar de meeste filmmuziekliefhebbers, die vooral op zoek zijn naar muziek met mooie thema's en melodieën zullen met deze score van Assassins nauwelijks iets van hun gading vinden. De waardering komt dan ook op 37 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr