Once


Sony Music EU (0886971875522)
Sony Music US (0886971058628)
Film | Freigegeben: 2007 | Filmfreigabe: 2006 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Falling Slowly Glen Hansard & Marketa Irglova4:04
2.If You Wnat Me Glen Hansard & Marketa Irglova3:48
3.Broken Hearted Hoover Fixer Sucker Guy Glen Hansard0:53
4.When Your Mind's Made Up Glen Hansard & Marketa Irglova3:41
5.Lies Glen Hansard3:59
6.GoldInterference3:59
7.The Hill Marketa Irglova4:35
8.Fallen from the Sky Glen Hansard3:25
9.Leave Glen Hansard2:46
10.Trying to Pull Myself Away Glen Hansard3:36
11.All the Way Down Glen Hansard2:39
12.Once Glen Hansard & Marketa Irglova3:39
13.Say it to me Now Glen Hansard2:35
 43:39
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Once - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Recensie met update 2023-04-07

De Ierse film Once is een romantisch drama waarin muziek een grote rol speelt. De film is geregisseerd door John Carney (On the Edge, Begin Again, Sing Street), die ook het scenario schreef. Hij kende Glen Hansard, omdat hij in Hansard's band had gespeeld, maar hij had iemand anders in gedachten voor de hoofdrol. Toen dat niet lukte vroeg hij Hansard die rol te spelen. Hansard wilde dat alleen als het een kleine film zou worden. De film is echter door de critici erg goed ontvangen en won diverse prijzen. Hij koste zo'n anderhalve ton om te maken, maar bracht tientallen miljoenen op.
Het verhaal gaat over een man en een vrouw die beiden moeite hebben om in de samenleving vooruit te komen. Beiden vinden ze afleiding in de muziek, de man als straatgitarist, de vrouw speelt graag op piano. Ze vinden elkaar, helpen elkaar en besluiten samen een poging te wagen daarmee iets te bereiken...

De score bevat uitsluitend songs die door beide hoofdrolspelers zelf gezongen en gespeeld worden. Beide zijn dan ook professionele artiesten en lid van bands. De songs zijn ook vrijwel allemaal door henzelf geschreven.
De sfeer van de songs is in de richting van de folk-sfeer. Een beetje zoals de oudere songs van Cat Stevens (qua stem lijkt die van zanger/acteur Glen Hansard daar ook wel iets op).
De meeste songs zijn rustige folk-achtige songs waarin vooral de akoestische gitaar de hoofdrol speelt, vaak ook ondersteund door viool of ukelele en percussie. Ze hebben niet allemaal een even mooie melodie, maar zijn toch track voor track prima beluisterbaar en ook bij vlagen mooi emotioneel geladen. Markèta Irglovà is een van oorsprong Tsjechische zangeres, die al vaker met Hansard heeft samengewerkt. Zij zingt in de songs vaak de tweede stem, wat een mooie extra kleur aan de songs geeft. Een paar songs zingt ze solo, met de piano als begeleiding.

Kortom, een leuk album met voornamelijk mooie folksongs op gitaarbegeleiding. De eerste song op deze soundtrack 'Falling Slowly' heeft overigens een Oscar gewonnen voor 'Beste muzikale bijdrage in een film' in 2008. De waardering voor dit songalbum is 71 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr