Enough


Colosseum (4005939636623)
Varèse Sarabande (0030206636628)
Film | Veröffentlichungsdatum: 04/06/2002 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Give me a Sign5:22
2.F.B.I.?4:39
3.A New Leaf1:42
4.Slim and Joe2:02
5.Get Out of the House7:13
6.Goodbye Gracie1:41
7.Training Day3:10
8.Breaking In2:21
9.Setting The Trap5:39
10.Fight Club8:49
11.One of the Lucky Ones1:37
 44:15
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Enough - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse thriller Enough is geregisseerd door de bekende regisseur Michael Apted (Stardust, Gorky Park, Nell) en heeft Jennifer Lopez in de hoofdrol. De film was redelijk succesvol.
Het verhaal draait om Slim (Lopez), die trouwt met Mitch (Billy Campbell). Samen krijgen ze een kind. Maar op een dag komt Slim erachter dat Mitch omgaat met een andere vrouw. Ze vertelt hem dit en wordt kwaad als hij dat nogal laconiek afdoet. Maar dan wordt Mitch driftig en mishandelt hij haar, waarbij ze te horen krijgt dat hij het geld binnenbrengt en dat zij daarom naar zijn pijpen moet dansen. Slim hoort vervolgens dat Mitch meer mensen mishandelt heeft en ze wil weg, samen met haar dochter. Maar Mitch is haar een stap voor...

De muziek voor deze intense thriller is van David Arnold, die een overwegend orkestrale score heeft gecomponeerd. Maar muziek voor een thriller moet vooral spannend zijn en op een paar tracks na, is de muziek van deze score dat ook. Dat maakt de beluisterbaarheid er echter niet beter op, want een eigenschap van spannende muziek is meestal dat de melodieën het onderspit delven. Dat is ook hier zo en aan de muziek kun je dan ook zeker horen dat de film een spannende thriller is.

Gelijk vanaf de openingstrack heeft de muziek een hoog thrillergehalte. De track 'Give me a Sign' opent met soundscape-achtige geluiden, die een ongemakkelijke sfeer oproepen. Daar overheen zet Arnold dan wat solo strijkers of een enkele houtblazer. De underscore begint steeds meer te grommen en de spanning neemt toe in deze tamelijk minimalistische eerste helft van de track.
Daarna gaat de muziek over in pure horror, met jankende snelle violen, dissonanten en andere spanningsverhogende effecten, waarna de muziek weer terugvalt in het minimale.

De tweede track 'F.B.I.?' begint met een mooi motiefje, maar gaat al snel dezelfde kant op als de openingstrack, opnieuw met minimalistische klanken, die later aanzwellen tot vol orkestraal, maar dan tegen het dissonante aan.
Andere tracks werken meer met donkere en zware koperblazers, waar dissonante strijkers bovenuit klimmen. Dissonante trompetten zorgen dan voor de nodige climaxmomenten. Ook snelle elektronische percussie en andere elektronische effecten zorgen voor de nodige extra spanning. Ook past Arnold diverse andere bekende methodes toe om de spanning te verhogen, zoals ijle violen, plotselinge uitbarstingen, pulserende lage strijkers, aanzwellende koperblazers en zo nog een aantal.

De score kent een paar wat rustiger tracks. 'A New Leaf' is een aardige, wat voorkabbelende melodie, met prettig lichte, wat jazz-achtige percussie. Ook 'Slim and Joe' heeft een aardige melodie, die op keyboard wordt gespeeld, met underscore van strijkers, wat het tot een soort love-theme maakt. De track 'Goodbye Gracie' heeft weer een veel melancholiekere kleuring, met veel violen en cello's die in mineur gearrangeerd zijn.
Een andere fraaiere track is 'Training Day'. Hierin presenteert Arnold zijn melodie, met daarop een vlotte, vrij lichte percussie. Die percussie geeft een zekere drive aan de muziek die de strijkers produceren. Dat zorgt in deze track voor een fraaie combinatie van dramatiek en urgentie.
De score sluit af met het wat dramatische 'One of the Lucky Ones', wat mooi door lagere strijkers en violen wordt gespeeld. Een fraaie, melodieuze afsluiter.

Kortom, met de score voor Enough heeft David Arnold een typische thrillerscore geschreven, waarin veel standaard thrillereffecten te horen zijn. De muziek is vooral orkestraal en wordt geregeld aangevuld met elektronische effecten en elektronische muziek. Verreweg de meest muziek (alle langere tracks) heeft een hoog thrillergehalte, waardoor die muziek niet erg aangenaam is om naar te luisteren. Tussendoor komen dan nog een aantal, vooral kortere tracks met meer rustige en emotionele klanken, die overwegend heel aardig zijn. Toch gooit het grote aandeel ijzige thrillermuziek roet in het eten, waardoor de waardering voor deze score blijft steken op 56 uit 100 punten.
Enough - 06/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
Slim (Jennifer Lopez) haar droomechtgenoot is niet degene die hij leek te zijn, hij is op zijn minst nogal hardhandig te noemen, ze probeert samen met haar dochter te vluchten maar dat levert niet veel op, dan blijft er maar één uitweg: kill him ...
Een nagelbijtende thriller, constant op de vlucht, constant bedreigd, het resultaat is dan ook een over kinetische score van David Arnold. Zijn thema's, uitgevoerd door groot orkest dat weinig ademruimte laat en een zenuwslopende synthesizer. Zijn climax thema's zijn goed, maar niet bepaald bijzonder. Het doet zijn werk in de film, maar dat is het dan ook. Er zijn actiescores van artiesten die over veel minder middelen, zoals een groot symfonisch orkest en een serie aan orkestrators kunnen beschikken en een boeiendere score als deze afleveren. Zijn beste scores blijven voor mij toch nog deze voor de James Bond films. Toegegeven, ik ben nooit echt te vinden geweest voor zijn andere topscores ...


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr