Assault on Precinct 13


Film | Veröffentlichungsdatum: 25/11/2013 | Filmfreigabe: 1976 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Main Title3:33
2.Napoleon Wilson0:53
3.Street Thunder1:26
4.Division 131:05
5.Ice Cream Man On Edge8:
6.Wrong Flavour2:05
7.Emergency Stop0:59
8.Lawson's Revenge1:01
9.Sanctuary1:05
10.Second Wave0:29
11.The Windows2:03
12.Julie1:54
13.Well's Fight1:41
14.To The Basement1:08
15.Walking Out0:37
16.Assault On Precinct 132:03
 30:01
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Assault on Precinct 13 - 08/10 - Überprüfung der Sybren van der Schoot, eingereicht am (Niederländer)
In 1976 kwam de nu bekende horror/thriller regisseur John Carpenter met de exploitation cult hit 'Assault On Precinct 13', een actie thriller over een politiedistrict dat op het punt staat te sluiten, maar op de laatste avond word overvallen door een straatbende die wraak zweert op de Los Angeles politie. De laatste bemanning van het pand moet samenwerken met een groepje criminelen om levend uit het politiebureau te kunnen lopen.
De film had in zijn eerste premiere weinig succes, maar tijdens het London Film Festival kreeg de film opnieuw aandacht en bleek een cult succes te worden en staat tegenwoordig bekend als een van de betere actie films uit de jaren 70.
John Carpenter, had meteen een aardige cast te pakken bestaande uit o.a. Austin Stoker, Darwin Joston, Laurie Zimmer. Ook zien we Charles Cyphers en Nancy Loomis die we twee jaar later zouden terug zien in zijn ultieme slasherfilm 'Halloween'.

De score voor 'Assault' werd in een dag geschreven en opgenomen door Carpenter zelf en de synthesizers werden geprogrammeerd door Dan Wyman ( Die ook programmeerde voor Halloween).
De muziek is bijzonder minimalistisch, met een paar thema's die regelmatig terug keren. De Main Title geeft meteen het gevoel van onrust met zijn percussie en lage dreigende bass-tonen. Voor de twee tracks die een beetje ontspanning geven ( 'Division 13' en 'Julie')horen we een simpel deuntje op toetsen.
De meest memorabele tracks op 'Assault On Precinct 13': 'Main Title', 'Ice Cream Man On Edge' ( de scene die de film een R-rating gaf vanwege het geweld) en 'Julie'.

Ook al is deze minimalistische score van Carpenter niet zijn sterkste werk, toch hebben menig artiest samples gebruikt van 'Assault' voor hun eigen werk in b.v. de trip hop scene. Tricky, Afrika Bambaataa, Bomb The Bass, Dead Prez en in de jaren 90 Hardcore Uproar. John Carpenter heeft toch indruk gemaakt, en dankzij deze geremasterde uitgave, compleet in een origineel uitklapdoosje, mogen de fans van cult, Carpenter en synthesizerfilmmuziek deze schijf niet laten liggen.

In 2005 kreeg 'Assault On Precinct 13' nog een remake met o.a. Ethan Hawke en Laurence Fishburne, daar zal ook vast een soundtrack van zijn op deze soundtrack database.
Death Waltz Recording Company are very proud to be releasing one of the most seminal electronic scores in film history. Recorded in just one day, this minimal electro masterpiece by Director/Composer John Carpenter has been sampled by Afrika Bammbaataa, Tricky and covered countless times. This newly remastered version has been approved by director John Carpenter himself who has also supplied brand new and exclusive sleevenotes.

Andere Veröffentlichungen von Assault on Precinct 13 (1976):

Assault on Precinct 13 (2003)
Assault on Precinct 13 (2003)
Assault on Precinct 13 (2013)
Assault on Precinct 13 / Dark Star (2012)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr