Casper


MCA Records Japan (4988067019585)
MCA Records US (0008811124021)
Film | Freigegeben: 1995 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.No Sign of Ghosts7:32
2.Carrigan & Dibs2:41
3.Strangers in the House2:36
4.First Haunting / The Swordfight5:01
5.March of the Exorcists2:45
6.The Lighthouse - Casper & Kat4:57
7.Casper makes Breakfast3:42
8.Fond Memories3:39
9.'Dying' to be a Ghost7:02
10.Casper's Lullaby5:40
11.Descent to Lazarus10:20
12.One last Wish4:19
13.Remember me this WayJordan Hill4:28
14.Casper the friendly GhostLittle Richard2:11
15.The Uncles Swing / End Credits6:21
 73:13
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Casper - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De film Casper uit 1995 is gebaseerd op de strips met dezelfde naam en is een combinatie van speelfilm en animatiefilm, waarbij de geestverschijning van Casper via CGI in de film is gebracht. Brad Silberling regisseerde deze leuke film, met Christina Ricci en Bill Pullman in de hoofdrollen. Ondanks de gaten in het verhaal en de onlogische elementen is het toch een heel aardige en grappige film met daarbij een aantal erg leuke hints naar andere films.
Het verhaal gaat over een nogal egocentrische vrouw, die in plaats van het fortuin van haar overleden vader zijn kasteel erft en ze is daar flink gefrustreerd over. Maar dan ontdekt ze dat er in het kasteel een schat verborgen zou liggen en ze gaat samen met haar assistent op zoek. Er wonen daar echter geesten: de vriendelijke Casper en zijn drie irritante ooms. De vrouw denkt de geesten wel even te verjagen, maar dat lukt niet. Casper ziet dan op de tv dat de therapeut Harvey een geestenverjager is en
dat hij een leuke dochter heeft. Casper speelt het zo dat de vrouw Harvey en z'n dochter naar het huis laat komen om de geesten te verjagen. Maar Harvey en z'n dochter hebben nog nooit een echte geest ontmoet...

De score is van de veel te vroeg overleden James Horner, die voor de film de nodige fraaie en lichte muziek gecomponeerd heeft. In de film overheerst de muziek niet en werkt goed als ondersteuning bij het verhaal, ook in de spannende en meer creepy scenes, waarin de muziek de nodige dreiging en spanning meekreeg.

De film is een lievige film, met de nodige aandacht voor gestorven geliefden. Daarbij heeft Horner gezorgd voor passende muziek, met een melancholieke noot. Aan de andere kant is de film een komedie, met name waar het de rol van de drie ooms van Casper betreft. Dit speelt een vrij grote rol in de film en is vaak ook erg grappig. Horner heeft hier de muziek van de nodige comedy-effecten voorzien, die los van de film het beluisteren niet aangenamer maken. Daarnaast zorgen de geesten natuurlijk ook nog voor de nodige spanning en Horner weet ook die scenes heel aardig te ondersteunen met muziek. Maar weer is dit los van de film niet de meest fraaie muziek om te beluisteren.

Het album opent met de track 'No Sign of the Ghosts', die als een soort suite werkt, want verschillende stijlen uit diverse andere tracks komen voorbij. De track opent met de komische geluiden van de geesten, die Horner verklankt via snel verlopende strijkers, maar ook via specifieke geluiden, die wat op een zingende zaag lijken. Maar ook via koperblazers in een apart arrangement weet Horner de muziek in de film geestig in te kleuren. Het tweede deel van de track laat de prachtige symfonische lullaby horen, die in de track 'Casper's Lullaby' echt prachtig opnieuw voorbij komt in een heerlijk orkestraal arrangement. Het derde deel van de openingstrack illustreert opnieuw de komische noot in de film, met muziek die soms bijna wat mickey mousig overkomt. Dat gebeurt overigens ook in een track als 'Casper makes Breakfast'.
Met 'Carrigan & Dibs' gaat Horner verder op die komische toer, waarbij hij strijkers combineert met lage koperblazers in een lichte staccato setting. Het is knap dat Horner via de muziek zo goed de spooky sfeer weet te pakken, die in de hele score duidelijk terug te horen is. Dat regelt Horner onder andere met jengelende strijkers of zweverige blazers, via harp- of chimeklanken, maar ook via de aparte geluiden van een theremin, die hij op een bepaalde manier laat verlopen. In diverse track komen deze muzikale effecten terug.

De film is natuurlijk ook spannend (spookhuis) en bijpassende muziek ontbreekt dan ook niet. Voor het eerst is dit in 'First Haunting/The Swordfight' te horen, met plotselinge geluiden, scherpe pianoakkoorden en vrouwenkoorklanken. Toch blijft de komedie er doorheen klinken, waardoor het eigenlijk nauwelijks echt creepy wordt. Het tweede deel van de track zou je bijna in een grootschalige actiefilm verwachten, zo bijna bombastisch heeft Horner dit gecomponeerd.

Naast die komische en meer spannende muziek heeft Horner de score voorzien van een prachtig thema voor het hoofdpersonage. Deze lullaby komt voor het eerst in de openingstrack voorbij, maar is ook te horen in 'The Lighthouse / Casper & Kat', waarin de lullaby op houtblazers en strijkers wordt gebracht op een fraaie ingetogen manier. In 'Fond Memories' komt dit thema in een aantrekkelijke vlotte versie voor het voetlicht. Deze themamelodie komt het fraaist tot z'n recht in de track 'Casper's Lullaby', waarin Horner dit bijzonder fraai uitwerkt tot een prachtig orkestraal arrangement.
Een andere prachtige melodie hoor je in de tweede helft van 'Dying to be a Ghost'. Ook hier weet Horner weer de juiste snaar te treffen, compleet met een erg fraaie instrumentatie. Dat geldt ook voor het begin van de langste track van de score 'Descent to Lazarus', waarin een mooie pianosolo gespeeld wordt. Daarna neemt de meer komische en spannende muziek de track over, waarbij overigens nog best heel aardige gedeelten voorbij komen. Maar soms is de muziek toch niet echt prettig.
Die pianosolo komt terug in de prachtige track 'One Last Wish', die verder bijzonder fraai orkestraal is uitgevoerd.

Het album bevat twee songs. De eerste is de mooie ballad 'Remember Me This Way', fraai gezongen door zangeres Jordan Hill. Bij scores van Horner is een van de songs vaak gecomponeerd door Horner zelf, maar hier is dat niet het geval. De tweede song is een oudje van Little Richard, die er het vriendelijke spookje in bezingt. De rock & roll stijl past totaal niet bij de score en je moet daar dan ook een beetje van houden.

Het album sluit af met 'The Uncles Swing / End Credits', waarbij het eerste deel van zo'n halve minuut een typisch stukje Big Band muziek is. Daarna volgen de End Credits, die Horner mooi symfonisch heeft gehouden, in een tamelijk lichte setting en waarin de mooie melodieën weer terugkomen.

Kortom, met zijn muziek voor de film Casper heeft James Horner een score gecomponeerd in drie verschillende stijlen. De minder aangename spannende en dreigende muziek is wel aanwezig, maar speelt op dit album niet zo'n grote rol. Dat komt ook omdat Horner dit deels opleukt met komische effecten. Bij de tweede stijl draait het om die komische kleuring, die je in een flink aantal tracks terughoort. Deze muziek is op zich wel aardig, maar om te beluisteren ook niet meer dan dat. De derde stijl is de meer lyrische, waarbij Horner prachtige melodieën tevoorschijn tovert, met mooie luchtige orkestrale instrumentaties. De muziek lijkt daardoor soms te zweven en gelukkig bevat het album een flink aantal van die tracks, die de waardering nog flink omhoog halen, tot een mooie 81 uit 100 punten.
Casper - 08/10 - Überprüfung der Andreas Lindahl, eingereicht am (Englisch)
James Horner seems to excel when writing for children films. His scores for animated films, such as An American Tail and Balto are all very enjoyable, as is this charming and beautiful score for Casper. As innocent and kind as the friendly ghost Casper, the majority of the music for this film is cute and soft, like the stunning "Casper's Lullaby", which features a wonderful rendition of Casper's theme, performed by piano, strings and wordless choir. And the bitter sweet "Fond Memories", a little depressing but oh, so beautiful.

But the score also boasts some great fun. Especially when Casper's uncles are on screen. These three ghosts are portraid with groovy and wild jazz music. And the villains have been given an entertaining march, heard in "Carrigan & Dibs" and the quirky "March of the Exorcists". "First Haunting/The Swordfight" includes some grand adventurous music, complete with choir, Horner's crashing piano, hammond organ, and with quotes from the score for The Sea Hawk - an inside joke for those familiar with Korngold's score.

In short, Casper is a very entertaining score, with both lush, sweeping music, as well as more upbeat parts - there is something for everyone on this soundtrack. Apart from Horner's score, the soundtrack includes two pop songs, being "Remember Me This Way", performed by Jordan Hill and "Casper the Friendly Ghost", sung by Little Richard.
Casper - 10/10 - Überprüfung der Tom Daish, eingereicht am (Englisch)
After borrowing this off a friend (thanks Paul!), I couldn't wait to buy it. As a bit of a sucker for fun scores for kid's films, this one really appealed to me. Matching James Horner with some spooky going on, a bit of Danny Elfman style thrown in and you have one of Horner's best from 1995. Casper's theme is very touching and will bring a tear to your eye the first few times you listen to it. The creeping about parts are done with occasional bursts of orchestral colour as well some big band jazz. This is one of Horner's most thematically rich scores, it contains masses of themes and melodies, many more than I can say I've noticed in any of his other scores (if you know different of course....). The villain's theme is a mock menacing march that is put to good effect in tracks such as The March of the Exorcists where Carrigan and Dibs (the villains) try to evict the ghosts from the house. My favourite track is First Haunting/The Swordfight which contains some Korngold esque trumpet fanfares as well as some light hearted action/fright music. For those who like Horner and/or fun children's scores that are a cut above the rest, this is a sure fire hit.
Casper - 10/10 - Überprüfung der Quentin Van Roy, eingereicht am (Französisch)
James Horner a reussi a nous éblouir avec Braveheart et la il recommence!!!! Casper s'annonce aussi rêveur mais dans une autre sorte d'instrumentations. Ici il abandonne la cornemuse pour se tourner vers le piano et les flutes. L'album s'écoute très facilement durant les 10 premiers titres. "The Lighthouse/Casper and Kat" est majestueusement bien orchestrée et nous laisse un petit moment de reflexion sur la beauté. "Casper's Lullaby" est un modèle de beauté et de mélancolique. C'est un des titres qui nous revele le thème principal au piano suivit de flute le tout emporté par des chœurs... "One Last Wish" conclut en beauté cet album avec ses thèmes beau et puissant a la fois.... Un album magnifique en tout point.
Casper - 08/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
Erg plezierige score, verwacht wel geen grootste huiverende spookthema's, wel de grappige variant daarop. Echte storyteller muziek, prima als achtergrond, niet om actief te beluisteren. Wat betreft uitvoering zeer kwalitatief.
Casper - 10/10 - Überprüfung der Christopher Blair, eingereicht am (Niederländer)
Leuk, ongelooflijk leuk is deze soundtrack. De hylarische spookhuis-achtige muziek is gewoon perfect. De soms rustigere stukken deden mij terug denken aan the land before time een van Horners beste soundtracks..

Soundtracks aus der Sammlung: Kids

Dora Rocks: Music From the Special & More (2013)
FairyTale: A True Story (1997)
Bug's Life, A (1998)
Parent Trap, The (1998)
Spy Kids (2001)
Pagemaster, The (1994)
Alice in Wonderland (2006)
D3: The Mighty Ducks (1996)
Jumanji (1995)
NeverEnding Story, The (1984)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr