Good Will Hunting


Music Box Records (3770002531433)
Film | Veröffentlichungsdatum: 03/03/2014 | Filmfreigabe: 1997 | Format: CD
Limitierte Auflage, beschränkte Auflage: 1500 Kopien
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Main Title2:44
2.Genie Mopper0:37
3.First Calculation1:08
4.Theorem0:42
5.Kick Ass Choir0:59
6.Mystery Math2:28
7.Them Apples0:57
8.Jail1:13
9.Second Shrink1:14
10.Any Port1:25
11.Times Up1:14
12.Oliver Twist1:58
13.Staring Contest0:49
14.Secret Weapon0:57
15.Retainer (Part A)0:58
16.Retainer (Part B)0:20
17.Tell You Something0:48
18.No Love Me0:47
19.Fire Music1:11
20.Whose Fault2:34
21.End Titles3:50
22.Between the Bars (Orchestral): interprété par Elliott Smitharrangement orchestre par Danny Elfman1:09
23.No Name #3Elliott Smith3:04
24.Say YesElliott Smith2:15
25.Between the BarsElliott Smith2:21
26.AngelesElliott Smith2:55
27.Miss MiseryElliott Smith3:12
 43:49
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Good Will Hunting - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse dramafilm Good Will Hunting is geregisseerd door Gus van Sant (Finding Forrester, Milk, To Die For), terwijl het scenario is geschreven door Matt Damon en Ben Affleck, die hier een Oscar voor wonnen. Beiden spelen ook in de film, evenals Robin Williams, die voor z'n bijrol ook een Oscar won. Er waren negen nominaties. De film is door de critici uitstekend ontvangen en was ook een groot succes in de bioscopen.
Het verhaal draait om Will Hunting (Matt Damon), die hoogbegaafd is en zichzelf van alles heeft geleerd, maar als conciërge bij een technische universiteit werkt. Op een dag zet professor Lambeau (Stellan Skarsgård) een ingewikkeld wiskundeprobleem op een bord. Will raakt erdoor geïntrigeerd en weet het probleem ook nog eens op te lossen. De professor is verrast, maar weet niet wie het heeft opgelost en hij zet een nieuw vraagstuk op het bord, waardoor hij erachter komt dat Will het heeft opgelost. Omdat Will betrapt is loopt hij weg. Vroeger werd Will veel gepest en als hij met z'n vrienden een van die pesters tegenkomt, ontstaat er een gevecht, waarbij Will wordt opgepakt. Prof. Lambeau zorgt ervoor dat hij therapie krijgt en verplicht hem ook zijn wiskundelessen te volgen. Therapie lukt echter niet zo en pas als Sean Maguire (Robin Williams) het overneemt kan Will eindelijk z'n verhaal kwijt. Maar Sean neemt ook Will in vertrouwen en samen leren ze om anderen te vertrouwen, al is dat niet gemakkelijk...

Voor de muziek bij de film is Danny Elfman gevraagd, die er een ingetogen score voor componeerde, passend bij de film. De muziek doet soms nogal denken aan die voor Bicentennial Man, een score van James Horner van twee jaar later. Waar Horner's score echter prachtig melodieus is, ontbreekt dat juist bij de score van Elfman, hoewel sommige motieven door Horner geleend lijken te zijn van Elfman. Wel weet Elfman de magie van het sprookje in z'n muziek te vatten, evenals Horner dat deed, maar omdat de melodieën het zo af laten weten, blijft de score van Elfman behoorlijk achter bij die van Horner. En Elfman's score was ook nog genomineerd voor een Oscar, maar verloor ook hier van James Horner, nu van zijn Titanic.

Een deel van de score is nogal aan de minimalistische kant. Maar toch kent de score ook een aantal tracks die wat orkestraler zijn ingezet. En zelfs koorklanken komen voor in de muziek van deze score, maar vaak is dat toch wat beperkt en wordt dit ook niet steeds ondersteund door behoorlijke orkestrale klanken, zoals in 'Kick Ass Choir' waar het vrouwenkoor geen enkele instrumentale hulp krijgt.
De piano is een belangrijk instrument in de score op specifieke momenten. Daarnaast spelen diverse soorten fluiten een rol in een behoorlijk aantal tracks. Als er daarnaast strijkers te horen zijn, dan zijn dat meestal violen, maar in een kleine setting.

Veel tracks hebben een licht melancholiek karakter, maar omdat de melodieën nauwelijks aanspreken, blijft die melancholie een beetje in de lucht hangen. Ook de beperkte orkestrale inzet helpt dan niet mee om er een enerverende score van te maken. De muziek is vaak nogal aan de saaie kant en ook de beperkte lengte van erg veel tracks werk niet mee om de muziek aantrekkelijker te maken. De 'Main Title' en 'End Titles' hebben net even wat meer om het lijf, waarbij in deze tracks ook de melodie nog heel redelijk is en ze beide bij de langste tracks op het album horen. Een andere track die het goed doet is 'Retainer (Part B)', maar voordat de muziek zich goed en wel ontwikkelen kan is deze kortste track al weer afgelopen. Ook de daarop volgende track 'Tell You Something' laat een paar heel fraaie ontwikkelingen horen, maar ook hier geldt dat het al weer voorbij is voordat het echt begonnen is.

Na de 'End Titles volgen nog een zestal songs, die gezongen worden door Elliott Smith, die deze songs ook geschreven heeft. Zijn song 'Miss Misery' was ook genomineerd voor een Oscar, maar ook hier was James Horner te sterk en won hij met 'My Heart Will Go On'.
De eerste track van Elliott Smith is 'Between the Bars', maar dan in een door Elfman georkestreerde versie, waarin Smith zijn gitaar bespeelt en zingt. Deze song komt in een volledige versie terug als akoestische versie. Drie van zijn songs, waaronder deze, heeft hij geschreven voor zijn studioalbum Either/Or. Geen van de songs zijn overigens specifiek voor de film geschreven.
Smith heeft een wat aparte, rustige stem en begeleidt zichzelf voornamelijk op getokkelde gitaar, maar hij kan een hele range instrumenten bespelen en heeft een typerende stijl, die je wel een beetje moet aanspreken, omdat het soms wat alternatief aandoet.

Kortom, met zijn muziek voor de film Good Will Hunting heeft Danny Elfman een wat magere score gecomponeerd voor de liefhebbers van filmmuziek. Veel van de muziek kabbelt een beetje voort, zonder echt aansprekend te worden. Slechts een paar korte en een paar langere tracks vallen beter in de smaak, maar verder is het allemaal nogal saai. De muziek is zeker niet onaangenaam, maar spreekt duidelijk ook niet tot de verbeelding. De songs aan het einde van dit album, dat vrijwel de complete score bevat, vallen ook al niet mee. Het brengt de waardering daardoor niet hoger dan 63 uit 100 punten.
Music Box Records présente en CD la bande originale du film Good Will Hunting composée par Danny Elfman en 1997. D'après un scénario écrit par les acteurs Matt Damon et Ben Affleck, le film est réalisé par Gus Van Vant, l'un des plus talentueux auteurs indépendants du cinéma américain (My Own Private Idaho, Elephant, Paranoid Park, Harvey Milk).
Will Hunting (Matt Damon) est un authentique génie mais également un rebelle aux élans imprévisibles. Né dans le quartier populaire de South Boston, il a arrêté très tôt ses études, refusant le brillant avenir que pouvait lui procurer son intelligence. Il vit désormais entouré d'une bande de copains et passe son temps dans les bars à chercher la bagarre et à commettre quelques petits délits. C'est alors que ses dons prodigieux en mathématiques attirent l'attention du professeur Lambeau (Stellan Skarsgård). Après une bagarre qui l'expédie en prison, Will n'a d'autre choix que de suivre une thérapie avec Sean Maguire (Robin Williams), un psychologue lui aussi meurtri par la vie.
Good Will Hunting remporte un succès critique et commercial planétaire ainsi que plusieurs nominations aux Oscars en 1998 (meilleur film, meilleur acteur pour Matt Damon, meilleur réalisateur, meilleure actrice dans un second rôle pour Minnie Driver, meilleur montage, meilleure musique de film et meilleure chanson originale pour Miss Misery). Le film remporte deux statuettes : Meilleur scénario pour Damon et Affleck et Meilleur second rôle pour Robin Williams.
La présente édition propose pour la première fois l'intégralité de la bande originale du film de Danny Elfman dont deux seuls morceaux étaient présents sur la compilation Capitol Records. En complément des trente minutes de musique originale, l'album reprend également les cinq chansons d'Elliott Smith faisant partie intégrante du charme de ce film sensible et intelligent.

Andere Veröffentlichungen von Good Will Hunting (1997):

Good Will Hunting (2011)
Good Will Hunting (1997)
Good Will Hunting (1997)
Good Will Hunting (2017)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr