Where Angels Fear to Tread


Virgin Records America (0075679209627)
Film | Freigegeben: 1991 | Filmfreigabe: 1991 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Where Angels Fear To Tread4:30
2.Life And Death2:08
3.A Night At The Opera1:57
4.Monteriano1:14
5.Harriet's Mission1:14
6.The Storm3:43
7.I Love Him Too5:02
8.Lucia Di Lammermoor: The Mad SceneComposed by Donizetti/Arranged by Pagirdini12:25
9.Santa Deodata1:46
10.Philip's Visit1:28
11.Caroline and Gino2:04
12.Lilia's Panic1:59
13.Latte Freshissimo1:03
14.Sawston1:22
15.Finale2:38
 44:33
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Where Angels Fear to Tread - 09/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Het verhaal van Where Angels Fear to Tread gaat over Lilia, die met haar vriendin naar Toscane reist, nadat ze weduwe is geworden. Een reis die ook een ontsnapping is aan haar familie. In Toscane ontmoet ze Gino, met wie ze uiteindelijk trouwt, maar bij de geboorte van haar zoon komt ze te overlijden. Vervolgens wil haar familie dat het kind niet bij Gino blijft maar een 'goede' opvoeding in Engeland moet krijgen...

De score voor Where Angels Fear to Tread is van Rachel Portman, die er een mooie, romantisch getinte score voor maakte. De score opent met de titeltrack die gelijk het fraaie thema introduceert. Dit is een redelijk vlotte melodie in een lichte staccato vorm, die in deze titeltrack vooral op violen wordt gebracht. Naar het einde van te track toe komt ook de piano in stelling. Ook in vrijwel alle andere tracks komt het thema steeds terug. Dat zou vermoeiend of zelfs irritant kunnen werken, maar het is een erg mooie themamelodie, waardoor het steeds weer fraai klinkt. Daarbij varieert Portman met instrumentaties en arrangementen. Zo komt in A Night At The Opera ook een trompet in de lead voorbij, die je kippenvel bezorgt. Dat gebeurt ook nog een keer in de track I Love Him Too en in de afsluitende track Finale.
Veel tracks kennen ook de nodige variatie op de melodie van het thema, maar steeds blijft Portman heel dicht bij dat mooie thema. En in elke track heeft Portman de muziek in volle harmonische klanken uitgewerkt, waardoor de muziek soms bijna zoetig en dromerig wordt.

Halverwege wordt de score ruw onderbroken door een lang stuk operamuziek van Donizetti. Weliswaar is het een aria uit de opera Lucia di Lammermoor, maar daar moet je wel van houden. Het wordt fraai gezongen door Jennifer Smith, maar de melodie spreekt niet zo aan. De ondertitel is dan ook 'The Mad Scene'. Dat zegt wellicht genoeg.

Na dit intermezzo wordt de sfeer van de score minder luchtig en dromerig. De toon wordt wat dramatischer en ingetogener. De mooie melodieën blijven wel, maar krijgen een sombere kleuring. Dat begint al in het wat langzame Santa Deodata, een track die desondanks nog erg mooi is. Caroline And Gino is een geladen en nogal monotone track die langzaam afrolt en erg saai is. Lilia's Panic is daarentegen weer een prachtige track, waarin het thema weer erg mooi door violen gespeeld wordt en het getokkel van een harp op de achtergrond fraai uitpakt. Ook de piano speelt nog een keer het thema.
De score sluit af met een mooie Finale, waarin Portman nog een keer uitpakt met het heerlijke thema. Deze finale doet je toch de somberheid van de voorgaande tracks wat vergeten en laat je wegdromen naar plaatsen waar je engelen toch zeker wel zou verwachten.

Kortom, met Where Angels Fear to Tread heeft Rachel Portman een prachtige, rustige en harmonische score afgeleverd, die haar zeker een boost heeft gegeven. Want na het scoren van veel tv-werk heeft ze eigenlijk vanaf Where Angels Fear to Tread de weg naar de grotere films gevonden.
En de waardering voor deze mooie en melodieuze score komt zo op 86 uit 100.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr