TMNT: Teenage Mutant Ninja Turtles


Atlantic US (0075678999703)
Film | Veröffentlichungsdatum: 20/03/2007 | Filmfreigabe: 2007 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Shell ShockGym Class Heroes3:16
2.Rip It UpJet3:19
3.There's A Class For ThisCute Is What We Aim For3:36
4.Awww DipCobra Starship2:56
5.RosesMeg & Dia3:28
6.Bring Me AlongPepper3:33
7.Fall Back Into My LifeAmber Pacific3:36
8.Red FlagBilly Talent3:16
9.Walking On WaterThis Providence2:36
10.Youth Like TigersEver We Fall2:43
11.Lights Out (Chris Vrenna Remix)P.O.D.2:57
12.Black BettyBig City Rock3:31
13.I Love Being A Turtle Klaus Badelt3:05
14.Nightwatcher Klaus Badelt3:00
 44:52
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

TMNT: Teenage Mutant Ninja Turtles - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Ninja Turtles heb ik nooit op tv gezien, en ook de film is er niet eentje die ik snel zal gaan kijken. Zodra verklede schildpadden mijn helden moeten zijn, dan haak ik af.
En de geanimeerde ninja turtles zijn blijkbaar van die helden, die met macht en fysiek geweld hun tegenstanders de nodige oplawaaien verkopen, en blijkens het verhaal (voor zover je van een verhaal kunt spreken) doen ze dat met verve. Aan het begin van de film zijn het nog bezadigde turtles met hun dagelijkse beslommeringen, maar als ze een keer een team zijn gaan vormen, dan kunnen hun vijanden zich maar beter bergen. En gedurende de film worden er dan ook heel wat vijanden over de digitale kling gejaagd...

Voor deze film hebben de producenten Klaus Badelt gevraagd om de score te componeren. In eerste instantie zou Marco Beltrami de muziek verzorgen, maar zijn score werd afgekeurd als te onheilspellend. Badelt heeft wel wat elementen van Beltrami overgenomen, zo lijkt het, maar heeft een overwegend wat luchtiger score voor de film gemaakt.

De soundtrack is echter maar voorzien van slechts twee tracks van de score van Badelt. Dit zijn de beide laatste tracks, die een redelijke weergave zijn van zijn muziek voor deze film en die ook apart op een schijfje is gezet, als original score of zelfs als complete score.
De muziek van die score is sterk orkestraal en is eigenlijk een beetje zoals Badelt ze vanouds maakte. Een flink orkest en stevige orkestraties zorgen voor een paar fraai klinkende tracks, die je niet zou verwachten bij een film die over gemuteerde schildpadden gaat.

De soundtrack bevat naast beide scoretracks een twaalftal songs, die vooral in de steviger poprock-stijl vallen. Een aantal songs zijn best heel aardig en mooi melodieus, zoals 'Roses' of 'Fall back into my life', maar een aantal zijn nogal schreeuwerig, zoals 'Rip it up' of 'Red Flag' of zeurderig, zoals 'Bring me along'.
Daarnaast zijn er songs die vallen onder de noemer 'rockhouse-rap'. 'Shell shock' en 'Lights out' zijn zulke songs. Moet je van houden.
De bekendste song in onze contreien is wel 'Black Betty'. Het origineel van RamJam wordt aardig benaderd door Big City Rock.

Kortom, deze soundtrack van de film met de afkorting van Teenage Mutant Ninja Turtles, ofwel TMNT bevat een paar aardige songs en twee heel behoorlijke scoretracks. De meeste songs passen absoluut niet bij de score van Badelt, maar zullen de film wellicht van een hip kleurtje hebben moeten voorzien.
Vanwege een aantal songs met een voor mij hoog irritatiegehalte, waardeer ik deze soundtrack niet hoger dan 57 uit 100.

Andere Veröffentlichungen von TMNT (2007):

TMNT (2007)
TMNT (2007)

Soundtracks aus der Sammlung: Animation

Brave Little Toaster, The (2005)
Titan A.E. (2014)
Giant Robo III (1993)
Bao (2018)
Astérix et la Surprise de César (1985)
Shark Tale (2004)
ジパング (2005)
Inspecteur Gadget (2012)
Black Cauldron, The (2012)
Muppets, The (2005)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr