Eloise at the Plaza / Eloise at Christmastime


Film | Freigegeben: 2006 | Filmfreigabe: 2003 | Format: CD
Limitierte Auflage, beschränkte Auflage: 1200 Kopien
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
Eloise at the Plaza
1.Main Title; The Plaza2:04
2.I'm Eloise1:31
3.Sir Wilkes 0:58
4.Breaking the Boredom 1:24
5.Morning Exercise1:28
6.A Prince?0:49
7.Sir Wilkes Again0:22
8.Large Thoughts0:26
9.The Prince's Armor; The Little Prince1:49
10.The Long Way1:32
11.Eloise's Stuff1:24
12.I'm Very Good At This 0:51
13.Super Flambe1:15
14.Philip and Molly 1:02
15.Tour Of the City 1:37
16.Missing His Mom1:46
17.An Idea; Temper Fit1:22
18.Nanny's Invitation0:51
19.Leon Finds the Stars 0:47
20.I Know What I Want 0:20
21.Is That a Pock?0:34
22.Turtle Attack1:05
23.Leon's the Prince 1:15
24.The Stars 0:38
25.Leon Werth?0:32
26.Mom's Star 3:23
27.Filling the Glass 2:31
28.Mom Listens 1:05
29.I Have Failed0:24
30.The Eloise Waltz 5:03
31.Special Delivery; The End1:43
 41:51
# Spur   Dauer
Eloise at Christmastime
1.Main Title - Overture2:34
2.Very Suspicious1:09
3.Eloise Meets Brooks; Max & Mrs. Thornton2:11
4.Waking Nanny; My Very Own Room0:43
5.Deck the Halls; Candycane Pirates 2:48
6.Cornelia's Package1:38
7.Rachel Peabody0:39
8.Eloise's Offer0:54
9.Elevators & Kitchens0:26
10.Still In Love1:02
11.Housekeeping0:26
12.She's Dead 2:53
13.Shopping Day Morning; Messages, Spies & Sprees 2:33
14.Shopping Day Montage 3:18
15.Mr. Thornton's Ghost0:13
16.Haunted0:36
17.Mrs. Thornton's Story; Troubled2:19
18.Doggie In a Tutu (Trepak) 0:35
19.On True Love; My Job; Small Favor2:08
20.Thwarted; Stay Out Of It0:43
21.Eloise Figures It Out; Woo Pitching 2:02
22.Bills G. F.?0:51
23.Playing With Prunella0:49
24.Bavarian Chocolate Cake; Spy Gear 0:24
25.Brooks Stays 0:51
26.Right Off Schedule0:15
27.Prunella's Apology; Cakes, Turtles & Hysteria; Spies 2:53
28.Pearls, Pickups and Phones; You Look So Happy3:50
29.Chistmas Eve0:52
30.Eloise Gets Caught0:51
31.Eloise Gets Put Away 0:30
32.Come In, Nanny; Nanny Rescues Eloise2:18
33.The Wedding; That's Why; A Lot Of Things Happen; Der Ersatze Prinz7:23
34.Hark! The End Of the Show2:25
 56:01
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Eloise at the Plaza / Eloise at Christmastime - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Eloise at the Plaza
Over Eloise zijn twee tv-films gemaakt, beide gebaseerd op de populaire Eloise kinderboekenserie uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. De eerste is Eloise at the Plaza, die zich vooral afspeelt in het penthouse waar Eloise woont, bovenop het Plaza hotel in New York. Waar de boeken Eloise presenteren als een zesjarige rustige, welgemanierde vrolijke meid, is ze in de film eerder een vlotte, wat brutale meid, die het hele hotel als haar speeldomein beschouwt. De film focust veel meer op de grappen en grollen die het meisje uithaalt en de gevolgen daarvan.
Het verhaal gaat over de zesjarige Eloise, dochter van een nogal extravagante moeder, die boven het Plaza hotel woont en door een nanny (Julie Andrews) wordt opgevoed. Ze bemoeit zich overal mee en ook met het hotelpersoneel, dat bezig is een ball te organiseren. Op dat ball zal ook een prins komen. Iedereen verwacht een oudere man, maar hij blijkt evenoud te zijn als Eloise en zij ontfermd zich dan ook over hem. Intussen helpt ze ook nog mee met het koppelen van meisjes en jongens en haar nanny aan de man waar zij een oogje op heeft...

De muziek voor deze jeugdfilm is van Bruce Broughton, die er een Emmy award voor won. Intrada heeft de muziek op CD uitgebracht, samen met Eloise at Christmastime. Beide zijn Disney-films en je zou dan ook eerder een Disney-cd-uitgave verwachten, maar Intrada heeft de rechten elders vandaan en uitgebracht op een dubbel-cd.

De muziek voor Eloise at the Plaza is zonder meer vrolijk te noemen. Maar met evenveel gemak kun je de muziek ook cartoonesque noemen. Of zelfs ouderwets.
Het verhaal speelt zich af in de vijftiger jaren in New York en Broughton heeft duidelijk geprobeerd om de muzikale stijl daarop aan te passen. Daardoor heeft een redelijk deel van de muziek een wat gedateerde stijl met een licht jazzy accent. Het is dan ook geen enkel probleem om de muziek in dat tijdsbeeld van de vijftiger jaren te plaatsen. Bij mensen die verwend zijn met mooie hedendaagse orkestrale klanken komt de muziek voor Eloise dan ook nogal ouderwets over. Maar als je daar overheen kunt stappen blijft er een vrolijke en cartoonesque score over.

Ook die kleuring voor de traditionele tekenfilm heeft Broughton erin gecomponeerd op verzoek van regisseur Kevin Lima. Broughton gaf al eens in een interview aan dat hij simpelweg de muziek componeert zoals de regisseur of producent dat wenst. In Amerika wordt een componist gewoon ingehuurd om muziek te componeren. Die muziek wordt vervolgens contractueel eigendom van de productiemaatschappij en de componist heeft er niets over te zeggen. Dus de meeste componisten doen gewoon wat hen gevraagd wordt, ook Broughton.
Daarom klinkt veel muziek voor Eloise nogal mickey-mousig. Voor een kinderfilm zal dat best goed werken, maar als luisterscore is dat toch een stuk minder. Desondanks ligt veel muziek van de score toch prima in het gehoor. Broughton verstaat namelijk de kunst om het cartoonesque zo te verbloemen dat de muziek toch genietbaar blijft, al lukt dat zeker niet altijd.

Natuurlijk heeft de film ook z'n romantische verwikkelingen en daar weet Broughton wel weg mee. De mooiste track is 'Phillip and Molly', waar de violen een prachtige, wat zoetige melodie brengen, die werkelijk heerlijk wegluistert. Deze melodie komt in de score nog op een paar momenten terug, wat dan ook de mooiste momenten zijn.
En ook spannende momenten worden van spannende muziek voorzien. Maar dan wel spannend voor kinderen. De spanning creëert Broughton dan ook door de melodie en de toepassing van vibrerende strijkers. Het blijft dus ontspannen spannend.

Kortom, met Eloise at the Plaza heeft Bruce Broughton weer laten zien dat hij een vakman is, die precies weet hoe hij een film moet inkleuren met muziek. En daarbij ziet hij ook nog kans om de wensen van regisseurs te honoreren. De score voor Eloise is een vrolijke score met een romantische touch in een licht gedateerde stijl. Het tekenfilm gehalte is net wat aan de hoge kant, vooral in de eerste helft, maar dat doet niet af aan de kwaliteit die er duidelijk vanaf straalt. De waardering is dan ook 78 uit 100 punten.



Eloise at Christmastime

De tweede Eloise film is Eloise at Christmastime die zich op dezelfde plek afspeelt, maar dan rond Kerst.
Het Plaza hotel is in kerstsfeer en er zullen feesten worden georganiseerd. De zesjarige Eloise is goed bevriend met kelner Bill en ze gaan veel met elkaar om. Dan blijkt dat een van de feesten die op kerstavond worden georganiseerd een bruiloft is van Rachel, de dochter van de hoteleigenaar en haar wat arrogante vriend Brooks. Eloise vertrouwt Brooks niet en ze gaat op onderzoek uit. Dan komt ze erachter dat Rachel eerder bevriend was met Bill, maar niet met 'slechts een kelner' mocht omgaan. Eloise smeedt dus een plan...

De muziek voor zowel de jeugdfilm Eloise at the Plaza als Eloise at Christmastime is van Bruce Broughton, die voor beide scores een Emmy award voor won.

Evenals de muziek voor Eloise at the Plaza is ook Eloise at Christmastime zonder meer vrolijk en regelmatig ook cartoonesque te noemen. Zelfs de wat ouderwetse vijftiger jaren kleuring van de eerste film komt hier een klein beetje terug, omdat ook nu het verhaal zich afspeelt in de vijftiger jaren in New York. Maar die wat gedateerde stijl is toch veel minder prominent aanwezig dan in 'The Plaza'. Alleen daarom al is 'Christmastime' een net iets aangenamere score dan 'The Plaza'.

Omdat Eloise at Christmastime dezelfde sfeer moet oproepen als Eloise at the Plaza heeft Broughton ook nu weer die kleuring voor de traditionele tekenfilm erin gecomponeerd. Een deel van die vrolijk klinkende muziek heeft daardoor nogal een hoog deuntjes gehalte en ook de mickey-mousing is weer aanwezig, maar ook toch iets minder dan in de eerste film. Daarbij blijft de muziek aangenaam klinken, omdat Broughton de klasse heeft om dat cartoonesque aspect op veel plekken goed te verbloemen. Toch is de muziek wat overdreven vrolijk, wat niet altijd in de smaak valt.

Het verhaal speelt zich af in een kerstsfeer en die heeft Broughton dan ook duidelijk verwerkt in de muziek. Regelmatig komen de bekende kerst-evergreens voorbij, waarvan de melodieën overduidelijk zijn verwerkt in de scoremuziek. Onwillekeurig koppel je daardoor de muziek aan de decembermaand en komt het wat vreemd over wanneer je dit in de zomer beluistert. Maar de kerstmelodieën zijn goed in het geheel van de score verwerkt, waardoor dit minder opvalt dan verwacht.
Vanwege de kerstavonturen van Eloise heeft Broughton natuurlijk aan veel tracks een warme kleuring gegeven, met violen, houtblazers, belletjes en chimes. En die warme klanken maken het zonder meer tot een aangename luisterervaring.

Kortom, met Eloise at Christmastime heeft Bruce Broughton opnieuw in die vrolijke stijl gecomponeerd, waarmee Eloise at the Plaza een succes werd. Nu is de algehele sfeer iets minder gedateerd gecomponeerd en ook heeft Broughton er de gezellige sfeer van de decembermaand in verwerkt. Dat doet de muziek goed en maakt het tot een prettig beluisterbare score. Ondanks de behoorlijke lengte van de cd (en dat geldt voor beide cd's van het dubbelalbum) blijft de muziek aangenaam klinken en gaat het nauwelijks vervelen. De waardering is dan ook 80 uit 100 punten, wat net iets hoger is dan Eloise at the Plaza.
2-CD set of music from two ELOISE movies, based on famous Kay Thompson children's books, with Julie Andrews, Sofia Vassilieva, given premieres on 'Wonderful World of Disney'. Bruce Broughton creates wonderfully frenzied musical portrait for full orchestra, anchors with jaunty sax theme, then goes on colorful journey from there. Musical vignettes allow composer moments of tenderness, humor, excitement plus nods to his trademark Americana. First score affords initial thematic presentation, abundance of ideas. Second score develops new material, increases dramatic content, expands orchestral scope. Generous package includes Hilary Knight illustrations, notes by director Kevin Lima, producer Thomas Adelman, composer Broughton, art director Joe Sikoryak. Special presentation from Handmade Films & Intrada Signature Editions, limited to 1200 copies.

Soundtracks aus der Sammlung: Disney

Disney's Greatest Vol. 1 (2001)
Bambi (1997)
Cheetah Girls: One World, The (2008)
TRON: Legacy (2010)
Sleeping Beauty (2014)
Lightning McQueen's Fast Tracks (2006)
Kingdom Hearts II (2006)
Peter Pan (2006)
Cheetah Girls 2, The (2006)
Planes (2013)

Soundtracks aus der Sammlung: Limited Editions

Young Riders, The (2011)
Awakening, The (2011)
Pressure Point (2009)
Assassino Ha Riservato Nove Poltrone, L' (2015)
''X'' The Man with the X-Ray Eyes (2011)
Outland (2010)
Men in War (2011)
Days of Thunder (2013)
Glory & Honor (2010)
Genghis Khan (2010)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr