Hoffa


20th Century Fox Records (0078221100120)
Film | Freigegeben: 1993 | Filmfreigabe: 1992 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Hoffa End Credits7:58
2.RTA Riot & Wake6:56
3.Truck Talk3:07
4.Trucker Salute1:10
5.Ride To The RTA3:19
6.This Man's Going To Be President1:32
7.Hoffa Trailer2:15
8.First Transition1:05
9.Billy Flynn4:05
10.Jimmy Goes To Jail2:43
11.Meeting The Mafia1:17
12.Loading Dock Riot0:48
13.Going To Jail1:07
14.Bobby's Cell1:43
15.Ants At A Picnic1:10
16.Mob Negotiations0:54
17.Jimmy's Last Ride0:59
 42:07
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Hoffa - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De biografische thriller Hoffa vertelt het verhaal van vakbondsgangster Jimmy Hoffa. De film is geregisseerd door Danny DeVito, die een belangrijke bijrol speelt als Hoffa's fictieve vriend Bobby Ciaro door de jaren heen. Jack Nicholson speelt de rol van het hoofdpersonage. De film is redelijk ontvangen en kreeg een paar nominaties voor prijzen, met voor Nicholson zowel een Golden Globe nominatie als een razzie-nominatie. Daaruit blijkt maar weer dat het winnen van prijzen of nominaties vooral ingekleurd wordt door de individuele smaak van comité-leden. De film was geen groot succes.
Het verhaal draait om vakbondsleider Jimmy Hoffa en wordt voor een groot deel in backflashes verteld. In de eerste flashback leren Jimmy en Bobby elkaar kennen, wanneer Jimmy aan Bobby vraagt om lid te worden van zijn vakbond. Wanneer bij een door hen uitgevoerde aanslag op een onwillig bedrijf Jimmy's helper Billy Flynn om het leven komt, neemt Bobby die plaats in. Later zoeken ze contact met de maffia, waarbij ze elkaar beloven te helpen. Jimmy wordt naderhand de nieuwe president van de vakbond en de banden tussen vakbond en maffia verstevigen zich...

De score is van David Newman die voor de film een fraai thema neergezet heeft.
Newman is vooral bekend van zijn scores voor komedies en animatiefilms en veel minder van zijn scores voor het meer dramatische genre. Toch weet Newman ook met het dramatische genre wel raad, zoals voor Hoffa. Regisseur DeVito en Newman kennen elkaar goed en dat komt Newman nogal eens goed van pas en pakt ook nogal eens goed uit voor DeVito, zoals bijvoorbeeld bij de fraaie komedie Matilda.

Newman's score brengt het thema als de duidelijke hoofdmelodie van de film. Dat thema komt dan ook in veel tracks terug. Het is een aansprekende melodie, die in diverse arrangementen voorbij komt. Niet in elk arrangement is het thema even aansprekend, maar in een aantal tracks is dat wel het geval. Het album begint met de 'End Credits', waarin dit thema in volle glorie voor het eerst te horen is. Met het hele orkest spelend op een fraai arrangement in een positieve setting valt dit thema direct op en spreekt tot de verbeelding. Het is een krachtig thema, maar de melodie blijft niet zo gemakkelijk in je geheugen hangen, omdat deze enigszins complex is. De lange, acht minuten durende track laat het thema in verschillende vormen voorbij komen en de track werkt dan ook als een suite van de fraaiere delen van de score. Dit is zonder meer een van de fraaiste tracks op dit album.
In de vierde track 'Trucker Salute' komt het thema nogmaals op een heroïsche en erg fraaie manier voorbij.

Zoals gezegd komt het thema in veel tracks terug en de score wordt hier dan ook sterk door gekleurd. Het probleem met de score is echter dat er buiten het thema om weinig te beleven valt. De muziek draait eigenlijk helemaal om het thema en als dat dan niet meer te horen is, dan valt de muziek gewoon wat tegen. Vooral de muziek die bij spannender scenes hoort is niet erg melodieus en de donkere kleuring maakt dit tot duidelijk minder aangename passages. Als dan ook nog de arrangementen aan de wat minimalistische kant zitten maakt dat het er ook al niet beter op. Toch zorgt het thema er voldoende voor om de muziek aansprekend te maken. Ook de laatste drie tracks zijn fraaie, rustige orkestrale tracks die aangenaam beluisterbaar zijn.

Kortom, met zijn score voor Hoffa heeft David Newman flink uitgepakt met een fraai thema en subthema's die daar dichtbij liggen. Dat thema komt regelmatig voorbij en in veel tracks zelfs meerdere keren. Ook de muziek bij de trailer van de film heeft Newman speciaal hiervoor geschreven en hij had het thema toen al gecomponeerd en nam dit daarom mee in die trailermuziek. Maar buiten het thema valt de muziek wat tegen. Andere fraaie thema's of motieven ontbreken eigenlijk, waardoor de muziek dan wat saai wordt. Vooral bij de meer spannende en donkere muziek spreekt dit duidelijk minder aan. Maar het thema maakt veel goed en de waardering komt daarom toch op een fraaie 77 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von Hoffa (1992):

Hoffa (2009)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr