Les Malheurs d'Alfred


Film | Veröffentlichungsdatum: 03/03/2010 | Filmfreigabe: 1972 | Format: Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Alfred2:05
2.L'Enfance d'Alfred0:38
3.Oh, Agathe1:18
4.La Poursuite d'Alfred1:42
5.Encore une tuile0:51
6.Les Victoires d'Alfred1:24
7.Hamac récalcitrant2:15
8.La Fine équipe1:50
9.Générique de fin3:07
10.Les Malheurs d'AlfredPierre Richard2:35
 17:45
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Les Malheurs d'Alfred - 05/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Franse komedie Les Malheurs d'Alfred is geregisseerd door Pierre Richard, die tegelijk ook de hoofdrol speelt.
Het verhaal draait om de architekt Alfred (Richard), die zijn hele leven al allerhande tegenslagen te verduren heeft. Als hij dertig geworden is besluit dan ook om een einde aan z'n leven te maken. Maar zelfs dat mislukt. Dan ontmoet hij een tv-presentatrice die de bons gekregen heeft. Ook zij ziet het niet meer zitten en wil het licht uitdoen door zich te verdrinken. Maar de een kan er niet tegen dat de ander zich iets aandoet en zo helpen ze elkaar om niet te verzuipen en vergeten ze wat ze ook alweer van plan waren...

De muziek voor deze komedie is van de Roemeense componist Vladimir Cosma, die er een typische zeventiger jaren comedyscore voor heeft gecomponeerd.
De score opent met het thema voor Alfred. Het is meer een deuntje dan een thema, vooral omdat de melodie nogal simplistisch wordt neergezet, waarbij vrouwen voortdurend de naam van Alfred zingen, compleet met lalala's... Het zeurt nogal, ondanks de best aardige instrumentatie.
In de tweede track over de 'Kindertijd van Alfred' komt het thema ook kort weer terug. Nog steeds als deuntje. Ook in de 'Achtervolging van Alfred' hoor je het thema, nu op mondharmonica en licht op de achtergrond. Dit is overigens een hele vlotte track, waarbij banjo's het tempo hoog houden. Zeker een van de fraaiere tracks.
In de 'Overwinningen van Alfred' wordt het thema orkestraal gebracht, met vooral blazers. Vanaf halverwege wordt de toonsetting een beetje jazzy en niet fraaier.
Zo komt het thema van Alfred in verreweg de meeste tracks naar voren, soms fraai, meestal minder fraai. Maar als je in de eerste track dit thema ervaren hebt als een deuntje en niet als een volwaardig filmthema, dan krijg je dat bijna niet meer uit je hoofd. Heel vervelend...

De score bevat ook een aantal tracks met een duidelijke jazzy kleuring, die wat mager klinken, zowel qua melodie als qua arrangement.
Daarnaast sluit de score af met een song. Deze titelsong wordt gezongen door Pierre Richard, hoofdrolspeler en regisseur van de film. Zijn zangkwaliteiten zijn echter niet om over naar huis te schrijven. Maar ook de melodie was al niet heel geweldig en Richard zingt zijn tekst nou juist op de melodie van het themadeuntje. Kortom, geen afsluiter om voor thuis te blijven.
De algehele waardering voor deze korte (slechts 17 minuten) en magere score van Vladimir Cosma komt zo niet hoger dan 54 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von Les malheurs d'Alfred (1972):

Malheurs d'Alfred, Les (1972)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr