The Yards


Sony Classical (0696998944220)
Sony Classical (5099708944223)
Film | Freigegeben: 2000 | Filmfreigabe: 2000 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Blackout3:00
2.Queensborough Hall2:26
3.Sunnyside Yards3:35
4.Leo1:03
5.Hospital Mission3:19
6.Money Clip1:17
7.Hilltop Dinner2:32
8.National Electric2:18
9.Val's Hope1:51
10.Willie1:46
11.He's in My Family1:21
12.Yardmaster1:16
13.Erica in Silhouette1:38
14.Willing To Testify1:30
15.The Hearing1:03
16.Town Hall1:31
17.Confidence in the System0:58
18.Willie's Tears2:49
19.Family2:17
20.Internal Investigation2:06
 39:36
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

The Yards - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De thriller The Yards is een film met grote namen als Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix en Charlize Theron. De film speelt zich af rondom de metrolijn 'The Yards' in New York, die de wijken The Bronx, Brooklyn en Queens met elkaar verbindt.
Leo (Wahlberg) is net uit de gevangenis en op weg naar huis. Willie (Phoenix), de vriend van z'n zuster (Theron) biedt hem een baantje aan bij een metrowagen reparatiebedrijf. Daar is Leo getuige van de corruptie en chantage binnen de wereld van aanbestedingen op metro-materieel. Zelfs tot aan moord toe, waar Leo vervolgens de schuld van krijgt. Dan besluit hij om schoon schip te maken...

De score voor de film The Yards is van de hand van grootmeester Howard Shore. Het is een overwegend rustige score geworden, met een nogal melancholieke kleur.
De openingstrack is een wat onheilspellend begin van de score en is een van de donkerder tracks van de score. Queensborough Hall is een mooie en rustig voortkabbelende track die lekker wegluistert op een mooi gecomponeerd thema. Dit thema komt vaker terug in deze score. Ook de dromerige sfeer van deze track hoor je in andere tracks terugkomen, zoals Money Clip, Vale's Hope of Erica In Silhouette. Die dromerige sfeer creëert Shore middels een rustige underscore van violen. Die underscore is vrijwel continu aanwezig, maar Shore varieert duidelijk in de kleur van die underscore.
Sunnyside Yards is een soort van combinatietrack. De muziek wisselt nogal tussen mooi harmonisch en licht en wat donkerder klanken. Dat geldt voor meer tracks van de score. Die variatie houdt het wel speels, maar de wat dreigender delen maken die tracks toch wat minder prettig.
Shore kleedt het thema op sommige tracks mooi zwaar in, door met lage hoornklanken te werken. Op andere tracks is het veel lichter ingezet met hobo's of andere lichte instrumenten. Of hij laat het hele orkest uitpakken met het thema in meeslepende klanken.

De score heeft een bepaalde weemoedigheid en dramatische kleuring, die overeenkomt met de setting van het verhaal van de film en de innerlijke strijd die de hoofdpersoon meemaakt. De muziek raakt daarmee ook wel een emotionele snaar, wat vooral tot uitdrukking komt bij het thema van de score.
De film vertelt gemiddeld een vrij donker verhaal en veel tracks van de score illustreren dat onheilspellende effect met meer of minder geladen muziek, die desondanks toch prettig beluisterbaar blijft.
De afsluitende track is een van de mooiste van deze score en sluit af met een mooie orkestrale klankkleur waar hoop uit spreekt.

Kortom, Howard Shore heeft met The Yards een mooie, consistente score gecomponeerd met een melancholieke en dramatische lading. Daarbij heeft hij een thema neergezet die erg fraai is en regelmatig in diverse tracks terugkomt. De algehele waardering komt zo uit op een mooie 81 uit 100.
The Yards - 09/10 - Überprüfung der Arvid Fossen, eingereicht am (Niederländer)
The Yards is het dramatische verhaal van Leo Handler (Mark Wahlberg), net vrij uit de gevangenis voor een misdaad die hij niet beging, wil hij zijn normale leven hervatten. Hij neem een job aan bij familie in de New Yorkse Metrodepots, "The Yards", maar algauw blijkt dat hij zich in een wereld van sabotage, omkoperij en moord bevindt. Het gaat zelfs zover dat hij een geheim ontdekt dat zijn eigen familie tegen zich doet keren ...
Howard Shore staat bekend op zijn alternatieve manier van scoren en The Yards ligt dan ook helemaal in het verlengde van scores zoals Existenz, The Silence of the Lambs en Crash. Zijn muziek lijkt als het ware telkens te bestaan uit een onderste continue laag muziek die de atmosfeer bepaald, waarboven dan de thema's worden uitgewerkt. Ook in de score voor The Yards herkennen we dit duidelijk. Strijkers zorgen voor de onderbouw, terwijl harp, klarinet samen met klavecimbel, dwarsfluit en hoorns er boven uitkomen. De stijl is sinister en donker en zeer mysterieus, in een al even vreemd maar buitengewoon prachtig thema. De uitwerking is complex, maar duidelijke en knappe meeslepende thema's, zijn een rode draad door de score. Het is na enkele keren dat je inziet hoe subtiel die score wel is, en dit maakt The Yards een score om de vingers van af te likken voor de echte suspense liefhebber! Met deze fantastische score nu al gehoord te hebben, kijk ik alvast uit naar de film die vanaf 21/02 in de zalen zal te zien zijn ...


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr