Vacancy


Commotion Records (0186961001420)
Film | Freigegeben: 2007 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Vacancy Main Title Theme2:50
2.Lost In Nowhere1:38
3.Meeting Mason1:12
4.Trapped1:25
5.Phone Booth1:52
6.Under Survellance1:56
7.Trucker Arrival1:10
8.Rats In The Tunnel2:01
9.They're Under Us!2:10
10.Nobody's Fault1:38
11.Searching The House2:11
12.Chase And Barricade1:39
13.David Stabbed3:34
14.A New Day1:02
15.Killed By A Beamer1:22
16.Going For A Gun0:45
17.Amy Attacked1:31
18.Amy's Revenge1:14
19.Finding David1:56
20.Vacancy End Credits4:51
21.Vacancy Variant Acid4:19
22.Temps Perdu4:32
23.Transmutation Void9:19
 56:07
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Vacancy - 04/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse horrorthriller Vacancy is geregisseerd door Hongaar Nimrod Antal (Armored, Predators). Het was zijn eerste Amerikaanse film, nadat hij in Hongarije en op filmfestivals groot succes had met zijn debuutfilm Kontroll. Vacancy was redelijk succesvol, terwijl critici vooral positief waren over de beperkte hoeveel bloed en aanverwante artikelen in de film.
Het verhaal speelt zich af in een motel, waar het ruziënd echtpaar David (Luke Wilson) en Amy Fox (Kate Beckinsale) terecht komen, nadat ze eerst een verkeerde afslag namen en vervolgens panne kregen met hun auto. De manager zegt hen dat ze op dat moment de enige gasten zijn. Op hun kamer in het hotel horen ze echter allerlei geluiden en krijgen ze vreemde telefoontjes. David vertelt dit aan de manager, maar gaat toch op onderzoek uit...

De muziek bij deze horrorfilm is gecomponeerd door Paul Haslinger, die eerder deel uitmaakte van de elektronische muziekgroep Tangerine Dream. Hij heeft er een beladen score voor gemaakt.
Een groot deel van de muziek bestaat uit soundscape, die vooral gebruikt wordt om een creepy sfeer mee te creëren. Die soundscape bestaat uit allerlei klanken en elektronische effecten en geluiden. Vaak is daar de nodige galm aan toegevoegd, zodat de geluiden nogal ijzig en afstandelijk klinken.
Veel tracks bevatten naast de elektronische underscore van die typische horror-klanken, die vaak plotseling naar voren komen of juist vanuit een soort achtergrondgeluid steeds sterker worden, alsof het geluid op je afkomt. Ook knarsende of jankende geluiden worden niet geschuwd en verhogen daarmee het sinistere karakter van de muziek.
Een deel van de muziek is nogal aan de minimalistische kant, waardoor de geluiden en effecten juist meer naar de voorgrond komen en het creepy gehalte juist toeneemt. Maar ook veel voller klinkende muziek vind je terug op deze score, die vooral bestaat uit elektronische muziek. Veel van die muziek heeft een hoog industrieel gehalte, met strakke percussieklanken en veel galmeffecten.

Wat opvalt aan deze horrorscore is het gebrek aan typische grof dissonante klanken, chaotische muziek of plotselinge grootschalige uitbarstingen om schrikeffecten te geven. Dat maakt deze score nog redelijk beluisterbaar, al hoort dit type muziek zeker niet bij mijn voorkeuren thuis.
De laatste drie tracks komen niet als zodanig voor in de film, maar zijn eigenlijk remix-tracks van Haslinger's muziek door Michael Fakesch, Christoph Harbonnier en Lustmord. Die laatste werkt als sound designer vaker samen met Haslinger.

Kortom, met Vacancy heeft Paul Haslinger een score gecomponeerd die prima zou passen bij een enge thriller, maar niet helemaal past in de typerende stijl van een horrorscore. Dit is overigens positief, want de muziek is (voor een horrorscore) nog redelijk beluisterbaar, ook al is deze creepy muziek niet echt aangenaam. De waardering komt op 41 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr