The Dark Knight
Special Edition


Warner Sunset US (0093624985969)
Film | Veröffentlichungsdatum: 09/12/2008 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Why So Serious?9:14
2.I'm Not A Hero6:34
3.Harvey Two-Face6:16
4.Aggressive Expansion4:35
5.Always A Catch1:39
6.Blood On My Hands2:16
7.A Little Push2:42
8.Like A Dog Chasing Cars 5:02
9.I Am The Batman1:59
10.And I Thought My Jokes Were Bad2:28
11.Agent Of Chaos 6:55
12.Introduce A Little Anarchy3:42
13.Watch The World Burn3:47
14.A Dark Knight16:15
 73:24
# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Bank Robbery (Prologue)5:24
2.Buyer Beware2:56
3.Halfway To Hong Kong3:43
4.Decent Men In An Indecent Time2:51
5.You're Gonna Love Me4:41
6.Chance3:34
7.You Complete Me4:50
8.The Ferries9:57
9.We Are Tonight's Entertainment5:37
10.A Watchful Guardian 6:45
11.Why So Serious? (The Crystal Method Remix) The crystal Method5:30
12.Poor Choice Of Words (Paul van Dyk Remix)Paul van Dyk6:15
13.Gunpowder And Gasoline (Mel Wesson Remix)Mel Wesson4:34
14.Rory's First Kiss (Ryeland Allison Remix)Ryeland Allison6:04
 72:40
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

The Dark Knight - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
In 2005 kwam regisseur Christopher Nolan met zijn versie van de opkomst van Batman in de film Batman Begins. Drie jaar later kwam Nolan sterk terug met de opvolger The Dark Knight en in 2012 kwam de laatste film van Nolan's drieluik uit. Alle films hebben dezelfde acteurs in dezelfde rollen, waarbij Heath Ledger de nieuwe rol van The Joker op zich nam. Vlak na de
opnames overleed hij echter. Het tweede deel, die alom geroemd wordt als de beste uit de trilogie en zelfs als beste superheldenfilm ooit, werd een enorm succes, mede vanwege de imponerende muziek.
Het verhaal is een vervolg op het eerste deel en begint met een overval op een bank, waarbij ze crimineel geld buit maken. Maar na de overval is er slechts 1 overlevende: The Joker, die er met het geld vandoor gaat. Ondertussen proberen Batman (Christian Bale), samen met politiechef Jim Gordon (Gary Oldman) en gedeputeerde Harvey Dent (Aaron Eckhart) de criminaliteit in Gotham aan te pakken. Een paar maffiabazen overleggen ondertussen om hun verzamelde kapitaal in veiligheid te brengen, maar worden in de tang genomen door The Joker, die in ruil voor de helft van hun vermogen toezegt Batman te zullen uitschakelen...

Voor de eerste twee delen van de trilogie tekenden Hans Zimmer en James Newton Howard voor de muziek. Waar hun muziek voor Batman Begins regelmatig nog tamelijk ingetogen was, met sterke verhalende thematiek, is dat van The Dark Knight veel grimmiger. Evenals voor Batman Begins was er ook nu weer de verdeling tussen Zimmer en Howard, dat de ene de heftiger muziek rondom Batman zou componeren (Zimmer) en de ander de meer ingetogen muziek rondom Bruce Waye en Harvey Dent (Howard).

Deze recensie is van het Collector's Edition album en het eerste dat opvalt is dat het uit twee delen bestaat. Het eerste deel is simpelweg de Original Score van The Dark Knight of The Dark Knight. Deze original score bestaat voor een deel uit vrij grimmige en soundscape-achtige muziek, dat vaak een hoog creepy gehalte heeft. Dit is muziek die gecomponeerd is rondom het personage van The Joker. Een flink deel van de muziek op dit original album bestaat dan ook uit effecten en elektronische geluiden. Deze muziek ligt niet erg gemakkelijk in het gehoor.

Daarnaast zijn er de thema's voor Batman/Bruce Wayne en Harvey Dent, die duidelijk veel aantrekkelijker zijn. Waar de muziek van Wayne en Dent behoorlijk ingetogen is, is die voor Batman juist heel robuust en heftig. Vooral het centrale Batman-thema in de tracks 'Like a Dog Chasing Cars' en de suite 'A Dark Knight' is indrukwekkend. Hierin klinkt de synthesizer als een aantal koperblazers en speelt samen met lagere strijkers de mooie melodie op lage underscore en zware percussie, terwijl de hoge violen er pulserend overheen spelen. Geweldig!

Dan is er het tweede albumdeel, dat duidelijk afwijkt van de original score van deel 1. Hier hoor je nauwelijks nog de fraaie thematiek uit het eerste deel terug. De muziek bestaat hoofdzakelijk uit tamelijk saaie en oninteressante underscore. Natuurlijk zitten er wel een paar gedeelten tussen die de moeite waard zijn, maar deze eerste tien tracks op dit tweede deel van deze Collector's Edition vallen daardoor toch wat tegen, vooral omdat er ook weer de nodige creepy Joker-muziek tussen zit.

Dan volgen als laatste vier tracks nog een aantal zogenaamde remixen. Ik vraag mij elke keer weer af wat een muziekproducent nu beweegt om op filmmuziek-cd's remixen te plaatsen. Het zal wel met commercie te maken hebben. Deze remixen lijken nog het meest op de filmmuziektracks van de original score, waar een soort elektronische beat overheen gezet is. Soms klinkt het nog best wel aardig, maar het past totaal niet bij de overige filmmuziek op het album. Niet mijn ding.

Kortom, met The Dark Knight hebben Hans Zimmer en James Newton Howard een indrukwekkende score gecomponeerd. Dat indrukwekkende komt echter vooral door de paar geweldige themamelodieën die in de score verwerkt zijn. En die komen al prima uit de verf op het original score album, daar is deze collector's edition niet voor nodig en de remix-tracks die er op staan al helemaal niet. Een trekker van dit album was natuurlijk ook het meegeleverde boekje. De original score heb ik in mijn andere recensie gewaardeerd met 78 uit 100 punten, het tweede deel van dit album trekt die waardering nog onderuit naar 71 punten.
The Dark Knight - 07/10 - Überprüfung der Sjoerd , eingereicht am (Niederländer)
The Dark Knight is een soundtrack waarover men niet kan uitpraten. Zelfs de academy heeft discussies gevoerd of deze soundtrack überhaupt wel genomineerd mag worden. Misschien heeft Warner Bros. Records dáárvoor deze ‘special edition score’ uitgebracht, schrijfmateriaal voor de recensenten. Neehoor, wilde Warner Bros. Records schrijfmateriaal creëren dan bracht het label genoeg noemenswaardige muziek uit om over te schrijven. Geld? Ja, maar naar de mening van deze recensent pakt WB Records dit volledig verkeerd aan. Ze hebben blijkbaar niet de moeite genomen om zich af te vragen of er één filmmuziekfan behoefte heeft aan alleen het woord remix.

Warner Bros. Records kwam onlangs met de marketingmethode om vier verschillende uitgaven van de soundtrack uit te brengen, zonder nieuwe muziek. Een ‘deluxe edition’ zonder extra muziek, maar voor een luxe prijsje. De fans trapten erin en frustraties onder de fans liepen hoog op. En jawel, daar kwam Warner Bros. Records uit het niets met een release met 148 BPMinuten muziek. De fans zullen nogmaals teleurgesteld zijn wanneer ze erachter komen dat 73 minuten hiervan reeds is uitgebracht, twintig minuten hiervan bestaat uit technomuziek en er dus een ruim half uur overhouden aan extra muziek, grotendeels bestaande aan underscore. Fans, wees niet getreurd, misschien komt Warner Bros. Records volgend jaar met een nieuwe release met 3CD’s muziek van The Dark Knight.

Het thema van The Joker is uiteraard het meest besproken thema van de score. Hans Zimmer had vele, ambitieuze ideeën om het prachtig vertolkte personage weer te geven in muzieknoten; twee noten welteverstaan, die prima op elkaar aansluiten. Het geluid dat Zimmer creerde werd beschreven als een motor die steeds harder begint te draaien. Werkelijk was het een cello en een elektrische gitaar die door de computer zodanig bewerkt zijn dat ze niet meer te herkennen zijn als de wezenlijke instrumenten. Het resultaat is angstaanjagende herrie die voor de één niet om aan te horen is terwijl de andere elke keer weer een interessante luisterervaring beleeft. Het Joker thema op de voormalige soundtrack van The Dark Knight betreft alleen één nadeel: de track duurt te lang. Een lichtpuntje aan de tweede CD van The Dark Knight (CD Special Edition) is de nieuwe uitwerking van het thema; zoals deze oorspronkelijk in de film gebruikt wordt. Deze versie is behalve korter ook veel spannender waardoor ook interessanter. Deze versie beduidt maar weer eens hoe uniek de spanningsopbouw van het thema is en waarom deze zo goed werkt in de film.

Na deze track is er weinig interessante muziek te beleven. Underscore en reeds uitgekomen muziek zorgt voor weinig luisterplezier en frustraties als het Joker thema continu weer herhaald wordt. Bijna nergens kent de muziek een interessante wending en het geheel van de cd klink ongestructureerd. De laatste score track is dan gelukkig de interessantste muziek van de hele tweede cd. De laatste vier minuten muziek ui de film en eerste twee minuten van de aftiteling zorgen stiekem toch voor kippenvel. Dit is een heerlijk stukje muziek waarin de muziek van Hans Zimmer en James Newton Howard perfect samengaat en afwisselt. Een track waarin de duo-compositie eens goed duidelijk wordt.

Buiten twee interessante stukken muziek en de eerste cd met de originele soundtrack is deze soundtrack niet boeiend, saai, onnodig en de remixes zijn tenenkrommend. Wie zegt dat het thema van The Joker herrie is, moet eens goed naar de remixes op deze cd luisteren.Deze zijn saai, eentonig en oorverdovend. Een uitgave als deze is dan ook zeker niet om toe te juichen, maar omdat ik de originele score van The Dark Knight tot één van de betere van het jaar beschouw, zal ik de score niet te laag beoordelen.
The Dark Knight - 10/10 - Überprüfung der Thomas-Jeremy Visser, eingereicht am (Niederländer)
THE DARK KNIGHT
De zomer van 2008 kenmerkte zich met enkele opmerkelijke titels. Pixar kwam met Wall-E, nu al een klassieker in het genre, Indiana Jones keerde terug naar het scherm, met een gemixt resultaat, en laten we films zoals Star Wars: The Clone Wars, Wanted, Kung Fu Panda en Hancock niet vergeten. Maar alle Iron Mans en Incredible Hulks ten spijt, het was The Dark Knight, het vervolg op het ijzersterke Batman Begins (2005), waar iedereen op wachtte. En niet alleen vanwege de vroegtijdige, tragische dood van acteur Heath Ledger, die in februari 2009 een (welverdiende) postume Oscar voor zijn rol als The Joker kreeg.

Gotham is een rotzooi, de zaken staan er erger voor dan ooit te voren. Er rennen ‘’Copycat Batmans’’ door de stad, velen van hen komen aan bij de plek van onheil en worden gedood. Maar de echte Batman is altijd in actie. En hij staat niet alleen: De nieuwe populaire Openbaar Aanklager Harvey Dent vecht met ijzeren vuist tegen de onderwereld, en hij krijgt hulp van de huidige Districts Advocaat Rachel Dawes, zijn vriendin, en de ex van Bruce Wayne. Samen binden Dent, Commisaris James Gordon en Batman de strijd aan met Gotham’s maffia. Nadat Batman de Chinese zakenman Lau erop heeft betrapt geld van de Maffia richting China te vesluizen, komen ze in actie, waardoor de maffia in een hoek word gedreven. Maar de vrede houdt geen stand…Een nieuwe crimineel, de Joker, dwingt Batman zijn Masker af te doen, of er zullen doden vallen. Hij doet dit voor de maffia, hij wil hun geld terug, en in ruil daarvoor wil hij de helft zelf houden. Na enkele moorden en een geniale bankoverval besluit de Joker een behoorlijk grote stap verder te gaan…Chaos en Anarchie zijn de gevolgen. Wat volgt is een schouwspel dat we weinig in Hollywood zien: acteertalent ten top, actie, een goed script, goede muziek en ijzersterke dialogen. Het zijn kenmerken die vervolgen zoals The Empire Strikes Back, Aliens, The Two Towers en Terminator 2: Judgement Day maken tot ijzersterke vervolgen, die ook los van het origineel kunnen worden bekeken. The Dark Knight behoort zeker tot dat rijtje, en is misschien nog wel de beste erin.

Waarom de, op zichzelf, uitmuntende score zoveel aandacht kreeg valt volledig te begrijpen. Het is artistiek gezien de sterkste score van het jaar, én begeleid de beelden goed, én is goed te beluisteren op schijf. De score, te verkrijgen als LP, reguliere utgave en deluxe uitgave deed wat het moest. Toch is er een Expanded score uitgebracht. Waarom? Joost mag dat weten. Er zijn namelijk 2 nieuwe tracks die er dan ook echt de moeite waard zijn. We are Tonights Entertainment kent heerlijk slagspel en enkel zenwuslopend strijkspel vermengd met effectieve geluidseffecten. In A Watchful Guardian krijgen we dan eindelijk het actiethema van de nieuwe Batman-Franchise te horen in vol ornaat. Sterk slagspel typeert dat. Erna krijgen we een (bijna geheel!) klassiek stuk te horen: Strijkers en enkele zware blazers brengen ons in een vooruitstrevende, beslissende stemming. Prachtig in elkaar gezet, tot op de finale aan toe.

Het is geen heel groot mysterie waarom deze uitgave is verschenen. Natuurlijk is er de geldstroom. Maar ondanks dat het weinig toevoegt, behalve de besproken tracks, zijn nou net die tracks echte uitstekers die zich kunnen meten met de beste tracks van de eerder uitgegeven soundtracks. De remixes en overige tracks voegen niets toe, maar ergens is deze uitgave, die tevens een prachtige cover en lay-out heeft dan toch wel de prijs waard als je de eerdere edities nog niet hebt aangeschaft. Een laag cijfer is nutteloos, de score is wat hij is, en er zijn nog wat extra's aan toegevoegt, gewoon het hoogst denkbare voor de nummer 1 van 2008.
The Dark Knight - 10/10 - Überprüfung der Daan Smit, eingereicht am (Niederländer)
!Deze recensie is geschreven door de ogen van een grote The Dark Knight fan!

Laat ik beginnen met te zeggen voor wie deze The Dark Knight 2-Disc Special Edition voor is: de Echte fans (zoals ikzelf) Vond je de originele release helemaal geweldig wacht dan niet en haal deze uitgave. Vond je de originele release niet zo geslaagd dan is het beter deze te laten liggen.

Toen ik de soundtrack bestelde dacht ik dat het in een uitgebreider hoesje zat maar wel met de grote van een jewelcase. Ik was dus erg verbaasd toen ik hem binnenkreeg dat het de grote van een boek had. Het is eigenlijk een boek (met mooie stills van de film) met de 2 cd's erin. Dit is echt voer voor de fans en ik vind het geweldig

Nu over naar de cd's. De eerste cd kennen we al want dat is gewoon de originele release alleen dan met een andere cover (op de cd) Ik vond die score echt geweldig dus daar veranderd niks aan. Nee waar je deze speciale editie voor koopt is de tweede cd met unreleased material. Het volgt dezelfde stijl als de muziek van de originele release alleen staan hier meer underscores op met hier en daar de nodige actie stukjes (Your Gonna Love Me bijvoorbeeld) Verder ben ik persoonlijk heel blij met 'A Watchfull Guardian' Dit stuk is de laatste paar minuten van de film en het begin van de end credits die ik toen ik de film zag echt geweldig vond en het daarom erg jammer vond dat die niet op de soundtrack stond.
De remixes zijn niet echt om over een huis te schrijven. Behalve 'Gunpowder and Gasoline' waar de "source" muziek nog goed te horen. Dit is ook de enige remix die ik geslaagd kan noemen de rest is niet zo.

Uiteindelijk blijf ik erbij dat dit echt niets meer is dan voer voor de fans. Mensen die dat niet zo erg waren (van de originele release) zullen deze editie matig vinden. Maar voor de fans is deze geweldig gepresenteerde speciale editie echt een must have!
The Dark Knight - 07/10 - Überprüfung der Damien , eingereicht am (Französisch)
Cette nouvelle édition du magistral 'The Dark Knight' n'apporte pas grand chose de nouveau, se contentant bien souvent de reprendre des passages déjà présents (mais brièvement) sur le premier disque. La plupart du temps on a droit simplement à des scènes entières du film ('Bank Robbery', 'A Watchful Guardian', ...), parfois d'une longueur exagérée. Ainsi, 'The Ferries' est insipide de bout en bout.
'You're Gonna Love Me' alterne piano mélodieux et percussions redoutables, tout comme 'Decent Man In An Indecent Time', qui se termine dans une angoisse fiévreuse. 'Buyer Beware' est plus tendu, mélangeant et rallongeant pour notre bonheur certains extraits de 'I'm Not A Hero'.
Quatre remixes viennent clôturer un deuxième disque de pure ambiance, auquel un peu d'agitation n'aurait pas fait de mal.

Soundtracks aus der Sammlung: Batman

Batman and Robin (1966)
Batman (2000)
Batman: The Brave and the Bold (2010)
Batman Forever (1995)
Batman Forever (2012)
Batman: The Animated Series (2008)
Batman Returns (2010)
Batman Returns (1992)
Batman: Under the Red Hood (2010)
Dark Knight Rises, The (2012)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr