Le Fils du Français


Pomme Music (3436949526023)
Film | Freigegeben: 1999 | Filmfreigabe: 1999 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Garimpeiro2:23
2.Oh, Sole ! TivelaCecile Perrin4:17
3.Os Capengas2:34
4.Suzanne1:26
5.Mes TziganesValia Dimitrievich2:14
6.Jean et Benjamin2:15
7.Belem3:02
8.Santa Rica1:23
9.Rio Claro2:38
10.Mort de l'Indien1:48
11.Le Camp endormiValia Dimitrievich3:52
12.Lugar Ao SolTony Oliveira et Jorginho Amorim3:08
13.Attack3:00
14.Les Piroas2:09
15.CarinhosoLuca Barbareschi1:42
16.Retour de Christian1:26
17.Fuite du JaguarCecile Perrin1:36
18.Fazenda2:28
19.Le Fils du Français3:00
 46:21
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Le Fils du Français - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Franse komedie Le Fils du Français is een film van Gérard Lauzier en gaat over de negenjarige Benjamin. Zijn moeder is overleden en z'n vader is toen als goudzoeker naar Brazilië vertrokken om snel rijk te worden. Benjamin besluit op een dag om op zoek te gaan naar z'n vader, maar z'n beide oma's willen hem niet alleen laten gaan en besluiten om maar mee te gaan. Maar die twee kunnen elkaar niet luchten, wat onderweg tot de nodige aanvaringen leidt. Eenmaal in de Braziliaanse jungle moeten ze echter alle zeilen bijzetten om te ontkomen aan allerhande gespuis, zoals drugdealers, kerels die verliefd worden op oma's, tijgers en andere wilde dieren en zelfs moordenaars...

De score voor deze komedie is van Vladimir Cosma. En het is een wat vreemde score geworden, met muziek in allerlei stijlen.
De score opent met een fraaie track, die vol orkestraal wordt gebracht. Vooral de prettig massieve percussie doet het goed, terwijl de melodie heel aangenaam is, maar niet bijzonder. De score sluit af met een vergelijkbare track.
Voor de film heeft Cosma ook meer spannende muziek gecomponeerd, die wat minder melodieus is en daardoor ook minder fraai, al is vaak het actiegehalte heel behoorlijk. Dat laatste maakt het dan ook zeker nog aangenaam om naar te luisteren. Daarnaast zijn er nog typisch Franse sfeertracks, zoals het licht melancholieke 'Suzanne', met rustige accordeonmuziek op een bedje van violen. Ook 'Jean et Benjamin' en 'Retour de Christian' zijn twee mooie intieme tracks met een rustig tokkelende gitaar op underscore van strijkers. Het is een fraaie themamelodie voor de liefde van Benjamin.

Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Brazilië en de Portugese invloeden zijn daar onmiskenbaar. Dat vind je terug op dit album in een aantal thematracks voor Brazilië, met een sterke Portugese sfeer. 'Belem' en 'Fazenda' zijn instrumentale fado-achtige tracks. 'Lugar ao Sol' is een song, die gezongen wordt door Tony Oliveira en Jorginho Amorim, die ook de gitaar bespeelt. Deze tracks zijn gecomponeerd door Cosma.
'Carinhoso' is een song, die gezongen wordt door de Braziliaanse zanger Luca Barbareschi. De song is niet van Cosma, maar van de Braziliaanse componisten Pixinguinha en Joao de Barro, wat overigens hun artiestennamen zijn.

'Mes Tziganes' en 'Le Camp Endormi' zijn de twee oudere zigeunersongs, die niet van Cosma zijn, maar van de Russische componist Ivan Dimitievitch. De beide Oost-Europees getinte songs worden gezongen door dochter Valia Dimitievitch, met haar wat rauwe stem.

Op dit album van de score staan twee opera tracks. De track 'Oh, Sole! Tivela' is daarvan de eerste en 'Fuite du Jaguar' de tweede. Beide tracks zijn van de klassieke Italiaanse componist Vincenzo Bellini, uit zijn opera 'Il Pirata', waarin de Franse sopraan Cécile Perrin de aria zingt. Als je van opera houdt, zijn dit zeker fraaie tracks.

Een aantal tracks op dit album zijn gecomponeerd door een zekere Richard Eldwyn. Dit is echter een van de namen die Vladimir Cosma gebruikt om zich wat te camoufleren. Hij heeft die naam ook gebruikt als alias voor een aantal complete filmscores en niet film-gerelateerde albums.

De score voor Le Fils du Français is geen mooie consistente score met een of twee centrale thema's, maar is meer een allegaartje van diverse stijlen. Ook een aantal songs komen voorbij uit opera, in zigeunerstijl en Portugees/Braziliaans. De instrumentale tracks zijn ook in verschillende stijlen. Er zitten zeker een paar fraaie tracks tussen en ook de vol orkestrale openings- en afsluitende tracks doen het goed. Toch komt het allemaal erg rommelig over, wat de beluisterbaarheid van het album niet ten goede komt. De waardering is dan ook niet meer dan 61 uit 100 punten.

Andere Veröffentlichungen von Le fils du Français (1999):

Fils du Français, Le (2010)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr