Nim's Island


Colosseum (4005939688929)
Varèse Sarabande (0030206688924)
Film | Veröffentlichungsdatum: 08/04/2008 | Filmfreigabe: 2008 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Nim’s Island3:57
2.Baby Turtles2:44
3.Galileo Helps Jack4:11
4.Volcano & Door3:28
5.Buccaneer Ship2:46
6.Become The Hero5:43
7.The Great Outdoors1:48
8.Airport, Whale3:09
9.Lizard Attack3:45
10.Volcano Erupts5:10
11.Helicopter Storm1:42
12.Woman Overboard3:42
13.Alex Nearly Drowns2:43
14.Alex Swims Away3:17
15.It’s Empty2:28
16.Nim Sees Jack2:22
 52:55
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Nim's Island - 08/10 - Überprüfung der Mitchell Tijsen, eingereicht am (Niederländer)
Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recensie schreef voor filmmuziek.be dus ik dacht bij mezelf: laat ik er nog een paar schrijven! Nim’s Island is een prachtige score die ik in mei voor het eerst beluisterde via een paar demo’s op het internet. Vele mooie tracks kwamen er voorbij en Patrick Doyle leek weer de goeie kant op te gaan. Na een tijdje kwamen er meer demo’s uit die wat langer waren en toen vond ik het tijd om deze score eens zelf aan te schaffen. Dat bleek een wijs besluit want ik heb nog altijd plezier van deze score…

Elke track klinkt weer anders, natuurlijk heeft het altijd wel weg van iets…sommige track hebben een beetje “Harry Potter” in zich en andere tracks lijken weer een beetje op Eragon. Maar dat zul je altijd houden, om te beginnen begin ik gewoon bij track 1.

1: Nim’s Island
Een prachtige lange track met verschillende instrumenten. Het begint rustig met een piano maar later in het nummer hoor je verschillende andere instrumenten zoals trompetten, violen en zelfs een beetje percussie. Dit is echt de mooiste track op de hele score! Met verschillende invloeden en stijlen (het begin is anders dan het einde) is deze gewoon weg geweldig.

2: Baby Turtles
De track begint weer rustig en af en toe hoor je weer het mooie en rustige Nim’s Theme. Dat thema schreef Patrick Doyle erg mooi en zoals hij ook in een interview zei wilde hij alles naar boven halen van het Eiland waar Nim op leeft. Doyle zei zelf het volgende:’Ik hoop dat ze mijn muziek accepteren want ik doe werkelijk mijn best’. Als het goed is staat dat ook nog op de site:‘youtube’, dus kunnen jullie dat zelf beluisteren. Deze track eindigt ook weer een beetje hard met wat trompetten maar daar heb ik totaal geen last van.

3: Galileo Helps Jack
De track begint een beetje mysterieus wat ik op zich wel kan accepteren, de Eilandsfeer word prachtig weergegeven in deze muziek van Doyle. Het mysterieuze word gelijk al weggehaald en maakt plaats voor een leuk melodietje, maar daarna valt Doyle weer in herhaling…de track is een beetje apart en is duidelijk een echte filmtrack. Niet echt een nummer om de hele tijd te luisteren, dan pak ik toch liever nummer 1 die vele malen mooier is. Ik sluit natuurlijk niet uit dat niemand hem mooi vind maar ik vond hem tegenvallen. Vooral het harde gedeelte is voor mij soms wat te hard.

4: Volcano & Door
Een erg mooie track die weer wat leuk en vrolijk begint. Doyle weet precies de stijl te creëren van een eiland. Het eiland waar de film zich afspeelt, het eiland waar Nim samen met haar vader woont komt tot leven door de muziek van Patrick Doyle. En dat vind ik zo mooi aan filmmuziek. Niet alle componisten kunnen dit maar van Doyle weten we dat hij gewoon geboren is voor zulk soort films. Met een beetje fantasie erin net zoals Eragon eindigt dit nummer spectaculair. Niet heel groots maar gewoon weer net zo rustig als in track 1, erg mooi.

5: Buccaneer Ship
Een track met een normale tijdsduur…
Op het begin hoor je maar een paar instrumenten maar gelijk is er al een onheilspellend iets…als je de film hebt gezien snap je precies waar deze muziek bij hoort. De muziek ondersteunt de film erg goed maar een track om eens op te zetten thuis? Dat antwoord is ‘nee’. De track mag dan wel mooie momenten hebben, ik zou hem niet even opzetten thuis. Het hele nummer blijft mysterieus wat het wel weer apart maakt natuurlijk.

6: Become The Hero
Dit is de Harry Potter track waar ik het over had in het begin van mijn recensie. Dat komt natuurlijk ook door de instrumenten. Er zijn namelijk momenten in deze track die zo in Harry Potter zouden kunnen. Vanaf 1:55 t/m 2:15 minuten denk ik echt aan Harry Potter. En omdat ik dat zulke mooie muziek vond vind ik deze track ook heel mooi. De vele violen maken deze track heel aangenaam. James Newton Howard is natuurlijk van de explosies van muziek, en daar hou ik altijd wel van. Doyle creëert hier zijn eigen explosie van muziek maar dat valt eerlijk gezegd een beetje tegen. Het had wel iets meer mogen zijn…

7: The Great Outdoors
Eén van de kortst durende tracks maar ondanks dat wel fijn om naar te luisteren, meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen. Een typische Doyle track met mooie momenten zoals mooie strijkers en de trompetten die naar boven komen. Het deed me soms denken aan: Nanny McPhee.

8: Airport, Whale
De track begint mooi en krijgt naar mate de track vordert een andere draai. Het word soms wat mysterieuzer en soms weer wat vrolijker. De titel klonk leuk maar de track valt eigenlijk wel mee (hoe mooi die is). Natuurlijk is de track niet lelijk alleen voor mij een beetje tegenvallend.

9: Lizard Attack
Een leuke naam, mede doordat ik deze kleine diertjes in het echt heb gezien in Frankrijk. Maar ook in de film ‘Nim’s Island’ kwamen deze diertjes voor. Deze kleine diertjes zien er lief uit maar ondanks hun lieve kleine staartjes zijn het niet altijd even aardige diertjes. Doyle laat dat ook horen door een paar duistere momenten in zijn track toe te voegen. Maar al om al is dit weer een vrolijke track.

10: Volcano Erupts
In deze track komt werkelijk alles aan de pas. Het slagwerk, de blazers, de strijkers. Een prachtige track die echt iets weg heeft van Eragon. Dit is eigenlijk een echte actietrack van Doyle en jullie weten hoe hij dat doet. Veel strijkers en vooral veel trompetten en slagwerk! Maar het einde is gelukkig weer erg rustig en mooi, en wat hoort mijn oor daar? Jawel hoor, het Nim Theme keert weer terug.

11: Helicopter Storm
De hele track heeft een soort spanning over zich heen tot het einde van het nummer waar je een soort helden theme hoort die me doet denken aan de track ‘Golden Egg’ bij Harry Potter and the Goblet of Fire. Natuurlijk is Doyle ook een mens en maakt hij fouten maar deze track komt mij een beetje de keel uit. Weer die trompetten, weer die bepaalde momenten die op zich wel goed zijn maar Doyle gebruikt ze soms té vaak.

12: Woman Overboard
Een leuke naam voor een track natuurlijk…natuurlijk omdat je dan aan een lekkere actietrack denkt. Maar Doyle is beter in rustige tracks componeren vind ik eigenlijk. Hij begint dan ook lekker rustig alsof er niets aan de hand is maar naar mate de track vordert gaat het steeds meer dreigen en dreigen. En na 1:00 minuten is het zover…de actie begint! En anders dan ik gehoord heb in deze score, erg mooi en erg klassiek! Dit gaat een beetje de hele track door, soms weer de vertrouwde trompetten die me hier zeker niet gaan vervelen, een pracht track!

13: Alex Nearly Drowns
De titel zegt al dat dit een spannende track moet zijn en dat laat Doyle merken met zijn vertrouwde composities. Het leuke aan deze track is dat je gewoon hoort waneer Alex gered word uit het water…de muziek word weer rustig en zo eindigt de track.

14: Alex Swims Away
Aparte instrumenten maar dat maakt de track juist heel aangenaam! De xylofoon komt ook nog even aan bot en zorgt voor de enige magie, de strijkers zorgen weer voor een soort spanning en zo eindigt ook het eerste gedeelte van deze track. De sfeer word verandert in de laatste track en krijgt zo een prachtig einde. Maar dit is nog niet de laatste track van de score!

15: It’s Empty
Een mooie track waarbij je weer vele strijkers hoort en ook wat fluiten die de sfeer (die vrolijk is in dit nummer) benadrukken. Het Nim Theme klinkt zoals gewoonlijk weer mooi en prachtig en zo word ook dit nummer weer een pracht track. 1 van de mooiste op deze score samen met track 1, 12 en de track hierna, waar ik zo over ga praten. Maar eerst nog over deze track…Een track waarbij je zoveel hoofdinstrumenten hoort (strijkers, een beetje de blazers en de fluiten) maar je mag ook zeker niet de bij-instrumenten vergeten. Zo hoor je ook nog vaak de harp en heel zachtjes wat slagwerk…erg mooi.

16: Nim Sees Jack
Zoals ik net al zei is dit 1 van mijn favoriete tracks op deze score en dat komt mede door het vrolijke imago van deze track. Eindelijk die explosie die nu wel komt en die eindelijk mijn kippenvel bezorgt. 0:37 seconde is een prachtig moment en daarna gaan vele andere instrumenten los zoals bijvoorbeeld de piano die weer helemaal terugkeert! En laten we natuurlijk de trompetten niet vergeten en het slagwerk heeft ook weer een rol…een prachtig einde van deze score van Doyle die het weer flikt.

Conclusie:
Een prachtige score waarvan ik op het begin nog helemaal niets verwachte. Maar na wat demo’s gehoord te hebben klonk deze score toch erg mooi. En nu heb ik hem gewoon bij mijn collectie toegevoegd. Patrick Doyle blijft toch echt een componist van top kwaliteit en dat laat hij ons maar weer eens zien met deze score voor de film: Nim’s Island. Een 8 lijkt me hier toch op zijn plaats.
Nim's Island - 08/10 - Überprüfung der Maurits Petri, eingereicht am (Niederländer)
Nim's Island is een film uit de studio's van Walden Media, die ons films bracht als Bridge to Terabithia en natuurlijk de groeiende reeks films van Narnia. Kenmerk van deze speelfilms: geschreven voor het jongere publiek, maar ook prima te bekijken door de ouderen. Nim's Island is precies weer zo'n film met een topcast, waaronder Jodie Foster.
Na Aaron Zigman neemt Patrick Doyle het stokje over voor een avontuurlijke en speelse soundtrack.

De eerste track, die de naam draagt van de film, brengt je alvast in de juiste sfeer. Weliswaar nog ietwat bescheiden wordt het hoofdthema gepresenteerd. Lieflijke strijkers, een xylofoon en wat leuke kleine percussie maken er gezamenlijk een leuk nummer van. En dat is gelijk iets opvallends van de gehele soundtrack. Nergens overschrijdt Doyle de grens die filmmuziek soms tot 'lawaaierig' kan maken. Met de track Volcano Erupts als kleine uitzondering lijkt de kleine hoeveelheid up-tempo en actietracks ten aller tijden gericht op het oor van de eigenlijke doelgroep van de prent: kinderen. Geen overdonderende percussie, geen grootse orkestraties. Maar altijd weer terug naar de basis, het lieflijke hoofdthema van Nim's Island met de belletjes, de xylofoon en veel gebruik van een hemelse dwarsfluit. De muziek intrigeert en ieder nummer smaakt naar meer. De speelse manier van muziek maken bevalt ten zeerste. Zelfs de bloedstollende helikopter-scene in de film heeft ingetogen en bescheiden muziek mee gekregen, zoals te horen is in Helicopter Storm. Woman Overboard is een voorbeeld van zo'n heerlijk kinds nummer, met speelse motiefjes. En sporadisch een serieuze ondertoon. In Alex Swims Away doet het gebruik van een koor wonderen en is de betovering nabij. Je wordt meegenomen op een reis en het liefst wil je nimmer meer terug keren. In Nim Sees Jack, het laatste nummer van het album, komt alles samen op een geweldige manier. Het hoofdthema in zijn volste glorie, het gebruik van een snel spelende piano op de achtergrond en een snufje emotie maken deze track onvergetelijk. En anders dan bij dergelijke films is het einde van de soundtrack een laag kippenvel waard.

Patrick Doyle levert een zeer geslaagde soundtrack af, die eens een keer anders is dan anders. Zet je volume maar een tikje harder bij het beluisteren en wees niet bang dat de percussie de overhand gaat nemen. Doyle blijft kosten wat kost ingetogen filmmuziek maken, maar doet dit op een manier die bevalt. Dit kan natuurlijk ook gezien worden als een minpuntje, want eigenlijk komt de componist nergens tot een climax. Maar toch is het iedere keer terugkeren naar het hoofdthema een leuke manier om de muziek ook leuk te houden voor het jonge grut in de bioscoopzalen. Nim's Island is echt zo'n typische betoverende Walden Media soundtrack. Geen grootse taferelen, maar oh zo lekker om naar te luisteren!
Nim's Island - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Nim is een meisje die haar moeder heeft verloren en nu met haar vader leeft op een eiland ergens in de oceaan. Haar eiland. Haar vader is zee-onderzoeker en gaat de zee op om daar hopeloos in de problemen te komen. Nim is helemaal verslingert aan de boeken van Alex Rover en via e-mail komt ze met de schrijver/hoofdpersonage in contact en Alex gaat op zoek naar Nim's eiland. Alex komt daar aan op het moment dat Nim's vader al vier dagen bij slecht weer op de oceaan is, zonder contact op te nemen. Alex blijkt echter tot overmaat van ramp Alexandra te heten...
Het is een erg leuke film en zeker niet alleen voor jeugdigen. En de mooie muziek valt al op bij het kijken van de film. Die muziek is dan ook van Patrick Doyle.

Muziek voor films met een wat dromerige en sprookjesachtige invloed zijn Doyle op het lijf geschreven (Sense&Sensibility, Harry Potter, Nanny McFee, Igor, Eragon), want daarin kan Doyle z'n wat romantisch getinte stijl goed kwijt.
Ook in Nim's Island speelt die wat romantische klankkleur een grote rol. Het leuke verhaal en de avonturen van de drie hoofdrolspelers worden allemaal ondersteund met mooie rustige, soms wat magische klanken. Natuurlijk ontbreekt de aktie- en comedymuziek niet, die op de juiste momenten mooi gedoseerd wordt gebracht. En de aktieklanken worden ook steeds mooi omlijst met de heerlijke gedragen vioolklanken waarin Patrick Doyle een meester is.
Niet alle tracks zijn qua luisterscore even fraai, maar toch steeds prima te verteren (de score is immers bedoeld als ondersteuning van de film). Ook komt het leuke thema regelmatig terug doorheen de hele score; ook zo'n handelsmerk van Doyle, die daarmee de score een mooi geheel maakt waar anderen hun scores nogal eens laten bestaan uit een verzameling losse tracks.
Ook een aantal aktiegedeelten zijn mooi harmonisch en vallen goed in de smaak (zoals Lizard Attack en Helicopter Storm). Sommige wat heftiger stukken, vooral die zich rondom de 'vulkaan' afspelen bevatten wat dissonanten die er de nodige spanning aan geven, maar het wat minder luisterbaar maken. Maar ook die stukken worden al binnen de track weer gevolgd door mooie gedragen harmonische gedeelten.

Kortom, Patrick Doyle heeft met Nim's Island weer een mooie score gecomponeerd, met veel violen en rustige, wat romantische en soms wat magisch getinte tracks.
Nim's Island - 10/10 - Überprüfung der Matys Mith, eingereicht am (Französisch)
Magnifique musique, bien écrite, bien soignée par Patrick Doyle, bien orchestrée, bien dirigée par James Shearman. Un grand moment symphonique.
Original Motion Picture Soundtrack
Music composed by Patrick Doyle

Anything can happen on NIM'S ISLAND, a magical place ruled by a young girl's imagination. On this lush tropical isle, free-spirited NIM (Abigail Breslin) spends her days helping her scientist father with his marine research and playing with her wild animal friends. But Nim's biggest passion of all is reading books especially those about her favorite hero, ALEX ROVER (Gerard Butler), the world's greatest adventurer, who leads the sort of endlessly exciting, fearless life to which Nim aspires.

When Nim's father goes missing from the island, leaving her all alone, a twist of fate brings her together, via computer, with the author of the Alex Rover novels. Much to Nim's surprise, Alex turns out to be ALEXANDRA (Jodie Foster), a reclusive woman living in the big city who hasn't so much as left her house in years! Now, as a huge storm brews in the ocean and Nim discovers her father is headed for disaster, she reaches out to Alexandra for rescue. Together, they will have to draw on the courage of fictional Alex Rover to carry out a very real adventure one that will give both Niim and Alexandra each a chance to become the person she always wanted to be as they endeavor to conquer NIM'S ISLAND.

Andere Veröffentlichungen von Nim's Island (2008):

幸せの1ページ (2008)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr