The Legend of Butch and Sundance
Moviescore Discovery Collection Volume 4


MovieScore Media 26/02/2008 CD (0798327779944)
Film Filmfreigabe: 2004
Limitierte Auflage, beschränkte Auflage: 1500 Kopien
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Butch and Sundance: Main Title2:08
2.Released / Butch Goes to Mike1:59
3.School House1:24
4.Riding Contest (Butch Meets Sundance)2:12
5.Toast to the Wild Bunch2:12
6.First Robbery2:33
7.No Drinking With No Coward1:07
8.First Kill1:59
9.Sunrise Bonding2:17
10.Third Robbery1:08
11.What Could Happen?1:22
12.Pinkertons Attack / Mike Shot1:41
13.Not Him! / The Train Heist3:02
14.Outlaws3:13
15.The Man I Love1:20
16.You’re Crazy Mister / Getting Horses2:08
17.Pinkertons Arrive at Train / Funeral2:45
18.Mexico1:24
19.Etta Takes Picture1:25
20.Church Robbery1:45
21.Price of Being an Outlaw1:09
22.Slugfest to Durango / Sergeant2:28
23.Rescue Etta3:10
24.Finale1:25
25.Wyoming2:41
26.Two Weddings / End Credits: Butch and Sundance1:37
 51:34
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

The Legend of Butch and Sundance - 09/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Het bekende criminele duo Butch Cassidy en de Sundance Kid maakten rond 1900 deel uit van een bende, die het in het wilde westen van Amerika vooral gemunt had op banken en de spoorwegen. Op hun levensverhalen zijn al heel wat films gebaseerd, meer of minder trouw aan de werkelijkheid. De bekendste daarvan is zonder twijfel Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969, gespeeld door Paul Newman en Robert Redford, maar ook Sam Peckinpah's The Wild Bunch is een bekende film.
Veel minder bekend is de film The Legend of Butch and Sundance uit 2003, die eigenlijk gemaakt is als pilot voor een tv-serie die er nooit is gekomen. De film is daarentegen wel goed ontvangen, toen deze pas in 2006 op tv is uitgezonden.
Het verhaal begint wanneer Butch Parker uit de gevangenis komt. Hij raakt bevriend met de crimineel Sundance Kid en sluiten zich aan bij de bende van Mike Cassidy. Wanneer Mike gedood wordt bij een overval neemt Butch zijn plaats in als leider van The Wild Bunch. Ondertussen heeft Sundance een vriendin, waar ook Butch een oogje op heeft. Ze vertrekken naar Mexico, maar de prijs op hun hoofd is aanlokkelijk...

De muziek van deze vrij milde film is van Basil Poledouris en het is z'n allerlaatste score geworden. Begin deze eeuw is hij ziek geworden en heeft daarbij z'n keuze voor filmprojecten over een andere boeg gegooid, door vanaf pakweg 2000 alleen nog scores te componeren voor films die hem aanspraken. Daarbij is hij ook vertrokken uit de wereld van Hollywood.
Een van zijn eigen keuzes was om de tv-film The Legend of Butch and Sundance te scoren, wat voor de productiemaatschappij natuurlijk als een geschenk uit de hemel kwam, want het budget voor kleine producties en tv-producties is altijd te laag. Consequentie was wel dat de muziek gespeeld zou worden door een klein ensemble. Daarom ook heeft Poledouris een intieme score gecomponeerd, zonder de grootse en indrukwekkende orkestrale uitbarstingen waar hij bekend van is. Toch is zijn laatste score een pareltje geworden, die zonder meer een afscheidsscore waardig is. Grootmeester Basil Poledouris is in 2006 veel te vroeg overleden.

De prachtige score van Poledouris heeft een hoog folk-gehalte. Niet eens zozeer een echte fiddle gedomineerde western-sfeer, maar veelmeer een lichte kleur van tokkelende gitaren en mandolines en aangename klanken van hoge en lagere strijkers en andere klanken van een beperkt orkest. Die orkestralere klanken zijn op sommige momenten nog weer gesampled, zodat er een vollere klank ontstond voor de meer heftige scenes in de film.
Dat hoor je gelijk al in de openingstrack, die een mooie volle klank heeft en prettig afwisselt met orkestrale muziek, inclusief hoornklanken en aangenaam 'raspende' akoestische gitaar. Ook de fiddle komt voorbij, maar speelt een bijrol. De percussie speelt wel een hoofdrol en zorgt voor een stevige klankkleur. Een erg fraaie track.

De score kent ook tracks die het voluit van de melodie moeten hebben. Hierbij is de muziek aan de minimalistische kant, met bijvoorbeeld accordeon en tokkelende gitaar, mandoline, banjo, slide gitaar of andere meer solo gespeelde instrumenten. Door de melodie en de bijzonder fraaie getokkelde klanken zijn dit vaak erg aangename tracks. Zelfs de accordeon, die in film scores nogal eens een wat magere 'deuntjesmaker' is met vooral kermisachtige melodieën is door Poledouris hier op een mooie manier in de tracks geïntegreerd, waardoor het instrument een prettige aanvullende rol heeft gekregen in de fraaie melodieën.
De melodieën die Poledouris heeft gecomponeerd zijn erg fraai en er zitten zelfs pareltjes tussen met een heerlijk romantische kleur, zoals 'Sunrise Bonding' of 'What Could Happen', met de cello als melodiemaker, die er een licht melancholiek tintje aan geeft. Ook in 'The Man I Love' komt dit prachtige liefdesthema terug. Het is alleen jammer dat deze wat meer romantisch getinte tracks zo kort duren.

Spannende muziek ontbreekt overigens niet. Hier wordt nogal eens de slide gitaar of fiddle ingezet op een underscore van spannende percussie. Maar het blijft melodieus en daardoor aangenaam beluisterbaar. Ook pizzicato-achtige strijkers die hun snaren kort achter elkaar aanstrijken geven een spannend effect. In het eerste deel van track 13 bereikt Poledouris dat door lage strijkers in te zetten, die een donkere sfeer creëren. Datzelfde doet hij ook in de volgende track 'Outlaws', die wat traag voortsuddert. En in 'Pinkertons Arrive at Train' zorgt alleen percussie in de eerste minuut voor de spanning, waarna het hoofdthema van de score kort voorbij komt.
Dit hoofdthema is een fraaie en vlotte melodie, die in meer tracks te horen is. Het opzwepende thema heeft een licht mineure klank, waardoor het een wat avontuurlijke sfeer krijgt.

Een afwijkende track is 'Mexico', die een luchtige, wat Caraïbische kleuring heeft meegekregen. Dat geldt ook voor 'Etta Takes Picture', waarin een gedempte xylofoon voor dat sfeertje zorgt en de getokkelde gitaar dat compleet maakt. Ook 'Church Robbery' heeft die luchtige sfeer, maar dan alleen van getokkelde gitaren. Allemaal erg aangenaam beluisterbare tracks.

Kortom, met The Legend of Butch and Sundance heeft Basil Poledouris zijn laatste score gecomponeerd voor hij in 2006 overleed. En het is een prachtige score geworden. Met mooie melodieën en instrumentaties straalt de score rust uit. En toch past de muziek prima bij een film waarin van alles gebeurt. De sfeer van het vroegere 'wilde westen' is duidelijk aanwezig in de tokkelende gitaren, de violen en andere strijkers en in de folk-achtige kleuring van de muziek. De paar romantisch getinte tracks zijn de mooiste, maar de algehele sfeer van de score is erg aangenaam om naar te luisteren. Wel zitten er een aantal tracks tussen met meer spannende muziek, die zorgen in het geheel van de score voor de nodige variatie. En hoewel die tracks wat minder aanspreken zijn ze toch goed beluisterbaar. Daarmee is deze laatste score van Poledouris als geheel evenwichtig en een van z'n fraaiste geworden. De waardering is dan ook hoog, met 91 uit 100 punten.
We are honoured to announce the release of the legendary Basil Poledouris’ final score, an inspiring and beautiful western score composed for the 2003 television movie The Legend of Butch and Sundance, which came out on DVD in the US on February 5. The film stars David Rogers and Ryan Browning, and was directed by Sergio Mimica-Gezzan, a protegé of Steven Spielberg who worked as first assistant director on Schindler’s List, Saving Private Ryan and Catch Me If You Can.

Basil Poledouris, who sadly passed away on November 8, 2006, was indeed one of the most popular and acclaimed composers of Hollywood film music: among his many strikingly original scores were RoboCop, The Hunt for Red October, Conan the Barbarian, Starship Troopers and Lonesome Dove (for which he wan an Emmy). The music for The Legend of Butch and Sundance was, as always, a rich one: it features a spirited main theme, rhythmic suspense and action music, Mexican-flavoured tunes, and a beautiful love theme. The music was scored for an ensemble of solo instruments including guitar, mandolin, accordion, cello and violin, and made subtle use of sampled orchestral instruments.

CD EDITION LIMITED TO 1,500 COPIES.

MMS08004 • DISCOVERY COLLECTION VOLUME 4
THE LEGEND OF BUTCH AND SUNDANCE (Original Soundtrack)
Music Composed by BASIL POLEDOURIS
Release date: February 26, 2008

Soundtracks aus der Sammlung: Limited Editions

I Married a Monster from Outer Space / The Atomic City (2012)
Broadcast News (2005)
Day of the Dolphin, The (2008)
Home Alone (2010)
Ragazza con la Valigia, La (2013)
21 Hours at Munich (2011)
Uncommon Valor (2010)
Body Heat (1989)
Towering Inferno, The (2001)
Soylent Green/Demon Seed (2003)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr