Helter Skelter


BSX Records (0712187088824)
BSX Records (0712187410014)
Film | Veröffentlichungsdatum: 21/10/2004 | Filmfreigabe: 2004 | Format: CD
Limitierte Auflage, beschränkte Auflage: 1000 Kopien
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Helter Skelter3:29
2.Titles1:06
3.Sword1:58
4.Ranchy Cello / Boom Top Chase2:25
5.Creepy Crawl4:15
6.Cielo Drive / A Bullet for Dennis / Sending Tex / Testing the Pool3:54
7.Slaughterhouse4:35
8.Bedtime Crime Scene / Bad News / Tex Talk / Labianca5:38
9.Come to now2:20
10.News Views / Leave the Baby3:39
11.Sunrise Arrest2:04
12.Barker Ranch4:26
13.Formosa Organ1:21
14.Booked / Indictments2:28
15.Sadie tells about Tate4:02
16.Linda surrenders / Labianca Tales / Eerie Smile3:42
17.Stopped Watch / Helter Skelter Reprise2:44
18.Heltering the Skelter / Revisiting the House3:53
19.Finale2:15
 60:13
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Helter Skelter - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
Miami Vice is de remake van de succesvolle tv-serie uit de tachtiger jaren. En ook deze speelfilm was behoorlijk succesvol.
Het verhaal draait om undercoverdetectives Crocket en Tubbs, die een grote drugsbende willen oprollen en dan met name de belangrijkste leden ervan. Maar beide hebben ook zo hun persoonlijke besognes, die beide ook nog met hun zaak te maken hebben. Dat maakt het voor hen gecompliceerd om het tot een goed einde te brengen...

De score is van de hand van de wat minder bekende John Murphy, die het qua muziek en toonzetting dicht bij de originele muziek van Jan Hammer heeft gehouden.
Waar de tv-serie in elke aflevering een popsong ten beste gaf, is de film echter ruimschoots voorzien van songs en instrumentale tracks van anderen dan Murphy. De klank van de songs ligt redelijk in de buurt van de toon en kleur van de score: het is allemaal nogal stevig elektronisch aangezet. Veel songs gaan daarin nogal over the top en hebben een techno-achtige stijl, zelfs oude songs zijn hergebruikt met een elektronische klank en percussie er overheen. Dat maakt die songs niet echt fraaier. Nu moet de zware elektronische stijl je wel wat liggen om deze soundtrack te kunnen waarderen.
Gelukkig zitten er ook een paar rustpunten in de score, die, welliswaar elektronisch, toch heel aangenaam klinken. Dat zijn de fraaiere songs, maar het zijn er slechts een paar. Ook de scoretracks van Murphy zijn prima beluisterbaar en hebben een fraaie stijl en klank. Dat geldt zeker ook voor de instrumentale track Ramblas, maar veel minder voor de afsluitende track van Badelt en Batson, die het tempo weer hoog heeft liggen.

Kortom, een soundtrack die gemengde gevoelens opwekt. Een paar fraaie songs maken de overvloed aan elektronische hoog-tempo-songs lang niet goed. De paar scoretracks van Murphy en de track Ramblas doen het goed, maar de afsluiter valt weer iets tegen. Als geheel kom ik voor deze soundtrack niet verder dan een zesje.
Helter Skelter - 09/10 - Überprüfung der Maurits Petri, eingereicht am (Niederländer)
Maimi Vice, de geslaagde remake van de oude televisie-serie heeft tevens een geslaagde soundtrack! Regisseur Michael Mann (bekend van Heat) levert een plaatje af, met wederom een topcast, waaronder Jamie Foxx en Colin Farrell. Componist John Murphy trakteert ons, als klap op de vuurpijl, op twee korte scores. Het album opent met een remake van de kaskraker van Phil Collins, "In The Air Tonight". Deze keer in een rock-jasje. Er moet gezegd worden, dit nummer van Collins is en blijft tijdloos!
Vervolgens horen we rasartiest Moby aan het werk, met een vernieuwde versie van "One Of These Mornings". Dit is misschien wel het meest opzwepende nummer van het album en tilt de betreffende scene in de film (die met de speedboten) naar een ongekend hoog niveau.
Vervolgens horen we praktisch IEDER nummer wat in de film wordt gebruikt. Wat mij betreft hadden sommige tracks er niet op gehoeven. Veelal zijn het rock- of trancenummers en heeft het in principe geen toegevoegde waarde.
Ook het trancenummer van Moby 'Anthem' is wel heerlijk om te beluisteren, maar verwacht je niet in Miami Vice.
"Ramblas" is vervolgens weer een goddelijke mooi nummer, waar geen eind aan lijkt te komen.
Tot slot een verrassing, want Klaus Badelt heeft ook een bijdrage gelevert. Weliswaar een zeer kleine, maar toch memorabel. Het heerlijke nummer "A-500", waar ook Mark Batson aan mee heeft gewerkt, accentueert de spannende vliegtuigscene in de film des te meer.
Kort gezegd kunnen we zeggen dat dit een super album is. Weliswaar een tikkeltje commercieel...maar dat mag de pret niet drukken. Een dikke 9!!!!

Andere Veröffentlichungen von Helter Skelter (2004):

Helter Skelter (2004)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr