Mystic River


Warner Music (093624859024)
Film | Freigegeben: 2003 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Mystic River - Main Title1:55
2.Abduction2:39
3.Communion/Katie's Absence2:05
4.Jimmy's Anguish3:11
5.Meditation #1 - Piano2:16
6.Orchestral Variation #1 of the Music from Mystic River7:36
7.Escape from the Wolves1:33
8.The Morgue2:04
9.Brendon's Love of Katie1:32
10.Meditation #2 - Piano2:20
11.Dave's Past2:01
12.The Confrontation7:12
13.The Resolution3:16
14.A Full Heart2:55
15.Meditation #3 - Piano3:38
16.Orchestral Variation #2 of the Music from Mystic River3:28
17.Theme From Mystic River5:04
18.Cosmo (featuring Kyle Eastwood)5:30
19.Black Emerald Blues (featuring Kyle Eastwood)2:01
 62:16
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Mystic River - 04/10 - Überprüfung der Maurits Petri, eingereicht am (Niederländer)
We hebben geleerd dat films die geregisseerd worden door megaster Clint Eastwood niet altijd goed zijn. Uitzondering daarop was natuurlijk het met Oscars overladen ‘Million Dollar Baby’. Deze film, ‘Mystic River’ hoort wél weer in het rijtje thuis van flops. Het aantal bioscoopbezoekers in Nederland was op twee handen te tellen. De dvd-verkoop stokte al na anderhalve week. Met de cast is trouwens niks mis: Sean Penn, Kevin Bacon, Elijah Wood, Tim Robbins en veel meer bekende koppen. Ik denk dat de scriptschrijver, die samen met Eastwood het controversiële verhaal bedacht, waarschijnlijk in echtscheiding lag. Het plot is namelijk bar en boos, om nog maar te zwijgen over de manier waarop de film zich langzaam ontvouwd als een ordinair en smerig verhaal over incest, moord en doodslag en bloed met krakkemikkige dialogen. Sean Penn weet als rechercheur de film nog enigszins uit het slob te helpen met z’n overtuigende manier van acteren.

De muziek werd, zoals Clint Eastwood vaker deed, door hem zelf geschreven en uitgevoerd. En dáár gaat het helemaal mis. Eastwood blijkt niet geboren te zijn als componist en moet het lekker bij acteren houden, want de muziek is niet veel soeps. Een klein en kneuterig, haast fanfareachtig klinkend orkestje heeft de hele film volgespeeld met los hangende muziek. Verkeerd gebruik van instrumenten zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld bij een zeer agressieve scène, waarbij Elijah Wood wordt gemolesteerd, je totaal ontgoocheld wordt. Romantische muziek onder zo’n scène doet dan ook wat vreemd aan. En zo zijn er nog enkele momenten waarbij de muziek ‘verkeerd gemonteerd’ is. Er moet wel gezegd worden dat het thema van ‘Mystic River’, wat vooral goed te horen is in track 16, klinkt nog wel aardig. Maar daar is alles dan wel een beetje mee gezegd.
Waarschijnlijk sloeg de verveling toe bij Eastwood, want de zoon van Eastwood doet ook gezellig mee op het album en wel in gezang (wat meer gezicht en gekreun genoemd kan worden, maar goed). Ook hielp Kyle Eastwood mee met de keuze van instrumenten in bepaalde nummers. ‘Mystic River’, de titel klink veelbelovend, maar helaas greep greep de film en soundtrack mis. Dan mag deze prent wel Oscars hebben gewonnen...de meningen zullen ook verdeeld zijn. In de art-house scene zal deze film gerust geliefd zijn. Gelukkig maakte hij het meer dan goed met ‘Million Dollar Baby’ wat enkele jaren na ‘Mystic River’ uitkwam.
Mystic River - 05/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
clint Eastwood staat erom bekend dat hij als uitstekende films maakt en ook Mystic River hoort daarbij. Het is een film die gaat over vooroordelen en eigen rechter spelen en de dramatisch gevolgen daarvan. Een indrukwekkende film!
Het verhaal begint wanneer drie vriendjes, Jimmy, Dave en Sean, samen wat kattekwaad uithalen. Een van hen wordt vervolgens het slachtoffer van misbruik, wat z'n hele leven zal beïnvloeden. Als de jongens mannen zijn geworden, zijn ze elkaar uit het oog verloren. Maar dan wordt de dochter vermoord van Jimmy, die zich bezig houdt met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Sean is rechercheur geworden en onderzoekt de moord. Dave woont daar in de buurt en zoekt Jimmy op om hem te troosten, maar zelf lijdt hij onder de gevolgen van het vroegere misbruik, waardoor hij zich wat vreemd gedraagt en daarvoor geen verklaring wil geven. Daardoor gaat Jimmy hem verdenken van de moord op z'n dochter, terwijl Sean maar niet verder komt in het onderzoek...

Dan de score. Zoals gewoonlijk schreef Clint Eastwood de score voor de door hemzelf geregiseerde film. Maar zoals net zo gewoonlijk, had hij dat beter aan een ander kunnen overlaten.
De meeste tracks zijn (zoals gewoonlijk) weer erg minimalistisch opgezet, soms met een zeurderige lage en constante ondertoon. Ook de 'Meditations' zijn solo pianostukken, waarin op een nogal melancholieke, maar wat minder aangename manier de melodie wordt neergezet. Die zijn dan afgeleid van het hoofdthema, want dit hoofdthema is weldegelijk erg fraai (Theme From Mystic River).
De track waarin dit hoofdthema erg mooi naar voren komt is het prachtige 'Orchestral Variation 1'. Hierin wordt door het orkest op een prachtige, wat romantische manier het thema gebracht. Dit is dan ook gelijk de mooiste track van de score.
Verreweg de meeste tracks zijn niet geweldig, zelfs saai, eentonig of irritant. Ook zoon Kyle Eastwood deed een bijdrage aan de score met een jazzy 'Cosmo' en een bluesy 'Black Emerals Blues'. Moet je van houden.

Kortom, Clint Eastwood kan best mooie melodieën neerzetten, maar dat komt in Mystic River maar zeer beperkt naar voren. Een paar mooie tracks halen de score absoluut niet uit het slop.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr