The Lake House


Lakeshore Records (008811281922)
Film | Freigegeben: 2006 | Filmfreigabe: 2006 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.This Never Happened BeforePaul McCartney3:26
2.(I Can't Seem To) Make You MineThe Clientele3:38
3.Time Has Told MeNick Drake4:26
4.Ant FarmEels2:13
5.It's Too LateCarole King3:57
6.The Lakehouse3:17
7.Pawprints1:21
8.Tough Week1:09
9.Mailbox0:59
10.Sunsets5:01
11.Alex's Father6:46
12.Il Mare3:00
13.Tell Me More2:23
14.She's Gone1:15
15.Wait For Me3:02
16.You Waited1:38
17.I Waited1:41
 49:12
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

The Lake House - 08/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De film The Lake House is een mooie, romantische en gevoelige film van Alejandro Agresti, met Sandra Bullock en Keanu Reeves in de hoofdrollen. Het verhaal draait om een briefwisseling via een postbus bij het huis aan het meer, waar ze beide hebben gewoond. De briefwisseling verschuift echter steeds twee jaren in de tijd, want Alex (Reeves) leeft in 2004 en Kate (Bullock) leeft in 2006 op het moment dat ze elkaars brieven ontvangen. Die briefwisseling gaat vervolgens twee jaren door en beiden raken via die brieven zeer op elkaar gesteld, maar vanwege het tijdsverschil komt de dag van morgen voor Kate bij Alex pas over twee jaar. En in die twee jaar kan er bij Alex van alles tussenkomen. Dat maakt het wachten soms onverdraaglijk...

De score voor deze prachtige film is gecomponeerd door Rachel Portman die er een mooie score voor maakte.
Het album opent echter met een aantal songs, een klein deel van de songs die in de film voorkomen. Het zijn overwegend romantisch getinte songs; sommige zijn wat zoetig, andere wat zeurderig, gemiddeld zijn ze wel aardig.
Dan de score van Portman, die opent met het mooie thema van de score. De score voor The Lake House is een mooie, rustige en romantisch getinte score, die fraai orkestraal klinkt, met vooral strijkers en houtblazers. De melodieën zijn mooi en komen meestal goed uit de verf, waarbij veel tracks hun eigen solo-instrument in de lead hebben. Dat is soms viool, gitaar, cello of piano, maar vaak zijn het vooral de gezamenlijke strijkers die de sfeer bepalen.
Die vooral romantische sfeer heeft overigens vaak een licht dramatische ondertoon. Ook past Portman effecten toe die een zekere mate van spanning toevoegen aan sommige tracks. Door die inkleuring van tracks klinkt de score wel romantisch en harmonieus, maar toch niet zoetig.

De openingstrack met piano en dwarsfluit als leidende instrumenten luistert heerlijk weg en kent wel die zoetige kleur wanneer het thema gebracht wordt. In de tweede track klinkt dat thema iets frisser. Tough Week is een wat somber getinte track, terwijl Mailbox veel melancholieker is en Sunsets wat vrolijker, met de vioolklanken in een staccato-achtige stijl. Toch blijft de melancholie hangen, ook als de gitaar en klarinet de lead overnemen.
Alex's Father brengt weer het thema in een wat meer dramatisch getinte sfeer. Als Portman dan met violen varieert op het thema klinkt dat erg fraai, wat het sombere er af haalt. Toch blijft de sfeer wat aan die dramatische kant hangen. Het is wel een van de mooiere tracks vanwege de prachtige melodieën en harmonieën, al zweeft de muziek vrij langzaam voorbij.
In Il Mare is de klankkleur ook erg melancholiek, maar het klinkt prachtig en gevoelig, mede door de combinatie van piano en cello, met violen op de achtergrond. In Tell Me More is de tokkelende gitaar het leidende instrument, maar melodie en arrangement zijn wat saai en zeuren een beetje. De cello komt weer terug in She's Gone, maar spreekt hier niet zo aan. Wait For Me doet dat in de eerste helft wel in een prachtige vioolsetting als lead en als underscore. Vanaf de tweede helft van de track geeft Portman er een spannende sfeer aan met erg donkere strijkers die monotoon vibreren. Mooi gemaakt.
You Waited is de voorlaatste track en een van de meer romantische tracks, die opent met de solo klarinet, waarbij violen en cello's het daarna overnemen in een gedragen setting. De dwarsfluit moet de sfeer compleet maken, maar de melodie slaagt daar net niet in. Het afsluitende I Waited laat weer de piano horen op een bed van violen, waarbij ook weer de themamelodie naar voren komt. Maar ook bij deze track komt de melodie net niet echt tot bloei en blijft net even teveel in die melancholieke sfeer hangen, wat toch jammer is, want de afsluitende tracks zijn vaak zo bepalend voor het gevoel waarmee je achterblijft na het beluisteren.

Kortom, na een handvol heel aardige openingssongs volgt een mooie score van Rachel Portman met een harmonieuze en romantische sfeer, waarbij melancholie en dramatiek ervoor zorgen dat het niet overdreven zoetig wordt. Toch komen niet alle tracks even goed uit de verf. Ook de afsluitende tracks zijn net niet opbeurend genoeg om de waardering boven de 78 uit 100 te tillen.
The Lake House - 08/10 - Überprüfung der Tom H., eingereicht am (Niederländer)
Sandra Bullocks en Keanu Reeves schitterenden reeds samen in "Speed" van Paul Verhoeven. Ook deze keer twijfelden de twee acteurs niet lang om de handen in elkaar te slaan in de nieuwe film van Alejandro Agresti: "The Lake House" waarin het verhaal wordt verteld van een eenzame dokteres die door middel van brieven doorheen de tijd in contact komt met de vorige eigenaar van haar nieuw verworven stulpje aan de waterkant. Voor de romantische setting werd gekozen voor de muziek van Rachel Portman. Deze Engelse filmcomponiste is niet aan haar proefstuk toe en scoorde ondermeer de romantische komedie "Chocolat" en het magistrale "The Cider House Rules". Verder werkte ze ook samen met Polanski voor zijn recenste film "Oliver Twist". Voor "The Lake House" haalt Portman haar vertrouwde orchestraties weer boven en laat ze zachte houtblazers, piano en strijkers weer primeren.

Natuurlijk tracht Warner de albumsales weer een boost te geven met de gebruikelijke liedjes die naast de score de film ondersteunen. Het wordt al vlug duidelijk dat er wordt gemikt op de kleffe en stroperige nummers. "This Never Happened Before" is de perfecte opener met strijkers en gitaarwerk. De rustig kabbelende muziek en de warme stem van Paul McCartney passen perfect bij de sfeer van de film. "Make You Mine" houdt hetzelfde dromerige ritme aan en glijdt gemakkelijk over in "Time Has Told Me" met het speciale stemgeluid van Nick Drake als aangename verpozing. The Eels met "Ant Farm" koppelen rustig gitaargetokkel, een countryachtige fiddle en wat percussie aan elkaar en vormen een mooie aanleiding tot Caroll King's "It's Too Late" wat een einde betekend voor de vocale selectie van dit album. De nummers passen mooi bij elkaar en geven de sfeer van de film goed weer.

Portman begint haar score erg dromerig met piano en hoge strijkers en zachte houtblazers. De melodie is opnieuw bloedmooi en zeemzoeterig. De melodie bouwt mooi op en glijdt verbazend vloeiend voorbij. Het thema van "The Lake House" vormt een uitstekende prelude voor de rest van het album. In "Pawprints" recapituleert Portman haar thema en vist ze de gitaartoetsen terug op uit "Chocolat". Na een aantal dromerige, maar erg korte stukjes strijkwerk haalt haar komische thematiek weer boven in "sunsets" waar ze langzame violen combineert met ronduit gezellige ritmes en breekpunten. In het tweede deel laat ze eerder de gitaar en de klarinet aan het woord in een romantische uitwerking van het hoofdthema. "Alex's Father" is een echo van de gebruikelijke Portman; klassieke arrangementen en een niet al te progressief thema maar wel aangenaam en rustige melodieën. Het is opmerkelijk hoe Portman je kan verrassen met een pakkende melodie die bij de eerste beluistering zonder weerga op je gemoed werkt, om na ettelijke herhalingen je begint te vervelen. Het is een fenomeen dat me bij elke Portman score overvalt.

"Il Mare" is een schitterende track met solocello en piano. Een emotioneel hoogtepunt. De cello en de viool komen ook nog eens in dialoog voor in "She's Gone". Er tussen stopt Portman haar gebruikelijke gitaar en pianowerk. "Wait for Me" verlaat het romantische en kleffe eventjes en bouwt mooi op tot een triest en wanhopig themaatje met zelfs wat suspense naar het einde toe wat een mooie toevoeging is aan deze soundtrack. "You Waited" en "I waited" vormt een tweedelige suite die het einde van de film verteld. Het geheel is redelijk kort en draagt natuurlijk heel wat heerlijke hartverscheurende pathos met zich mee waarin Portman zich meesteres van de romantische komedies maakt.

Al bij al is deze cd een typische Portman met een aangenaam thema en een beklijvende romantiek. Hoewel Portman de tendens heeft om haar thema uit te melken, blijft deze soundtrack overeind door de arrangementen. Hoewel ik er geen voorstander van ben, zou ik wel in deze soundtrack de liedjes tussen de score hebben geplaatst zodat er een grotere afwisseling zou zijn geweest. Hoe dan ook zit je met deze soundtrack goed voor een heel uur van heerlijke zeemzoeterige muziek. Om bij te knuffelen!
The Lake House - 09/10 - Überprüfung der Robert Henri, eingereicht am (Niederländer)
Zeer emotionele score - Portman op haar best. Absolute aanrader.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr