The  Comfort of Strangers
Cortesie Per Gli Ospiti


CAM (4710149260024)
CAM (5099749328129)
Pull Music Publishing
Film | Freigegeben: 1990 | Filmfreigabe: 1990 | Format: CD, Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Theme from The Comfort Of Strangers (main title)4:04
2.Roberto's Arabesque2:35
3.Getting Lost4:04
4.Days Of Passion3:57
5.Turkish Undertones3:20
6.Preludium4:22
7.Pleasure Dome3:35
8.The River Styx1:20
9.The other Side of The Mirror5:47
10.Theme from The Comfort Of Strangers (end title)3:05
 36:09
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

The Comfort of Strangers - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De film The Comfort of Strangers is geregiseerd door Paul Schrader en gaat over een ongehuwd stel dat op vakantie is in Venetië. Als ze op een avond een restaurant zoeken raken ze verdwaald. Ze ontmoeten een man, in het wit gekleed, die hen meevraagt naar zijn eigen bar en ze raken aan de praat. Als ze later vertrekken, verdwalen ze opnieuw in het doolhof van straatjes en moeten op straat overnachten. De volgende morgen zien ze de man in het wit weer, die zich uitput in verontschuldigingen dat hij hen heeft laten dwalen en hij nodigt hen uit om bij hem thuis te komen dineren...

De muziek van Angelo Badalamenti voor deze broeierige thriller over relaties en macht is gevarieerd. De score heeft een prachtig thema, die zowel in de openingstrack als in de afsluitende track de score fraai inkadert. Dit thema is rustig en toch krachtig en wordt prachtig op violen gespeeld, met de harp in de contramelodie, wat een bijna gedragen muziek geeft, die heerlijk wegluistert. Vooral als naderhand de lichte blazers worden toegevoegd en het geluid wat voller wordt, is de muziek prachtig. Ook de climax aan het einde is geweldig.
De daarop volgende tracks zijn toch wat een anticlimax. De muziek wordt dan toch wat onheilspellender en dreigender. Dat maakt de beluisterbaarheid veel minder. Met name 'Getting Lost' is een track met een flinke lading spanning en dreiging.
'Turkish Undertones' heeft een sitar als leidend instrument, die in de film allicht opwindend moet werken. Maar op de score als luistermuziek valt dat nogal tegen. De melodie is zeker heel aardig, maar vooral in de tweede helft van de track komen er zware dreigende klanken doorheen, die langzaam maar zeker de overhand krijgen en uiteindelijk de dreiging compleet maken. Die sitarmuziek komt weer terug in 'Pleasure Dome'. Ook de fluit speelt een grote rol. De muziek klinkt zwoel en heeft toch een dreigende ondertoon. Die dreiging wordt in de volgende tracks nog beter voelbaar. Vooral 'The Other side of the Mirror' is een track vol spanning en dreiging en daarmee lastig beluisterbaar. Alleen de laatste minuut van deze langste track laat het fraaie thema weer voluit horen.

Behalve de dreiging zijn er ook fraai gecomponeerde tracks, zoals het zwoele 'Days of Passion', wat Badalamenti fraai orkestraal gearrangeerd heeft. De mooie melodie drijft op volle violen en een heerlijke percussie van afrikaanse trommels. Ook 'Preludium' is een fraaie en wat rustiger track met meer serene muziek, van weer een fraaie melodie op violen gespeeld. Het thema klinkt er in door en dat maakt muziek zeer genietbaar, vooral ook als halverwege de track donkerder instrumenten en lagere tonen gespeeld worden.

Kortom, behalve de openings- en afsluitende track zijn er twee andere tracks die deze score de moeite waard maken. De andere zes tracks zijn ofwel erg Arabisch klinkend, vanwege het gebruik van de sitar ofwel vol dreiging ofwel beide. Dat maakt deze muziek niet erg prettig beluisterbaar.
De waardering is nog heel redelijk vanwege de vier erg mooie tracks: 70 uit 100.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr