Composer Talk brengt je diepgaande interviews met filmmuziek componisten over hun nieuwste projecten, over hun carrire en hoe het allemaal begon. We hebben gesproken met meer dan 100 van Hollywood's grootste componisten en ook met aankomende talenten.



Interview John Debney


17 minuten - Opgenomen door Tim Horemans op 2016-03-04

John Debney is geboren en getogen in California. Hij is de zoon van Disney producer Louis Debney en is vanaf jonge leeftijd muziek beginnen te studeren. In het begin van zijn carrire schreef hij muziek voor Star Trek: The Next Generation en Sea Quest DSV waarvoor hij een Emmy voor beste Main Title won. In 1993 kwam zijn grote doorbraak als filmcomponist met de Disney film Hocus Pocus. John Debney schreef muziek voor films zoals The Princes Diary 1 & 2, Sudden Death, Cutthroat Island, The Emporer's New Groove, Draft Day, The Relic, The Passion of the Christ, The Stoning of Soraya M, Spongebob the Movie,.... Recent componeerde hij muziek voor The John Messiah en The Jungle Book

John Debney: Discografie | Filmografie

Interview Tom Holkenborg aka Junkie XL


23 minuten - Opgenomen door Tim Horemans op 2015-10-17

Componist Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, is op dit moment n van de meest gevraagde componisten in Hollywood. Hij begon als muziek kant met zijn band Nerve en produceerde ook albums voor groepen zoals Sepultura en Fear Factorty. Nadat hij verhuisd was naar Los Angeles kwam hij in contact met Harry Gregson Williams, Klaus Badelt en Hans Zimmer. Met Hans Zimmer werkte hij aan verschillende projecten zoals Man of Steel. Ondertussen heeft Tom Holkenborg al voor verschillende films muziek geschreven zoals 300: Rise of an Empire, Run All Night, Divergent en recent Mad Max: Fury Road en Black Mass.

Interview Dirk Bross: For The Record


12 minuten - Opgenomen door Tim Horemans op 2015-08-23

Film Fest Gent wordt dit jaar voor de 42ste keer georganiseerd. Naast goede films staat er ook steeds een reeks concerten op het programma met goede filmmuziek. Al 15 jaar lang organiseert Film Fest Gent The World Soundtrack Awards onder leiding van hun vaste dirigent Dirk Bross. Elk jaar staat er een componist centraal en voor deze 15de editie is het niemand minder dan Alan Silvestri. Silvestri maakte naam met zijn scores voor The Back To The Future films en bleef trouw samenwerken met diezelfde regisseur Robert Zemeckis. Hieruit ontstonden pareltjes zoals Forrest Gump en The Polar Express. Hij werkte ook aan andere blockbusters zoals The Abyss, Judge Dredd, The Mummy Returns, Captain America en The Avengers. Naast de concerten zorgt het Film Fest Gent ook jaarlijks voor een CD release met muziek van die centrale gast. In deze reeks is reeds muziek verschenen van Gabriel Yared, Craig Armstrong, Angelo Badalamenti en vorig jaar nog Cliff Martinez. De muziek wordt steeds ingespeeld door het Brussels Philharmonic en gedirigeerd door Dirk Bross.

Dirk Bross: Discografie | Filmografie


Interview Lorne Balfe
Datum: 2015-06-27
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview Patrick Doyle
Datum: 2015-03-05
Totale duurtijd: 18 minuten
Door Tim Horemans
Interview Matthew Margeson
Datum: 2015-02-07
Totale duurtijd: 14 minuten
Door Tim Horemans
Interview Craig Safan
Datum: 2015-01-19
Totale duurtijd: 20 minuten
Door Tim Horemans
Interview Joel McNeely
Datum: 2014-06-05
Totale duurtijd: 27 minuten
Door Tim Horemans
Interview Rachel Portman
Datum: 2014-05-07
Totale duurtijd: 15 minuten
Door Tim Horemans
Interview Bruce Broughton
Datum: 2013-12-19
Totale duurtijd: 34 minuten
Door Tim Horemans
Interview Murray Gold
Datum: 2013-10-31
Totale duurtijd: 29 minuten
Door Tim Horemans
Interview Matthew Margeson
Datum: 2013-08-04
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview Henry Jackman
Datum: 2013-06-12
Totale duurtijd: 33 minuten
Door Tim Horemans
Interview Robert Townson
Datum: 2013-05-16
Totale duurtijd: 39 minuten
Door Tim Horemans
Oscar Navarro
Datum: 2013-04-30
Door John Mansell
Interview with Christopher Tyng
Datum: 2013-02-22
Door Oscar Flores
Interview John Ottman
Datum: 2013-02-19
Totale duurtijd: 19 minuten
Door Tim Horemans
Interview Kevin Riepl
Datum: 2013-02-12
Totale duurtijd: 25 minuten
Door Tim Horemans
Interview Atli rvarsson
Datum: 2013-02-03
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview with James Seymour Brett
Datum: 2012-11-30
Door Oscar Flores
Interview Yoav Goren
Datum: 2012-11-05
Totale duurtijd: 22 minuten
Door Tim Horemans
Interview with Ryan Shore
Datum: 2012-10-26
Door Oscar Flores
Interview James Newton Howard
Datum: 2012-10-23
Totale duurtijd: 24 minuten
Door Tim Horemans
Interview Christopher Young
Datum: 2012-09-23
Totale duurtijd: 35 minuten
Door Tim Horemans
Interview Christopher Lennertz
Datum: 2012-03-21
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview Christophe Beck
Datum: 2011-12-08
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview Brian Tyler
Datum: 2011-11-13
Totale duurtijd: 25 minuten
Door Tim Horemans
Interview Henry Jackman
Datum: 2011-11-07
Totale duurtijd: 33 minuten
Door Tim Horemans
Interview Alexandre Desplat
Datum: 2011-11-05
Totale duurtijd: 16 minuten
Door Tim Horemans
Interview Greg Edmonson
Datum: 2011-11-05
Totale duurtijd: 19 minuten
Door Tim Horemans
Hans Zimmer at the World Soundtrack Awards 2011
Datum: 2011-10-22
Totale duurtijd: 14 minuten
Door Arvid Fossen
Interview Marco Beltrami and Buck Sanders
Datum: 2011-09-13
Totale duurtijd: 17 minuten
Door Tim Horemans
Interview Sam Hulick
Datum: 2011-06-03
Door Oscar Flores
Interview Chris Bacon
Datum: 2011-03-22
Totale duurtijd: 26 minuten
Door Tim Horemans
Interview James Hanningan
Datum: 2011-02-23
Totale duurtijd: 32 minuten
Door Tim Horemans
Interview Sean Murray
Datum: 2011-02-16
Totale duurtijd: 35 minuten
Door Oscar Flores
Interview Jason Graves
Datum: 2011-01-18
Totale duurtijd: 36 minuten
Door Tim Horemans
Interview Richard Jacques
Datum: 2010-11-09
Totale duurtijd: 30 minuten
Door Tim Horemans
Interview Bear McCreary
Datum: 2010-10-29
Totale duurtijd: 22 minuten
Door Tim Horemans
Interview Elliot Goldenthal
Datum: 2010-10-24
Totale duurtijd: 28 minuten
Door Tim Horemans
Interview Ramin Djawadi
Datum: 2010-09-28
Totale duurtijd: 25 minuten
Door Tim Horemans
Interview Doug Adams
Datum: 2010-09-23
Totale duurtijd: 24 minuten
Door Tim Horemans
Interview Michael Wandmacher
Datum: 2010-08-11
Totale duurtijd: 37 minuten
Door Tim Horemans
Interview Brian Tyler
Datum: 2010-08-05
Totale duurtijd: 35 minuten
Door Tim Horemans
Interview Christopher Lennertz
Datum: 2010-07-26
Totale duurtijd: 24 minuten
Door Tim Horemans
Interview John Ottman
Datum: 2010-07-13
Totale duurtijd: 20 minuten
Door Tim Horemans
Emilio Kauderer Interview
Datum: 2010-05-11
Totale duurtijd: 30 minuten
Door Oscar Flores
Interview James Peterson
Datum: 2010-04-04
Totale duurtijd: 37 minuten
Door Oscar Flores
Star Wars in Concert
Datum: 2010-03-31
Totale duurtijd: 20 minuten
Door Tim Horemans
Bruno Coulais
Datum: 2010-01-21
Totale duurtijd: 35 minuten
Door Tim Horemans
Interview Youssef Guezoum
Datum: 2010-01-16
Totale duurtijd: 8 minuten
Door Marie Lise Van Wassenhove
Interview Marvin Hamlisch
Datum: 2010-01-13
Totale duurtijd: 7 minuten
Door Marie Lise Van Wassenhove
Interview Guy Cuyvers
Datum: 2009-11-19
Totale duurtijd: 27 minuten
Door Tim Horemans
Interview Lisbeth Scott
Datum: 2009-11-11
Totale duurtijd: 35 minuten
Door Tim Horemans
Interview A.R. Rahman
Datum: 2009-10-16
Totale duurtijd: 24 minuten
Door Tim Horemans
Interview Alexandre Desplat
Datum: 2009-10-16
Totale duurtijd: 25 minuten
Door Tim Horemans
Interview Boris Elkis
Datum: 2009-09-08
Totale duurtijd: 25 minuten
Door Tim Horemans
Interview Johan Hoogewijs
Datum: 2009-09-02
Totale duurtijd: 37 minuten
Door Tim Horemans
Interview Theodore Shapiro
Datum: 2009-07-17
Totale duurtijd: 40 minuten
Door Tim Horemans
Interview John Debney
Datum: 2009-07-10
Totale duurtijd: 34 minuten
Door Tim Horemans
Interview Daniel Licht
Datum: 2009-06-23
Totale duurtijd: 32 minuten
Door Tim Horemans
Interview Jeff Rona
Datum: 2009-05-18
Totale duurtijd: 47 minuten
Door Tim Horemans
Interview Steve Bramson
Datum: 2009-04-26
Totale duurtijd: 24 minuten
Door Tim Horemans
Interview Kaveh Cohen & Michael Nielsen
Datum: 2009-04-20
Totale duurtijd: 38 minuten
Door Tim Horemans
Interview Two Steps From Hell
Datum: 2009-04-07
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview Mark Isham
Datum: 2009-03-16
Totale duurtijd: 29 minuten
Door Tim Horemans
Interview Joris Hermy
Datum: 2009-02-12
Totale duurtijd: 38 minuten
Door Tim Horemans
Interview Austin Wintory
Datum: 2009-01-20
Totale duurtijd: 41 minuten
Door Tim Horemans
Interview Wim De Wilde
Datum: 2008-12-13
Totale duurtijd: 13 minuten
Door Tim Horemans
Interview John Ottman
Datum: 2008-12-12
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview Alex Wurman
Datum: 2008-11-15
Totale duurtijd: 23 minuten
Door Tim Horemans
Interview Wolfram de Marco
Datum: 2008-11-09
Totale duurtijd: 35 minuten
Door Tim Horemans
Interview Clint Mansell
Datum: 2008-10-17
Totale duurtijd: 14 minuten
Door Tim Horemans
Interview Dario Marianelli
Datum: 2008-10-17
Totale duurtijd: 15 minuten
Door Tim Horemans
Interview David Arnold
Datum: 2008-10-17
Totale duurtijd: 30 minuten
Door Tim Horemans
Interview Tuur Florizoone
Datum: 2008-10-11
Totale duurtijd: 32 minuten
Door Tim Horemans
Interview Jeff Beal
Datum: 2008-10-10
Totale duurtijd: 25 minuten
Door Tim Horemans
Interview Daniel Tarrab
Datum: 2008-10-03
Totale duurtijd: 23 minuten
Door Tim Horemans
Interview Brian Tyler
Datum: 2008-09-16
Totale duurtijd: 30 minuten
Door Tim Horemans
Interview Mark Kilian
Datum: 2008-08-31
Totale duurtijd: 16 minuten
Door Tim Horemans
Interview Chris Tilton
Datum: 2008-08-28
Totale duurtijd: 18 minuten
Door Tim Horemans
Interview Kevin Kiner
Datum: 2008-08-11
Totale duurtijd: 20 minuten
Door Tim Horemans
Interview Mark Snow
Datum: 2008-07-24
Totale duurtijd: 20 minuten
Door Tim Horemans
Interview Immediate Music
Datum: 2008-07-17
Totale duurtijd: 30 minuten
Door Tim Horemans
Interview Andrew Lockington
Datum: 2008-06-25
Totale duurtijd: 15 minuten
Door Tim Horemans
Interview Trevor Rabin
Datum: 2008-06-03
Totale duurtijd: 19 minuten
Door Tim Horemans
Interview Hans Zimmer & James Newton Howard
Datum: 2008-05-30
Totale duurtijd: 11 minuten
Door Tim Horemans
Interview Joel Goldsmith
Datum: 2008-04-16
Totale duurtijd: 20 minuten
Door Tim Horemans
Interview Robert Townson
Datum: 2008-04-03
Totale duurtijd: 52 minuten
Door Tim Horemans
Interview John Debney
Datum: 2008-02-26
Totale duurtijd: 22 minuten
Door Tim Horemans
Interview Tyler Bates
Datum: 2008-01-29
Totale duurtijd: 20 minuten
Door Tim Horemans
Interview Brian Tyler
Datum: 2008-01-22
Totale duurtijd: 28 minuten
Door Tim Horemans
Interview Jessica De Rooij
Datum: 2007-12-06
Totale duurtijd: 14 minuten
Door Tim Horemans
Interview Marc Streitenfeld
Datum: 2007-11-21
Totale duurtijd: 13 minuten
Door Tim Horemans
Interview Elia Cmiral
Datum: 2007-11-07
Totale duurtijd: 19 minuten
Door Tim Horemans
Interview Alberto Iglesias
Datum: 2007-11-06
Totale duurtijd: 28 minuten
Door Coen Haver
Interview Steve Willaert
Datum: 2007-10-28
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview Mark Mancina
Datum: 2007-10-25
Totale duurtijd: 19 minuten
Door Tim Horemans
Interview Harry Gregson-Williams
Datum: 2007-10-19
Totale duurtijd: 18 minuten
Door Tim Horemans
Interview Maurice Jarre
Datum: 2007-10-18
Totale duurtijd: 31 minuten
Door Arvid Fossen
& Marie-Lise Van Wassenhove
Interview Gabriel Yared
Datum: 2007-10-18
Totale duurtijd: 12 minuten
Door Arvid Fossen & Marie-Lise Van Wassenhove
Interview Aaron Zigman
Datum: 2007-10-15
Totale duurtijd: 10 minuten
Door Tim Horemans
Interview Christopher Lennertz
Datum: 2007-10-10
Totale duurtijd: 18 minuten
Door Tim Horemans
Interview Dirk Bross
Datum: 2007-10-06
Totale duurtijd: 21 minuten
Door Tim Horemans
Interview George S. Clinton
Datum: 2007-09-27
Totale duurtijd: 15 minuten
Door Tim Horemans