Snow Dogs


Composer Promo (0019750002370)
Film | Date: 2002 | Sortie du film: 2002 | Type: CD
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.I´m adopted2:14
2.Flight to Tolketna1:14
3.Ted Meets the Dogs4:46
4.Ted´s Outsmarts Demon1:43
5.Romance and Snowflakes1:46
6.First Sled Ride2:30
7.Ted Down the Mountain0:51
8.Saying Goodbye1:57
9.Heart to Heart1:58
10.Race Day1:32
11.Racing to Alaska1:53
12.A Hero´s Decision2:22
13.I´m Your Father2:45
14.To the Finish Line3:10
15.They´re Coming In3:38
16.A New Start0:42
 35:01
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Snow Dogs - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Amerikaanse film Snow Dogs is een komische avonturenfilm uit de Disney studio's en is geregisseerd door Brian Levant (Beethoven, The Flintstones). Husky honden spelen de hoofdrol in de film en de honden die de wedstrijden deden kwamen van diverse kennels uit Amerika en Canada. Het verhaal speelt zich af in Alaska, maar is opgenomen in Canada. Ondanks erg magere reviews werd de film een groot succes. De film, die ik gezien heb, is een leuke en warme feel-good familiefilm, ondanks de koude omstandigheden.
Het verhaal draait om Ted Brooks (Cuba Gooding Jr.) uit Miami, die een ervenis krijgt van een zekere Lucy Watson uit Alaska. Hij blijkt geadopeerd en Lucy was zijn moeder. Daarop besluit hij om naar Alaska af te reizen. Hij heeft een koppel sledehonden geërfd, waarvan de valse Demon de leider is. Ondertussen is de grote hondenslede wedstrijd op handen en de rouwdouwer Thunder Jack Johnson (James Coburn) wil de honden van Ted wel overnemen. Maar Ted heeft intussen gehoord dat die Jack wel eens zijn vader kon zijn en hij eist de waarheid van Jack. Daarop vertrekt hij terug naar Miami, maar komt erachter dat Jack niet de hele waarheid vertelde. Dan besluit Ted opnieuw naar Alaska te gaan om de waarheid te achterhalen. Maar de wedstrijd is dan in volle gang en Jack is vermist...

De muziek bij de film is van John Debney, die er de Ascap-award voor won.
Voor een dergelijke komedie draait Debney z'n hand niet om, hij heeft er immers al vele scores voor gecomponeerd. Maar in deze film wordt ook de actiemuziek niet vergeten en zelfs de romantiek krijgt de nodige aandacht.
De score opent met een wat gevarieerde comedy-achtige track, die je gelijk laat wennen aan het type muziek in deze film. De tweede track pakt Debney gelijk uit met stevige orkestraties en ook hoor je het best wel fraaie thema dan voor het eerst. Koperblazers geven er een opzwepend kleurtje aan, terwijl de underscore ook goed meekomt in dat vlotte tempo. De derde track laat na een minuut ook weer dit thema horen, maar in een veel rustiger tempo, bijna een beetje bedaagd. De solo viool die Debney er af en toe doorheen laat klinken geeft er een wat emotionelere tint aan. Halverwege deze track brengt Debney tokkelende gitaren en hoge houtblazers naar voren, om even later toch weer in een meer actiegerichte comedy-modus te belanden, waarbij de muziek zelfs een western-sfeertje krijgt door getokkelde banjo's.
De western-sfeer loopt door naar 'Ted Outsmarts Demon', die ook weer met banjo's begint. Het comedy gehalte is vrij hoog in deze track, wat niet steeds even aansprekend is. Die western-sfeer komt in meer tracks terug, via instrumentaties of arrangementen, vooral in de meer actiegerichte tracks.

In 'Romance and Snowflakes' gaat Debney duidelijk op de romantische toer, met rustige pianoklanken en houtblazers op een mooie melodie, waar het thema weer doorheen glinstert. Af en toe is de muziek wel behoorlijk aan de minimalistische kant, maar het is een van de fraaiere tracks op dit album. Die rustige muzikale kleuring komt ook in diverse andere tracks terug en steeds weet Debney de juiste snaar te raken. Vooral 'Saying Goodbye' en 'Heart to Heart' zijn prachtige en gevoelige tracks, met mooie en ingetogen muziek in een licht melancholieke sfeer.

Een aparte track is 'Ted Down the Mountain', met een soort up-tempo salsa-achtige muziek met een hoog Zuid-Amerkiaans gehalte. De koperblazers spelen duidelijk de hoofdrol, maar je moet wel een beetje van deze stijl houden.

De eigenlijke afsluiter van de score is 'They're Coming In', die als een soort suite werkt. Met prachtige vol orkestrale uithalen, gecombineerd met mooie ingetogen piano- en vioolklanken, werkt Debney deze track uit tot het hoogtepunt van de score. De muziek werkt af en toe als een fraaie hymne, wanneer het thema heerlijk orkestraal wordt meegenomen in het arrangement.
'A New Start' is dan de laatste track op het album, maar dit is weer zo'n typerende comedy track, die beter weggelaten had kunnen worden.

Kortom, met Snow Dogs heeft John Debney een gevarieerde orkestrale score gecomponeerd voor deze actie-comedy, waarbij de typerende comedy-muziek gelukkig niet overheerst. De actiemuziek is behoorlijk aanwezig, maar is aangenaam gearrangeerd, met regelmatig een soort western-touch. Daarnaast zijn er de rustige, wat meer romantisch getinte tracks, die erg fraai klinken. Het geheel van de score is daarmee een prettige mix in diverse stijlen, en van die mix is de voorlaatste track de mooiste van het album. De waardering is dan ook een verdiende 82 uit 100 punten.


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus