Patrick Doyle
Fecha de nacimiento: 06/04/1953
Nacionalidad: Schots
Sitio para fans: The Patrick Doyle Archive
Películas recientes: Cinderella, Jack Ryan: Shadow Recruit, Enchanted Kingdom 3D, National Theatre Live: Macbeth, Puppeteer, Brave, Sir Billi, Rise of the Planet of the Apes, La ligne droite, Sarajevo, Thor, Jig, Main Street, Nim's Island, Igor, ...

Biografía (Biografía sólo disponible en neerlandés) (updated 2008-06-08)

Patrick Doyle is een beroemde componist van filmmuziek. Zijn succes kwam eindelijk voor hem in de jaren 90. Hij zette eerst een fantastische score neer voor de film: Sense & Sensibility. Deze score werd ook genomineerd. Patrick Doyle heeft na deze score veel verschilende muziek gemaakt. De genres verschillende ook, maar zijn favourite genre zoals hij zelf ook heeft gezegd is het fantasie genre. Hij maakte bijvoorbeeld: Eragon, Nanny McPhee en Harry Potter and the Goblet of Fire. Hij was de vervanger voor John Williams en maaakte deze score in de stijl van Eragon. Zijn nieuwste score is Nim's Island.

Doyle heeft het niet altijd fijn gehad, zo kreeg hij te horen dat hij leukemie had in 1997, gelukkig is hij hiervan herstelt en heeft hij nog talloze mooie scores voor ons gemaakt.