W.E.


Polydor (0602527947310)
Movie | Release date: 02/14/2012 | Film release: 2011 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Charms4:03
2.Duchess Of Windsor3:09
3.Revolving Door4:19
4.I Will Follow You2:32
5.Abdication5:22
6.Six Hours3:30
7.Brooklyn Faces4:53
8.Evgeni's Waltz3:34
9.Satin Birds4:29
10.Letters4:19
11.Dance For Me Wallis3:08
12.MasterpieceMadonna3:58
 47:16
Submit your review Hide reviews in other languages

 

W.E. - 09/10 - Review of Sander Neyt, submitted at (Dutch)
Abel Korzeniowski is een componist die geboren is in het verre Polen. Als beginnend componist is hij afgestuurd op de Acadamy Of Music in Krakow. In de wereld van de filmmuziek is Korzeniowski nog niet zo bekend. Althans zou dat wel moeten zijn. Want Abel Korzeniowksi is misschien wel één van de beste componisten van dit moment.
Met A Single Man kwam Korzeniowski de wereld der filmmuziek binnen gewalst. De man verbaasde alles en iedereen. Niet alleen de liefhebbers maar ook critici waren verbaasd. Niet was het zijn eerste grote score, maar het was meteen ook de beste score van het jaar. De stijl van Korzeniowski is geweldig. Zijn stijl is simpel, simplistisch en zijn orkestratie is gewoonweg prachtig. Zijn veelvuldig gebruik van de viool en cello en harp is gewoonweg een streling voor het oor.

Na de score van A Single Man is de muziek goed opgevallen door menig regisseurs, daarom dat hij de ene score na de andere kon maken. Zelfs Madonna de bejubelde zangers was onder de indruk van de kunsten van Korzeniowski. Daarom dat ze hem koos om de muziek te voorzien van haar tweede speelfilm W.E. en moeten eerlijk zijn, het is haar enige goede beslissing geweest.
Want Korzeniowski maakt niet alleen een score die de film niet verdiend, het is de enige goede factor van deze film. Eigenlijk ligt deze score in het verlengde van A Single Man, maar er is één groot verschil. Waar A Single Man een tragische score was, is W.E. een romantische score. Zijn befaamde stijl komt terug, namelijk minimalisme en pure schoonheid.

Jammer genoeg kreeg Korzeniowksi de opdracht om zo weinig mogelijk zijn thema’s te laten ontwikkelen, dus er is bijna geen thematische ontwikkeling op deze score. Toch kan je een aantal thema’s eruit halen. Bijvoorbeeld het thema geïntroduceerd in de track “Charms” krijg je nog een aantal keer te horen op deze score. Dit is trouwens één van de beste tracks van de score. Net zoals “Dance For Me Wallis”. Dat is gewoonweg het beste nummer van deze score. De snerpende strijkers die dan overgaan op prachtige orkestrale muziek gebracht door de cello. Als dan de pingende piano erbij komt, dan weet je als luisteraar dat het goed zit.
Er is één groot nadeel van deze score. Namelijk het verschrikkelijk slechte nummer van Madonna dat pretentieus door haar Masterpiece wordt genoemd. Het is een verschrikking om te aanhoren naar hemelse muziek van Korzeniowski. Dus op het einde van Dance For Me Wallis maak alsjeblieft dat je ofwel de cd uitzet of terugspoelt, of je luisterervaring is volledig verpest door het lied van Madonna. Ik heb zelfs zo’n hekel aan het nummer dat ik de score direct een punt verminderd.

Conclusie
Dit is een zeer korte recensie, maar ik heb de film maar de helft gezien omdat ik uit pure verveling en complete afgunst de film heb moeten afzetten. Dus ik kan niet stukken muziek plaatsen bij personages, plaatsen of scenes. Wat ik wel kan zeggen is dat dit album eigenlijk een soort verzamelalbum is van prachtige nummers met strijkers en met piano ondersteund.

Deze score aanschaffen als
 Je eens een intelligente score wilt kopen
 Kunt genieten van passages gespeeld door viool, cello en piano
 Je nog geen enkele score van Korzeniowski in je collectie hebt. Dit is een goed begin

Deze score links laten liggen als
 Je liever de elektronische scores koopt
 Je een hekel hebt aan vioolmuziek
 Je je niet kunt vinden in de stijl van deze Poolse componist.

Beste tracks
 Charmes
 Abdication
 Dance For Me Wallis
W.E. - 06/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Icoon en zangeres Madonna maakt haar filmdebuut met W.E. Helaas blijkt de film een waanzinnige flop. Het krakkemikkige script en acteerkunsten zijn ver beneden peil, het verhaal is zo standaard dat er grote kans bestaat tot weglopen uit de bioscoopzaal. En alsof dat nog niet genoeg is, schrappen velen distributeurs releases in allerlei landen. Ook in Nederland kon Madonna bijna een bioscooprelease op haar afgetrainde buik schrijven.

Abel Korzeniowski, die al eens hoge ogen gooide met prachtige scores als A Single Man en Copernicus' Star doet daarentegen betere zaken. Hij heeft het zelfs voor een elkaar een score te produceren die de film dubbel en dwars NIET waard is. Al weet Korzeniowski niet te schitteren zoals hij dat bij eerdere projecten deed. Zijn minimalisme in de muziek doet hier en daar denken aan Philip Glass, alleen weet hij er nog niet goed mee om te gaan. De prachtige pianosolo´s, het gebruik van aparte instrumenten zoals een accordeon en Desplat-achtige synthesizers zijn wel een genot om naar te luisteren. Helaas blijkt de reguliere soundtrack niet de mooiste stukken te bevatten. Op de slecht te verkrijgen promo staat bijvoorbeeld de track 'Charm/Cartier Montage', die werkenlijkwaar je hart steelt. Een hemels mooie viool, a la A Single Man, geeft drielaags kippenvel. 'Abdication' staat gelukkig wel op de normale CD en hiermee bewijst Korzeniowski een van de grotere componisten te worden. De piano en de strijkers smelten samen alsof de maestro het heeft uitgevonden, waanzinnig mooi en harmonisch. Dit blijkt dan ook de enige opsteker te zijn op het normale album, de rest is nogal eentonig en soms zelfs saai. Nergens vinden we stukken waarbij de componist op het gaspedaal mag drukken. Terwijl hij op die eerder genoemde promo wel een stuk verder gaat.

De korte en nare conclusie van W.E. is: te kort en saai. Althans, dit geldt voor de reguliere CD die overal in de winkel ligt. De promo daarentegen bevat enkele stukken die menig filmmuziekhart sneller zal doen kloppen. Op deze slecht verkrijgbare promo staan tracks waarmee Abel Korzeniowski zich weer eens op de kaart zet. Hij steelt vooral de show met zijn epische pianospel. Maar helaas zal niet iedereen de kans krijgen tot beluisteren van deze tracks. Puur afgaand op de normale release is de speelduur te kort om te overtuigen. Denk dat dit niet op het bordje van de componist geschoven kan worden, de producenten (o.a. Madonna herself) zijn hier debet aan. Op deze manier krijgt Korzeniowski´s score niet de aandacht die het verdiend. En dat is heel erg jammer!

Other releases of W.E. (2011):

W.E. (2011)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More