Drive


Lakeshore Records (0780163423228)
Lakeshore Records (3596972525322)
Movie | Release date: 09/06/2011 | Film release: 2011 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Night CallKavinsky & Lovefoxxx4:19
2.Under Your SpellDesire3:52
3.A Real HeroCollege Feat. Electric Youth4:27
4.Oh My LoveRiz Ortolani Feat. Katyna Ranieri2:50
5.Tick Of The ClockThe Chromatics4:48
6.Rubber Head3:08
7.I Drive2:03
8.He Had A Good Time1:37
9.They Broke His Pelvis1:58
10.Kick Your Teeth2:40
11.Where's The Deluxe Version5:32
12.See You in Four2:37
13.After The Chase5:25
14.Hammer4:44
15.Wrong Floor1:31
16.Skull Crushing5:57
17.My Name on a Car2:19
18.On The Beach6:35
19.Bride of Deluxe3:57
 70:19
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Drive - 04/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Rijder is een onbenoemd personage in de thriller Drive, die als bijbaantje criminelen aan- en afvoert bij overvallen. Hij krijgt contact met zijn buurvrouw en haar zoontje, maar haar man, net uit de gevangenis, is beschermgeld schuldig en moet daarvoor een overval plegen. De Rijder doet het vervoer, maar de overval loopt fout, waarbij de Rijder via een medeplichtige aan het geld komt. Daardoor krijgt hij weer anderen achter zich aan en raakt hij verstrikt in een web van valse beloften, bedrog en afpersing...

De score is van de hand van Cliff Martinez, die er op verzoek van regisseur Nicolas Winding Refn een elektronische muzikale laag van maakte. De muziek van Martinez is een soort van new age-achtige etherische muziek, die uitsluitend aan elkaar hangt van elektronische geluiden en lang doorlopende tonen. De score kent bijna geen lage tonen, waardoor het allemaal nogal kil en ijzig overkomt, wellicht in lijn met het verhaal van de film.
Daardoor is echter de muziek bijzonder saai en langdradig, wat ook vooral komt omdat melodie ten enen male ontbreekt. De muzikale tonen lopen zolang door zonder noemenswaardige variatie dat alleen het bijvoegen van klanken enige afwisseling geeft, naast opkomende of afvallende volumeniveaus.
Sommige tracks kennen echter wel iets van melodie, maar die tracks klinken dan al heel snel zweverig, wat het niet echt veel beter maakt. Het blijft allemaal hangen in lang aangehouden elektronische tonen, soms een beetje à la de band Kraftwerk, en het is saai en eentonig. De muziek klinkt ijl en lijzig in z'n minimalistische samenspel van klanken.

De soundtrack opent met een aantal songs, die gemaakt zijn in dezelfde nogal minimalistische elektro-stijl, maar dan wat poppy'er. De song Nightcall wordt gezongen door een zwaar vervormde mannenstem, naast een gewone vrouwenstem. De song klinkt erg steriel, maar heeft een aardige melodie. De tweede song klinkt al even steriel en is wat te vergelijken met het vroegere Bananarama. Dit geldt ook voor de derde song A Real Hero die wel een mooie melodie heeft, maar waarin ook de zwaar elektronische sound z'n tol eist. De song Oh My Love komt van een andere score, van de film Addio Zio Tom, een score van Riz Ortolani. Dit is verreweg de mooiste track, waarin Katyna Ranieri met haar warme stem door een echt orkest wordt begeleid, een prachtige track die zo in een moderne opera zou passen. De zangstem klinkt erg fraai boven de zachte orkestrale begeleiding uit.
De laatste track van het eerste rijtje, dat niet van Martinez is, wordt gespeeld door The Chromatics en is een instrumentale vol elektronische track en kon zo van Martinez zijn, want hij past goed bij de rest van de score.

Kortom, op één song na is deze soundtrack volledig elektronisch van muziek voorzien. De score van Martinez is klinkt kil en koud en is bijzonder eentonig en saai. De eerst vier tracks zijn liedjes, waarvan de eerste drie met een hoog tachtiger jaren elektro-pop gehalte. De vierde song is een pareltje van Riz Ortolani uit 1971.
Drive - 10/10 - Review of yalaoui nordine, submitted at (French)
c'est à en faire couler les larmes, très émotionnel comme music j'adore grave.

Other releases of Drive (2011):

Drive (2013)
Drive (2012)
Drive (2016)
Drive (2015)
Drive (2016)
Drive (2013)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More