Snow Flower and the Secret Fan


Sony Classical (0886979048522)
Movie | Release date: 07/12/2011 | Film release: 2011 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Lily Meets Snow Flower3:14
2.The Letterbox2:38
3.The Secret Fan5:08
4.Dalang's Return0:56
5.Bicycle1:41
6.Forbidden To See2:21
7.Nina Passes Note1:19
8.Lily Leaves To Marry2:59
9.Sophia Offers Comfort1:25
10.Snow Flower's Bad Fortune3:37
11.Letters At The Airport2:21
12.Exodus3:42
13.Snow Flower's Tears2:20
14.Nina Finds Manuscript1:04
15.The Suit3:45
16.I Cannot Be What You Wish2:11
17.Snow Flower Arrives Late1:27
18.We Will Be Laotong5:08
 47:16
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Snow Flower and the Secret Fan - 09/10 - Review of Mitchell Tijsen, submitted at (Dutch)
Chinese filmmuziek is altijd een echte kunst om naar te luisteren, het zijn namelijk vaak de instrumenten en de melodieën die voor veel kippenvelmomenten zorgen, dat is iets wat altijd welkom is bij mij. De laatste echte goede filmmuziek met een Chinees tintje die voor veel kippenvel zorgde was de score van John Williams voor Memoirs of a Geisha. Zijn score was namelijk om bij weg te smelten, zo mooi. Nu is het de taak aan onze Rachel Portman, zij is naar mijn mening één van de beste vrouwelijke componisten (misschien wel de beste). Ze werkt vooral met de piano maar kan ze dit ook doen bij Snow Flower and the secret fan? Ik ben al maanden op zoek naar deze score en ik ben blij dat ik hem eindelijk heb kunnen beluisteren want het is een pareltje.

Portman weet door de hele score heen voor een romantische, soms dramatische maar vooral Chinese tint te zorgen. Dit Chinese tintje bevalt me wel, het begint al prachtig bij ‘Lily Meets Snow Flower’ maar het gaat in elke track gewoon door. Het is heerlijk om Portman te horen spelen met de verschillende instrumenten, vooral de fluit, de piano en de violen komen in deze score veel aan bod. Deze instrumenten zorgen voor hét sfeertje waar ik naar verlangd had, een sfeer die me doet terugdenken aan het oude Oosterse China. We horen tussendoor nog veel meer Chinese instrumenten waarvan ik de namen echt niet ken, laten we het er maar op houden dat ze een rijk scala van instrumenten voor deze score had klaar liggen. De piano voert, ondanks al deze aparte instrumenten, toch wel vaak de voortoon. Dit is natuurlijk helemaal niet erg omdat ze de piano op een goede manier in zet. Vooral bij ‘The letterbox’ vertaalt Portman de drama van de film maar ook de pracht in 1 enkel nummer. Het is dan ook logisch dat dit gelijk de toon zet voor de hele score, helaas komt geen enkele track er overheen maar dat is helemaal niet erg! Dit is niet erg omdat de hele score vol zit met prachtige melodieën die je kunnen betoveren. De violen spelen bij bepaalde tracks ook de hoofdrol (I Cannot Be What You Wish) en dat is echt heel mooi om te horen. De film heb ik nog nooit gezien maar ik denk dat deze muziek perfect in de film past, in ieder geval luistert de muziek buiten de film ook prima weg. Het enige minpuntje aan de score van Portman is de tijdsduur, sommige tracks duren echt te kort en mogen van mij wel uren duren. Dit is natuurlijk een stom minpuntje (het was ook meer als een grapje bedoeld). Ik kan namelijk niet veel negatieven punten opnoemen behalve het feit dat de score soms wel vroeg om meer variatie. In elke track zitten er wel andere instrumenten maar op een gegeven moment weten we wel dat we ons bevinden in het Chinese sfeertje. Dit is echter maar een persoonlijke mening van mij, de rest is namelijk prima en daarom geef ik deze score een hoog cijfer.

De score heeft iets aparts, iets wat we niet vaak meer horen. De score heeft een paar prachtige thema’s, een 100 % Chinees thema maar ook een dramatisch thema die weer precies in ‘de Portman-stijl’ is geschreven (romantisch en om bij weg te dromen). Ik had wel wat verwachtingen bij de score, ik heb er ook een lange tijd naar gezocht omdat ik erg benieuwd was naar deze onopvallende score. De score lijkt wat weg te vallen bij de grootheden die er zijn uitgekomen in het jaar 2011. Toch hoort Snow Flower and the Secret Fan ook bij de beste, romantische en vooral orginele scores van het jaar 2011. Naar mijn mening heeft deze score alles wat een goede score moet hebben. Het moeilijke is natuurlijk altijd het puntje genaamd: aandacht. Portman heeft namelijk wel eens moeite hiermee, soms weet ik niet meer dat ik naar haar muziek luister en vergeet ik dus dat het op staat. Bij Snow Flower and the Secret Fan is dat juist niet het geval. In elke track zit wat leuks verstopt, een verrassing, waardoor ik steeds maar weer opnieuw deze score wil beluisteren. De afgelopen dagen heb ik de score al minstens 5 keer in zijn geheel beluisterd en daarom wil ik de score ook bij iedereen aanraden! Voor de fans van Rachel Portman is dit een score om bij weg te smelten maar ook voor de gewone filmmuziekfans is dit een score die je echt moet beluisteren. De score komt vaak in de buurt van de magistrale score van Williams omdat deze net zoals die score betoverend, verrassend en origineel is!

這個分數我給九! (deze score krijgt van mij een 9!)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More